Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Interfejsy do Renault do fabrycznego starowania i displayu

Featured Replies

Napisano

Uprzedzając od razu krytyczne wypowiedzi w stylu w google poszukaj - od razu powiem - jestem w tym temacie bardzo zielony i nie wiem nawet za bardzo jak szukac.

Pytanie: Czy jakieś markowe radyjko z MP3 da się w łatwy i tani sposób zachęcić do współpracy z pilotem przy kierownicy (ważne) i wyświetlaczem centralnym (mniej ważne) w Lagunie 1 Ph 2?

Dodam, że fabrycznego z mp3 nie było, mam z Laguny 2 radio tuner list, ale nie chcę go montować, bo nie ma mp3, samo cd.

Edit: Czy taki interfejs na przykład jest coś wart?

Napisano

Ten interfejs powinien działać z radiodtwarzaczami które maja wejscie odpowiednie :D Tylko wyswietlacz nie bedzie działał.

Napisano

> Edit: Czy taki interfejs na przykład jest coś wart?

W megance używam dokładnie takigo interfejsu.

Łączy sterowanie przy kierownicy z radiem alpine.

Producentem jest ta firma:

izotech

Kupowałem u nich bezpośrednio.

Wyświetlacza nie obsługuje. Po odłaczeniu radia mój wyświetlacz pokazuje duży zegarek i termometr.

Napisano

> Uprzedzając od razu krytyczne wypowiedzi w stylu w google poszukaj - od razu powiem - jestem w tym

> temacie bardzo zielony i nie wiem nawet za bardzo jak szukac.

> Pytanie: Czy jakieś markowe radyjko z MP3 da się w łatwy i tani sposób zachęcić do współpracy z

> pilotem przy kierownicy (ważne) i wyświetlaczem centralnym (mniej ważne) w Lagunie 1 Ph 2?

> Dodam, że fabrycznego z mp3 nie było, mam z Laguny 2 radio tuner list, ale nie chcę go montować, bo

> nie ma mp3, samo cd.

> Edit: Czy taki interfejs na przykład jest coś wart?

Kiedyś czytałem coś, że Pioneer 4100SD można w jakiś tam sposób zmusić do obsługi wyświetlacza i sterowania. I chyba część Pioneerów w ogóle też. Z resztą będzie problem z wyświetlaczem. Ale są to tylko zaczytane gdzieś na jakimś forum opinie, nie mam takiego auta, więc nie wczytywałem się zbytnio. Ale może poszukaj informacji na temat tego radia i współpracy z Laguną.

O, znalazłem coś na elektrodzie . Co prawda ceny kosmiczne, ale to z 2006 roku, więc może już jest coś dużo tańszego?

Napisano
  • Autor

> W megance używam dokładnie takigo interfejsu.

> Łączy sterowanie przy kierownicy z radiem alpine.

> Producentem jest ta firma:

> izotech

> Kupowałem u nich bezpośrednio.

> Wyświetlacza nie obsługuje. Po odłaczeniu radia mój wyświetlacz pokazuje duży zegarek i termometr.

Zadałem im pytanie, ciekawe co odpowiedzą... grinser006.gif

Napisano

> Zadałem im pytanie, ciekawe co odpowiedzą...

Mi na dzień dobry kazali podać model radia, model samochodu (potwierdziłem że mam taki "dżojstik" za kierownicą) a na koniec spytali czy zamawiam.

Napisano
  • Autor

> Mi na dzień dobry kazali podać model radia, model samochodu (potwierdziłem że mam taki "dżojstik"

> za kierownicą) a na koniec spytali czy zamawiam.

Dostałem odp. ale niekompletną. Do wszystkich modeli Alpine ( o nie pytałem) mają dostępny ale zadałęm pytanie dodatkowe czy to tylko do pilota czy pilot plus display i czekam na odp. Cena atrakcyjna IMHO

Quote:

Do wyboru :

Alpine (inne modele), Blaupunkt (oprócz Madrid 210 itp.), Clarion, JVC, Kenwood, Pioneer, Sony.

Adapter 129,00 zł + 10,50 zł wysyłka za pobraniem.

Wykonanie około 7 dni roboczych.

Pozdrawiam

Piotr Gierlach

Izotech

Napisano

Mam na biurku taki moduł (dostałem od szwagra i tak leży) pisze na nim Connect2 i steruje guzikami w kierownicy jak i wyświetlaczem. Pasuje do radia Kenwood.

Napisano
  • Autor

> Mam na biurku taki moduł (dostałem od szwagra i tak leży) pisze na nim Connect2 i steruje guzikami

> w kierownicy jak i wyświetlaczem. Pasuje do radia Kenwood.

Cóż firma powyżej odpowiedziała mi na ostatnie pytanie nie na temat, pisząć coś o radiach Pioneer, a ja słowem o tym nie wspomniałem, interesowało mnie Alpine...

Ale chyba coś się da smile.giffood.gif

Napisano

> Dostałem odp. ale niekompletną. Do wszystkich modeli Alpine ( o nie pytałem) mają dostępny ale

> zadałęm pytanie dodatkowe czy to tylko do pilota czy pilot plus display i czekam na odp.

To ja ci odpowiem że tylko do pilota grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> To ja ci odpowiem że tylko do pilota

wlasnie udalo mi sie dowiedziec ze ponoc i do displaya tez i mamy slowo na slowo a ja dalej nie wiem... :/

Napisano

> wlasnie udalo mi sie dowiedziec ze ponoc i do displaya tez i mamy slowo na slowo a ja dalej nie

> wiem... :/

No proszę, czyżby postęp?

Ja z tej firmy, za tą cenę dostałem do sterowania, i tylko do tego.

Napisano
  • Autor

> No proszę, czyżby postęp?

> Ja z tej firmy, za tą cenę dostałem do sterowania, i tylko do tego.

Nie wiem, ale w sumie poważnie noszę się z zakupem niezależnie od tego, pilot Renaulta idealnie mi pod ręką leży, choć radio w sumie nie jest daleko od kierownicy...

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Nie wiem, ale w sumie poważnie noszę się z zakupem niezależnie od tego, pilot Renaulta idealnie mi

> pod ręką leży, choć radio w sumie nie jest daleko od kierownicy...

Kupiłeś ten interfejs? Działa? Mam zamiar taki też kupić tyle że do L2ph1

Napisano
  • Autor

> Kupiłeś ten interfejs? Działa? Mam zamiar taki też kupić tyle że do L2ph1

w koncu nie. wydalem nieco wiecej na radio niz planowalem i dodatkowe mialem w domu wydatki, na razie odlozylem zakup na pozniej 270751858-jezyk.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Odgrzebuje temat. Postanowiłem w końcu kupic radio do Scenica II. Warunek jest jeden ma działać sterowanie przy kierownicy. Mam moduł jak wcześniej wspomniałem Connects2 podobno współpracuje z Kenwoodem. I teraz mam pytanie. Z modułu wychodzi kostka ISO i kabel "słuchawkowy". Rozumiem że kostke podłącza się do auta a "słuchawkowy" do radia. Czy wszystkie Kenwoody maja takie wejście? A może to do innego radia, lub można tez inne radio kupić nie koniecznie kenwooda.

Moduł wygląda tak:

CTDRNS003.jpg

Napisano

U mnie z modułu wychodzi też jack, moduł był zamawiany do radioodtwarzacza Alpine i działa po podłączeniu jacka z tyłu do radia.

Musiałbyś sprawdzić czy da rade inne radio podpiąć czy też nie.

EDIT:

mam moduł ze strony piloty.pl

Napisano

> U mnie z modułu wychodzi też jack, moduł był zamawiany do radioodtwarzacza Alpine i działa po

> podłączeniu jacka z tyłu do radia.

> Musiałbyś sprawdzić czy da rade inne radio podpiąć czy też nie.

> EDIT:

> mam moduł ze strony piloty.pl

Dobra to inaczej. Chce kupić takie radio

Ale z tyłu nie widze wejścia na jack. A radio ma "wbudowane wejście do sterowania z kierownicy" co potwierdza oficjalna strona Kenwooda.

Napisano

Bez jack'a to nie będzie działać. A nie lepiej w podobnej kwocie kupić używanego pioneer'a? Chociaż nawet i to będzie lepsze niż fabryczne. hehe.gif

Napisano

> Bez jack'a to nie będzie działać. A nie lepiej w podobnej kwocie kupić używanego pioneer'a? Chociaż

> nawet i to będzie lepsze niż fabryczne.

Czyli ten nie pójdzie. To co uzywki szukac jakiejś? Tylko że uzywki sa w cenach nowych radii i mało ma USB sciana.gif

Napisano

Jaką kwotę chcesz przeznaczyć na radio? Ja osobiście kupiłem używanego pioneer'a do tego adapter za 150 zł,żeby działało sterowanie pod kierownicą i fabryczny wyświetlacz i jestem zadowolony. wink.gif

Napisano

> Jaką kwotę chcesz przeznaczyć na radio?

Mam 300zł które moge wydac na radio. Wymagania są dwa. Ma czytac mp3 (najlepiej przez USB) i żeby pasował z moim intefacem. I tu jest oproblem bo chyba interface jest tylko do Kenwooda i z innymi nie bedzie pracował.

Napisano

> I tu jest oproblem bo chyba interface jest tylko do Kenwooda i z

> innymi nie bedzie pracował.

Dlatego najlepiej sprawdz inne radio. Nikt ze znajomych w okolicy nie ma Alpine albo Pioneera aby przetestować u Ciebie?

Napisano

> Dlatego najlepiej sprawdz inne radio. Nikt ze znajomych w okolicy nie ma Alpine albo Pioneera aby

> przetestować u Ciebie?

Oooo to jest opcja. Kuzyn ma Kena , tylko najpierw sprawdzę czy ma wejście jack zanim wyrwe mu radio z auta zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.