Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Który wybrać?

Featured Replies

Napisano

Mając do wyboru tylko i wyłącznie jeden z poniżej wymienionych jeździdeł który by można polecić dziewczynie poniżej 20 roku z niewielkim doświadczeniem:

Suzuki 400E

Honda Custom 125 lub 250

Kawasaki EL 250 Eliminator

Suzuki 125 GT

założenia - frajda z jazdy, niska awaryjność, dostępność części zamiennych, ceny serwisu i części zamiennych, wygoda

córka uzbierała 3tys. i chce kupić, nie zabronię jej, ma powyższe modele wybrane, oglądnięte....i wybieramy tylko z tej listy, bez tekstów "dołóż x tyś i kup coś innego, etc, etc

do końca tygodnia musi paść wybór

Napisano

Ja bym brał Eliminatora, ale zanaczam - nie znam zupełnie kosztów eksploatacji/dostępności gratów. wink.gif

Napisano

> córka uzbierała 3tys. i chce kupić, nie zabronię jej, ma powyższe modele

O matko! Twoja córa też? icon_eek.gif

Co się dzieje z tymi laskami? zlosnik.gif

Brałbym kawe. Ale nie potrafię tego uzasadnić. Moja córa jara się tą marką wink.gif

Napisano

> O matko! Twoja córa też?

> Co się dzieje z tymi laskami?

niewiem.gif moja mulher.gif zamowila kurtke i rekawiczki i powiedziala ze mam sobie poszukac motora, bo Zephyr jest JEJ yikes.gifgrinser006.gif

> Brałbym kawe. Ale nie potrafię tego uzasadnić. Moja córa jara się tą marką

u mnie wszyscy byliby za kawa wink.gif a do autora - bierz tego w lepszym stanie wink.gif

Napisano

> moja zamowila kurtke i rekawiczki i powiedziala ze mam sobie poszukac motora, bo Zephyr jest

Zephyr to wdzięczny motorek, rzekłbym klasyk. Laski ładnie się na nim prezentują. Może ona to wie wink.gif

Napisano

Niezle dinozaury, kawa najpopularniejsza, sam bym pewnie wzial suze 400 z tych...

Chociaz pewnie skusilbym sie na chinskiego romka 125 wink.gif

Napisano

Jakaś zadbana Rebelka dla młodej jak na pierwsze 2oo

to "świat i ludzie" Mało awaryjna, niewiele pali, dość wygodna

a przy tym ładna - klasyczna sylwetka ...

Trudno mi określić czy za 3k znajdzie się odpowiednio

utrzymany egzemplarz bo te małe hondy trzymają cenę.

Ale rozejrzeć się warto ok.gif

http://moto.allegro.pl/motocykl-honda-rebel-125-i2454599205.html

Napisano

> założenia - frajda z jazdy, niska awaryjność, dostępność części zamiennych, ceny serwisu i części

> zamiennych, wygoda

> córka uzbierała 3tys. i chce kupić, nie zabronię jej, ma powyższe modele wybrane, oglądnięte....i

No dobra.

Szczerze jak na spowiedzi.

Jeżeli chcesz, żeby córka MIAŁA motocykl - niech bierze.

Jeżeli chcesz, żeby JEŹDZIŁA na motocyklu - wyboldowane fragmenty nie składają się - NIESTETY.

Wprawdzie przeczytałem poniższe...

> wybieramy tylko z tej listy, bez tekstów "dołóż x tyś i kup coś innego, etc, etc

> do końca tygodnia musi paść wybór

... ale podpowiem:

Ja dołożyłbym córce od siebie parę zeta, ale nałożył na to tzw "przywilej sponsora" i zachęcił do wizyty w sklepie, gdzie sprzedają chińskopochodne wyroby.

Romka 125 ccm można utulić za niecałą piątkę.

Serwis masz, części - pewnie przez jakiś czas bez problemu - też.

Masz gwarancję.

Składając powyższe do kupy - za zupełnie porównywalną kapuchę kupujesz(cie) sprzęt, który będzie JEŹDZIŁ, a nie zestaw dla majsterkowicza. Z mojego pktu widzenia argument absolutnie niepodważalny.

Gdybym ja dokładał (ale ja akurat mam z czego :-) ), to dołożyłbym trochę ponad drugie tyle ile uściboliła i kupiłbym jakieś 250 ccm - za niecałe 8k to już można przebierać-wybierać w ofercie z rynku pierwotnego, a nawet jakby DOBRZE poszukać, to można utulić markowe 125 ccm (YBR 125), ale - tą metodą jedziemy w kwadrans na wizytę w salonie po lytra...

Napisano

> Mając do wyboru tylko i wyłącznie jeden z poniżej wymienionych jeździdeł który by można polecić

> dziewczynie poniżej 20 roku z niewielkim doświadczeniem:

> Suzuki 400E

> Honda Custom 125 lub 250

> Kawasaki EL 250 Eliminator

> Suzuki 125 GT

> założenia - frajda z jazdy, niska awaryjność, dostępność części zamiennych, ceny serwisu i części

> zamiennych, wygoda

> córka uzbierała 3tys. i chce kupić, nie zabronię jej, ma powyższe modele wybrane, oglądnięte....i

> wybieramy tylko z tej listy, bez tekstów "dołóż x tyś i kup coś innego, etc, etc

> do końca tygodnia musi paść wybór

Nie podales ani wymiarow corki biglaugh.gif a co wazniejsze jej wzrostu.

OD TEGO SIE ZACZYNA !

Jezeli mloda ma do 155 cm w kapeluszu, to na pewno kawa 250 Eliminator bedzie dobra. Jezeli jesty wyzsza to kupil bym zupelnie cos innego. Skladal bym sie albo w kierunku Honda'y

CBR 125 R albo XL 125 R

wink.gif

Napisano

> Nie podales ani wymiarow corki a co wazniejsze jej wzrostu.

Dyplomata, w dziuple śledzia...

Mówi się "a jakie ma cycky i dawaj foto"! :-)

Napisano
  • Autor

Sorki ale nie interesuja mnie chinskie romety i podobne kupki malowartosciowego zlomu,a tym bardziej nowe.

To powyzszej listy mozna dopisac yamache majesty'97 125ccm

Napisano
  • Autor

Za Xl patrzylismy w ub.roku i juz nie chce za to b.podoba sie jej kawasaki

Wzrost 170 budowa normalna

Napisano

> Dyplomata, w dziuple śledzia...

> Mówi się "a jakie ma cycky i dawaj foto"! :-)

Jestem przekonany, ze cycki ma napewno fajne, mimo tego wzrost jest decydujacy.

wink.gif

Napisano

> Za Xl patrzylismy w ub.roku i juz nie chce za to b.podoba sie jej kawasaki

> Wzrost 170 budowa normalna

To musze Cie zmartwic, na Kawie 252 nie bedie sie czula dobrze, to moto dla karliputow wink.gif

Jezeli moglbys to jej dosponsoruj na

CBR 250 R

ale uprzedzam tanie nie jest biglaugh.gif

albo znowu jestesmy przy CRR 125 R

wink.gif

Napisano

> Sorki ale nie interesuja mnie chinskie romety i podobne kupki malowartosciowego zlomu,a tym

> bardziej nowe.

ja już jedną używkę miałem i to nie taki dinozaur bo z 99r i już nie chce więcej 270751858-jezyk.gif

> To powyzszej listy mozna dopisac yamache majesty'97 125ccm

to najbardziej popularne, także części i mechaników co to dotykali będzie najwięcej

Napisano

> Sorki ale nie interesuja mnie chinskie romety i podobne kupki malowartosciowego zlomu,a tym

> bardziej nowe.

niestety chinskie kupki zlomu maja to do siebie ze jezdza, a przynajmniej na poczatku wink.gif

ja kupilem motor japonski 'w swietnym stanie' od kolesia ktory nim podobno jezdzil codziennie do pracy... po 4dniach odstawilem go na 2tygodnie do warsztatu bo przestal jezdzic - te 2tygodnie ze wzgledu na pierdolowata czesc ktorej nie bylo od reki mozna dostac. Dwa dni po odebraniu go z warsztatu, stawiajac zaslone dymna, odstawilem go ponownie - okazalo sie ze cos nie halo z olejem i zatkalo odme, co skutkowalo wywalaniem oleju do cylindra i wspomniana zaslona dymna.

Do kosztu zakupu (5kpln) dolozylem kolejny 1kpln na remont w pierwszym miesiacu jazdy. Wiec jesli Córka chce jezdzic staruszkiem za 3kpln to odrazu 'zablokuj' sobie z 500pln na przeglad i niezbedne wymiany i drugie 500pln na 'nieprzewidziane' naprawy.

ps. okazalo sie ze opony nowki sztuki sa z 2005 i (wg mechanika) natychmiast kwalifikuja sie do wymiany (czyli kolejne 800pln do wydania)

ps. ale motor nam sie tak strasznie podoba ze... kto bogatemu zabroni :D

Napisano

> Ja dołożyłbym córce od siebie parę zeta, ale nałożył na to tzw "przywilej sponsora" i zachęcił do

> wizyty w sklepie, gdzie sprzedają chińskopochodne wyroby.

> Romka 125 ccm można utulić za niecałą piątkę.

Nawet nie musiał by dokładać:

http://otomoto.pl/romet-z-125-M2191151.html

http://moto.allegro.pl/motocykl-naked-street-fnx-124cc-nowy-wroclaw-junak-i2462097133.html

http://otomoto.pl/zipp-manic-rs-125-M2035078.html

http://otomoto.pl/romet-inny-soft-125-motory-warszawa-M3162736.html

Napisano

no i informacje jak to się sprawuje

mnich smile.gif

edit:

i nabył kolejnego R150, a gość zrobił już 78tys km na tych sprzętach i jakoś mu nie zbrzydły smile.gif jest hardcore zlosnik.gif

Napisano

> bardziej nowe.

> To powyzszej listy mozna dopisac yamache majesty'97 125ccm

Wiesz - Twoja decyzja.

Ja uważam sprzęt -nasto letni za zestaw dla majsterkowicza, stąd moja propozycja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.