Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dwa Clio II do oceny

Featured Replies

Napisano

Tak wiec zastanawiam sie nad dwoma Clio:

1

2

Ceny sa podobne i wyposazenie podobne.

Wolalbym auto nr 2 ze wzgledu na mocniejszy silnik 1.4 100km, minusem jest wiekszy przebieg i niestety auto z komisu i boje sie ze ten przebieg to moze byc 2x tyle. Z drugiej strony auto nr 1 stoi w salonie Renault i sadze, ze moze byc pewniejsze i przebieg moze byc realny. Dodatkowo jest o 2 lata mlodsze. Niestety silnik slabszy bo tylko 1.2 75konne.

Ogolnie blacharsko ze zdjec wygladaja dobrze. Dzis pojade obejrzec auto nr 1 a jutro nr 2.

Gdyby auto nr 1 mialo silnik z nr 2 to bralbym odrazu ale niestety tak pieknie byc nie moze.

Co sadzicie o nich ??

Jezdzil ktos takim clio z jednym i drugim silnikiem ?? Bo boje sie, ze te 75km moze byc troche malo poruszajac sie po trasie, dlatego wolalbym te 100km, no ale to jest wlasnie ten komis :/

Napisano

Taaa pierwsze jest sprowadzone.. pewnie przebieg także razy 3...

Krawiec

Napisano
  • Autor

> Taaa pierwsze jest sprowadzone.. pewnie przebieg także razy 3...

> Krawiec

myslisz, ze Renault jak kupuje takie autko nie sprawdza ich ?

Napisano

> myslisz, ze Renault jak kupuje takie autko nie sprawdza ich ?

A skad wiesz, ze to Renault kupil to auto. Bo zrobic zdjecie pod salonem to nie jest problem.

Napisano
  • Autor

> A skad wiesz, ze to Renault kupil to auto. Bo zrobic zdjecie pod salonem to nie jest problem.

hmm no zdjecia kazdego auta jest tam robione. Pojade dzis to zobacze co i jak smile.gifStrona dealera

Napisano

To niebieskie ma boczki drzwi od innej wersji niż fotele....

1,2 16v to raczej tylko do miasta a i to dla mniej "ambitnych" kierowców wink.gif

Napisano

Przecież o przekrętach w przysalonowych komisach było już wiele razy, kręcą liczniki podobnie jak w komisach tradycyjnych. Do tego z łatwością mogą sobie powbijać pieczątki do ks.gwarancyjnej w dowolnej ilości. Oglądaj auto a nie patrz na stan licznika i papiery!

Napisano

> Przecież o przekrętach w przysalonowych komisach było już wiele razy, kręcą liczniki podobnie jak w

> komisach tradycyjnych. Do tego z łatwością mogą sobie powbijać pieczątki do ks.gwarancyjnej w

> dowolnej ilości. Oglądaj auto a nie patrz na stan licznika i papiery!

ok.gif

popieram tez sie z tym spotkałem. Komis pewnej marki wzial w rozliczeni u auto od klienta. Przebieg 120 tys km. Jak sie pozniej okazało to byl znajomy- jak oddawał auto do komiu przebieg wynosil 200 tys,

Napisano
  • Autor

Tak wiec obejrzalem auto nr 1 i ogolnie tragedia sick.gif To auto na pewno ma grubo ponad 200tys. Galka lewarka zmiany biegow wypolerowana idealnie, nic nie widac na niej. Kierownica cala pomarszczona. Zderzak przedni pekniety. Liczne obcierki i jeden slupek parkingowy. Obok stalo takie same clio tylko z 1.5dci i przebiegiem 110tys ktory byl juz realniejszy bo wnetrze auta w o niebo lepszym stanie bylo i z zewnatrz tez.

Jutro jade auto nr 2 ogladac i zobaczymy co to bedzie.

Napisano

> Jutro jade auto nr 2 ogladac i zobaczymy co to bedzie.

Też bym sobie darował po fotkach. Wszystkie błotniki w innym kolorze, przedni nawet niedopasowany. Niestety małe auto z klimą to zwykle wrak i cieżko znaleźć coś z czystą historią.

Napisano

ja mam Clio II w wersji extreme, niestety z silnikiem 1.2 16V.

wyposazenie zadowalające, sprawuje sie dobrze, ale silnik faktycznie slabiutki, szukaj przynajmniej 1.4!

Po załączeniu klimatyzacji i zabraniu dwóch pasazerów, auto w ogole nie daje rady i staje sie zawalidrogą.

Jak bedziesz zainteresowany to zapraszam na jazde probną, ale najwczesniej we wtorek bo wyjezdzam

Napisano

> Tak wiec obejrzalem auto nr 1 i ogolnie tragedia To auto na pewno ma grubo ponad 200tys. Galka

> lewarka zmiany biegow wypolerowana idealnie, nic nie widac na niej.

te gałki sie po prostu tak wycierają, co prawda ja tez nie jestem pewny przebiegu swojego - licznikowo ma 150 000, a gałka calkowicie wytarta. ale inne elementy nie wskazują na wiekszy przebieg

Kierownica cala

> pomarszczona. Zderzak przedni pekniety. Liczne obcierki i jeden slupek parkingowy.

ja sie pogodziłem z takimi usterkami przy zakupie - dwa elementy malowane, pełno wgnieceń, rys, zderzak tez pekniety. ale szukalem auta do jazdy na codzien i nie zaluje. Nie stresuje sie jak zostawie pod marketem ze mi ktos obije, wazne ze jest sprawne technicznie

Napisano

W moim Clio farba ze skórzanej kiery zaczęła sie łuszczyć przy ok. 80kkm (miałem od nówki), niestety, taka jakość reno.

Co do silników, to jeździłem oboma, plus 80KM dci i wniosek taki: na trasy dci (ładnie się zbiera i oszczedny), uniwersalny to 1,4 16V (fajnie sie zbiera (niestety trochę dużo pali jak się nosi ciężkie buty zlosnik.gif), 1,2 to dla emeryta co na działkę jeździ.

Napisano

Miałem Clio II ale sprzed liftu 1.4/75 KM. Sprzedawałem z przebiegiem 210 kkm i ani fotele, ani kierownica (bez skóry) ani nawet gałka lewarka zmiany biegów nie nosiły praktycznie żadnych śladów zużycia. Także to nie tak, że francuskie to już z miejsca nietrwałe i po 100 kkm wygląda jak po 300.

Napisano

> Także to nie tak, że francuskie to już z miejsca nietrwałe i po 100 kkm

> wygląda jak po 300.

niestety tak, jak napisałem niżej, skóra na kierownicy to porażka...

i to nie tylko mój egzemplarz, zapraszam na Forum Renault Clio...

Co do kierownicy bez skóry to sprzedawałem z przebiegiem ca. 115kkm i potwierdzam brak zużycia, za to w dotyku... brrrr... wolę łuszcaca się skórę...

Poza tym kiera to nie wszystko. Fotele powyżej 150kkm też zaczynają się zużywać zauważalnie, zwłaszcza te niby kubełki, wycierają się zewnętrzne krawędzie siedziska.

Napisano

odnosnie 1,4 16V zapytaj, jakie ma cewki zaplonowe hehe.gifzlosnik.gif jak Sagem to popros, aby dolozyli komplet Beru lub Denso w gratisie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Tak wiec auto nr 2 tez obejrzalem i sie az usmialem. Lewy przedni blotnik zostal zalozony jakis metalowy zamiennik w calkiem innym kolorze. Maska chyba kombinerkami byla prostowana i ogolnie porysowany, poobijany itp. Ale po drodze trafilo sie clio dynamique 1.6 16v w bardzo ladnym stanie ze 144tys przebiegu i je wzialem. Tak wiec ujezdzam od dzis Clio drive.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.