Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak mocy po czyszczeniu EGR

Featured Replies

Napisano

Witam!

Wczoraj wyczyściłem EGR w moim Megane II 1.5 dCi 101 KM bo wywalało błąd. Faktycznie, syf był ,ale jak na moje to nie taki straszny. Czyściłem go benzyną, zgodnie z zaleceniami. Wszystko złożyłem tak jak było (w sumie to nie da się inaczej). Autko bardzo słabo ciągnie do ok. 2.200 obr/min. Potem wyraźnie turbina pomaga. Nie wiem co się dzieje, wcześniej megi pracowała normalnie. Czy samochód przestawił się w jakiś tryb awaryjny czy co? Odłączyć klemy? Może benzyna to nie był najlepszy pomysł? A może poprostu "musi się ułożyć"? Proszę o pomoc, bo za tydzień wyjazd...

Napisano

> Witam!

> Wczoraj wyczyściłem EGR w moim Megane II 1.5 dCi 101 KM bo wywalało błąd. Faktycznie, syf był ,ale

> jak na moje to nie taki straszny. Czyściłem go benzyną, zgodnie z zaleceniami. Wszystko

> złożyłem tak jak było (w sumie to nie da się inaczej). Autko bardzo słabo ciągnie do ok. 2.200

> obr/min. Potem wyraźnie turbina pomaga. Nie wiem co się dzieje, wcześniej megi pracowała

> normalnie. Czy samochód przestawił się w jakiś tryb awaryjny czy co? Odłączyć klemy? Może

> benzyna to nie był najlepszy pomysł? A może poprostu "musi się ułożyć"? Proszę o pomoc, bo za

> tydzień wyjazd...

Wygląda na to że zwór nie działa tak jak powinien. Jest częściowo otwarty z tąd problem z brakiem mocy od niskich obrotów. Wydaje mi się że konieczna będzie adaptacja za pomoca kompa.

Napisano

Nie znam EGR-u w megance ale trzeba dobrze przyjrzeć się cewce - lubi się zapiekać - w oplu i fiacie się ja rozbiera...

Może po prostu źle wyczyściłeś - i zablokowała się ... ja używam Nafty lub ON do czyszczenia EGR-u lub nie dałes uszczelki między cewką a zaworem i jest cały czas otwarty... to co opisujesz wskazuje na otwarcie EGR-u więc jeszcze raz zdjęć i " dmuchnąć ustami "w niego sprawdzając czy jest szczelny - zamknięty

Napisano

heh...

teraz napisz, co było przyczyną tego zjawiska, bo przecież już wiesz claps.gif

> Wygląda na to że zwór nie działa tak jak powinien. Jest częściowo otwarty z tąd problem z brakiem

kara.gif

> mocy od niskich obrotów. Wydaje mi się że konieczna będzie adaptacja za pomoca kompa.

eeeee... żadnego kompa nie trzeba palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.