Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[AG] Dłużej świecąca kontrolka oleju

Featured Replies

Napisano

Od kilkunastu dni kontrolka ciśnienia oleju po zapaleniu silnika świeci się jakieś 2-3s dłużej niż dotychczas. Raz też mignęło ciśnienie oleju jak ostro zawracałem. Czemu musiałbym się przyjrzeć?

Napisano

> Od kilkunastu dni kontrolka ciśnienia oleju po zapaleniu silnika świeci się jakieś 2-3s dłużej niż

> dotychczas. Raz też mignęło ciśnienie oleju jak ostro zawracałem. Czemu musiałbym się

> przyjrzeć?

A sprawdzałeś poziom oleju?

Napisano
  • Autor

> A sprawdzałeś poziom oleju?

Tak. Od wymiany jest na tym samym poziomie czyli przy max.

Napisano

> Tak. Od wymiany jest na tym samym poziomie czyli przy max.

olej z pewnego źródła, czy może jakiś "mobil' z allegro?

Napisano
  • Autor

> olej z pewnego źródła, czy może jakiś "mobil' z allegro?

W sklepie motoryzacyjnym kupowany

Napisano

> Od kilkunastu dni kontrolka ciśnienia oleju po zapaleniu silnika świeci się jakieś 2-3s dłużej niż

> dotychczas. Raz też mignęło ciśnienie oleju jak ostro zawracałem. Czemu musiałbym się

> przyjrzeć?

w takim bądź razie pozostaje kwestia sprawdzenia czujnika i samego ciśnienia oleju, może pompa siada po mału hmm.gif , jeśli auto ma normalny przebieg z silnikiem powinno być w porządku waytogo.gif

Napisano

> przyjrzeć?

Ja mam tak odkąd kupiłem auto. Wyczytałem, że w tych silnikach to ponoć normalne zjawisko, choć nie do końca w to wierzę.. Na zimnym silniku po odpaleniu gaśnie po jakichś 2-3 sekundach, na ciepłym niemal od razu.

Napisano
  • Autor

> jeśli auto ma normalny przebieg z silnikiem powinno być w porządku

Aktualny przebieg to ok. 186000. Do sprowadzenia go przeze mnie auto serwisowane tak więc przebieg (ok. 150000) potwierdzony w książce serwisowej.

Napisano

> Aktualny przebieg to ok. 186000. Do sprowadzenia go przeze mnie auto serwisowane tak więc przebieg

> (ok. 150000) potwierdzony w książce serwisowej.

Ja swój kupiłem z przebiegiem 164.000 i z pełną książką zlosnik.gif Tylko że o dziwo cały czas ten sam diagnosta i ta sama pieczątka przez 10 lat zlosnik.gif Oczywiście cuda się zdarzają... ale nie ma co ślepo wierzyć w ksiązki tylko patrzeć na rzeczywisty stan techniczny. U mnie to "serwisowanie w ASO" zostało zweryfikowane jak wyjąłem filtr przeciwpyłkowy - dosłownie kilka pełnych garści liści wybrałem. Czyżby na serwisie nie wymieniali filtrów??

Napisano

> Czyżby na serwisie nie wymieniali filtrów??

Filtry wymieniają, ale przed włożeniem nowego nie czyszczą komory - info z doświadczenia kolegów, którzy ślepo wierzą w profesjonalizm ASO i jeżdżą do nich z takimi duperelami...

Pozdr.

Napisano

No nie wiem, kiedy otworzyłem komorę filtra to się z niej wysypało wręcz. Nie wierzę, że tak to zostawili w ASO.. musieliby te liście ręką przytrzymywać żeby się nie wysypywały podczas wkładania nowego filtra zlosnik.gif

Napisano

W Twoim przypadku to pewnie trzeba dodać do licznika ze 100.000 km, a tę książkę serwisową wyrzucić na śmietnik, bo wszystko wskazuje, że kupiona w internecie i nieudolnie podrobione wpisy... A i samochód pewnie serwisu nie widział od lat.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Mój kupowałem osobiście w salonie w Niemczech więc o przebieg nie muszę się martwić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.