Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stuknięcie przy hamowaniu

Featured Replies

Napisano

Witam, mam mały problem z Toledo, przy hamowaniu lekkim, przy małych prędkościach słychać stuknięcie (przeskok) i delikatne szarpnięcie kierownicy, dosłownie o kilka mm. Dzieje się tak głównie przy 1 hamowaniu, po lekkim odpuszczeniu i dohamowaniu rzadko się zdarza to stuknięcie. Na pewno pochodzi z przedniego koła. Co to może być? Zacisk luźny? Jarzmo? Czy może klocek się rozkleił?

Napisano

> Witam, mam mały problem z Toledo, przy hamowaniu lekkim, przy małych prędkościach słychać

> stuknięcie (przeskok) i delikatne szarpnięcie kierownicy, dosłownie o kilka mm. Dzieje się tak

> głównie przy 1 hamowaniu, po lekkim odpuszczeniu i dohamowaniu rzadko się zdarza to

> stuknięcie. Na pewno pochodzi z przedniego koła. Co to może być? Zacisk luźny? Jarzmo? Czy

> może klocek się rozkleił?

Kiedyś przerabiałem podobny objaw w Matizie, okazało się, że klocki się odkleiły od okładzin. Ale to wyszło dopiero po wyjęciu klocków, bo bez tego na oko wszystko było OK

Napisano

> Witam, mam mały problem z Toledo, przy hamowaniu lekkim, przy małych prędkościach słychać

> stuknięcie (przeskok) i delikatne szarpnięcie kierownicy, dosłownie o kilka mm. Dzieje się tak

> głównie przy 1 hamowaniu, po lekkim odpuszczeniu i dohamowaniu rzadko się zdarza to

> stuknięcie. Na pewno pochodzi z przedniego koła. Co to może być? Zacisk luźny? Jarzmo? Czy

Zacisk się przyciera? Może wyczyść i nasmaruj prowadnice. Miałem tak przy tyłowaniu i lekkim hamowaniu po dłuższym postoju, szarpnięcie i stuknięcie. Zaciski z tyłu akurat.

Napisano

ja bym stawiał na luzy sworznia wahacza

Napisano
  • Autor

> ja bym stawiał na luzy sworznia wahacza

Problem dotyczy hamowania raczej, tak jak pisałem. Nawet jak auto stoi i przyciskam pedał to jest stuknięcie.

Napisano

sprawdz poduszki silnika i skrzyni biegów icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> ja bym stawiał na luzy sworznia wahacza

Edit: Zwracam honor, wywalona tulejka na prawym przednim wahaczu, ta z tyłu. 50 zł z wymianą i jest ok smile.gif

Napisano

> Edit: Zwracam honor, wywalona tulejka na prawym przednim wahaczu, ta z tyłu. 50 zł z wymianą i jest

> ok

jeździć dalej i sie nie przejmować grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> jeździć dalej i sie nie przejmować

Toć zrobiłem, śmieszne pieniądze zlosnik.gif

A tak na marginesie z innej beczki. w 1.8 20 v wałki są spięte łańcuchem. Jego sie wymienia?

Coś mi wyje w rozrządzie ale raczej od strony paska, i na dniach będę rozrząd robił. W zakładzie mówili że łańcucha sie nie wymienia w sumie. W sumie to i hajsu juz nie mam na to bo to 700 za sam napinacz z łańcuchem :/

Napisano

> Toć zrobiłem, śmieszne pieniądze

> A tak na marginesie z innej beczki. w 1.8 20 v wałki są spięte łańcuchem. Jego sie wymienia?

> Coś mi wyje w rozrządzie ale raczej od strony paska, i na dniach będę rozrząd robił. W zakładzie

> mówili że łańcucha sie nie wymienia w sumie. W sumie to i hajsu juz nie mam na to bo to 700 za

> sam napinacz z łańcuchem :/

tu masz link

http://forum.vw-passat.pl/threads/53347-...BLEM-ROZWIAZANY

Napisano

> Toć zrobiłem, śmieszne pieniądze

> A tak na marginesie z innej beczki. w 1.8 20 v wałki są spięte łańcuchem. Jego sie wymienia?

> Coś mi wyje w rozrządzie ale raczej od strony paska, i na dniach będę rozrząd robił. W zakładzie

> mówili że łańcucha sie nie wymienia w sumie. W sumie to i hajsu juz nie mam na to bo to 700 za

> sam napinacz z łańcuchem :/

ja u siebie nie wymienialem. Ale to bylo w 1.8T a tam nie ma zmiennej fazy jak w wolnossacym 20v. Sam lancuszek tez wyciagalem (trzeba walki sciagac) i po przebiegu 144kkm byl idealny, zadnego rozciagniecia ani luzow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.