Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autostrada Wielkopolska-kroi jak fotoradary

Featured Replies

Napisano

Dałem się zrobić jak dziecko i to dwukrotnie. Jechałem najdroższą autostradą w życiu- 10km- 14zł.

Wydawało mi się, że na prywatnej A2 będzie na na "państwowej". Płacisz na bramkach wyjazdowych za tyle,ile przejechałeś, a nie z góry za to,że możesz się przejechać.

Wjechałem w Koninie i miałem wyjechać w Słupcy. Na bramce okazało się,że płacę za cały przejazd,a nie proporcjonalnie do ilości przejechanych kilometrów.

Nie było odwrotu,więc zapłaciłem i pojechałem.

Z powrotem myślałem że będą bramki na wjeździe.A tu du..... Niestety nie dało się cofnąć na ślimaku,bo widziałem parę samochodów za mną. I kolejne 14zł.

Za niewiedzę się płaci oslabiony.gif

Ale już jestem mądrzejszy o nowe doświadczenie. zlosnik.gif i następnym razem wyjadę na węźle Golina.Nie zarobią już na mnie w taki sposób palacz.gif

Napisano

Ale tak jest od zawsze wiec co w tym dziwnego?

I badz dokladniejszy bo przejechales 28km a nie 10 wink.gif

Napisano
  • Autor

Czy ja gdzieś napisałem,że cofałem na autostradzie,bądź chciałem cofać na autostradzie? yikes.gif

Do twojej galerii głąbów można jeszcze dodać jadących szybko i bezpiecznie czyli 150/70 na 28kilometrowym odcinku autostrady cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Ale tak jest od zawsze wiec co w tym dziwnego?

To był mój pierwszy raz blush.gif

> I badz dokladniejszy bo przejechales 28km a nie 10

oj tam,oj tam

Napisano

A wystarczyło się zapytać na AK ok.gif

Napisano

> a pozniej filmy ze jakies glaby cofaja na autostradzie zeby pare zl zaoszczedzic

tak OT, bo nie mogłem szybko skojarzyć o co kaman

6283efdc546be7de046acf642e388050c06f0845.jpg

Napisano

Zgadzam się, że system bramek na niepaństwowej A2 jest chory, pisałem o tym wielokrotnie, IMO powinno być tak jak na państwowej.

> bezpiecznie czyli 150/70 na 28kilometrowym odcinku autostrady

Znowu coś remontują?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Dałem się zrobić jak dziecko i to dwukrotnie. Jechałem najdroższą autostradą w życiu- 10km- 14zł.

> Wydawało mi się, że na prywatnej A2 będzie na na "państwowej". Płacisz na bramkach wyjazdowych za

> tyle,ile przejechałeś, a nie z góry za to,że możesz się przejechać.

tak samo jest na A4 odc. Katowice-Kraków , zarządza tym odcinkiem Stalexport czy jakoś tak się to barachło nazywa , też płacisz z góry ustaloną kwotę no.gif , i to za odcinek WIECZNEGO remontu facepalm%5B1%5D.gif

BTW czy ktoś się orientuje , na jaki czas ta firma dostała koncesję od państwa ?

Napisano

> BTW czy ktoś się orientuje , na jaki czas ta firma dostała koncesję od państwa ?

na 30 lat?

Napisano
  • Autor

> Znowu coś remontują?

Raczej nie zdążyli zbudować.To jest odcinek otwarty dzień przed euro,gdzie na ma jeszcze ostatniej warstwy asfaltu.

Napisano

> Raczej nie zdążyli zbudować.To jest odcinek otwarty dzień przed euro,gdzie na ma jeszcze ostatniej

> warstwy asfaltu.

Aha, pisałeś o 14zł, więc myślałem, że piszesz o Kulczyku.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Ale za Poznaniem już jest inny system poboru opłat. Pobierasz bilet i płacisz przy zjeździe.

Przejazd A2 i tak jest drogi,w szczególności odcinek Kulczykowy. Do zjazdu Trzciel wyszło mi 55PLN (10+14+14+17). A ile wynosi do samej granicy z De?

Napisano

Takich nabitych w butelkę jest więcej. Potem śmieszni właściciele tej niby autostrady dziwią się, że ludzie szukają dróg alternatywnych do tego ich cuda.

Napisano

> Zgadzam się, że system bramek na niepaństwowej A2 jest chory, pisałem o tym wielokrotnie, IMO

> powinno być tak jak na państwowej.

Od Poznania do Świecka już tak jest, na odicnku Września-Konin też będzie od jesieni zamknięty system poboru - budują bramki w Słupcy.

Dla jadących całą A2 płacenie na autostradzie jest upierdliwe ale na otwartym poboirze przez lata zyskiwali lokalsi/zresztą nie tylko/ - choćby darmowe przejazdy między Wrześnią a Słupcą czy między koninem a Goliną.

Do tego zgodnie z koncesją Kuulczyk utrzymuje darmowy odcinek a2 na wysokości Poznania, po oddaniu nowych eSek to już 26 km jazdy za free.

Także każdy kij ma dwa końce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.