Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyżby nareszcie samodzielne tankowanie?

Featured Replies

Napisano

Za interia.pl:

Quote:

"Ministerstwo Gospodarki uważa, iż samoobsługa tankowania LPG powinna być w Polsce dopuszczona, a wymogi techniczne w tym zakresie należy ograniczyć do niezbędnego minimum. Szczegółowe rozwiązania w tym zakresie będą konsultowane z branżą i instytucjami zajmującymi się bezpieczeństwa technicznego" - poinformował w resort gospodarki na swojej stronie internetowej.

Reszta tutaj i tutaj. Już mniejsza o te 5-10 gr "oszczędności" na litrze - dla mnie najważniejsze byłoby to, że w końcu nie musiałbym czekać na obsługę, która z wielką łaską przyjdzie zatankować mi samochód... claps.gif

Napisano

> Dla mnie bez różnicy, ale szkoda miejsc pracy.

przecież nie zatrudniają dodatkowych pracowników tylko do obsługi gazu

Napisano

> przecież nie zatrudniają dodatkowych pracowników tylko do obsługi gazu

Koledze pewnie chodziło o typowe stacje z samym lpg wink.gif

Napisano

> Dla mnie bez różnicy, ale szkoda miejsc pracy.

Będzie pretekst do zwolnień, a cena... Wiecie jak.

Napisano
  • Autor

> Koledze pewnie chodziło o typowe stacje z samym lpg

Nie sądzę, aby takie stacje pozostawiono bez dozoru. Przecież nie zrobią stacji LPG bezobsługowych, tak jak np. Neste. Dalej pewnie będzie siedział jakiś dziadek i kasował $$$ za tankowanie, ale z tą różnicą, że będzie można samemu zatankować samochód.

Napisano
  • Autor

> Będzie pretekst do zwolnień, a cena... Wiecie jak.

Pretekst do zwolnień zawsze można znaleźć, a cena LPG najpewniej się nie zmieni zlosnik.gif Sam tankuję najczęściej na Shellu i na Statoil - na Shellu zawsze jest co najmniej 1 pracownik (czasami 2 czy nawet 3 się kręci - zależy od wielkości stacji), co chodzi po placu i podchodzi do tankujących noPb czy ON i pomaga nalać paliwa. A gdy trafia się klient na LPG, to podchodzi i do tego klienta. Z kolei na Statoil trzeba wzywać obsługę co pracuje na kasach (taka polityka jest najczęściej spotykana), więc IMO nie ma co płakać, bo najpewniej dalej te miejsca pracy zostaną zachowane ok.gif

Napisano

> Pretekst do zwolnień zawsze można znaleźć, a cena LPG najpewniej się nie zmieni Sam tankuję

> najczęściej na Shellu i na Statoil

U mnie w mieście na Statoil zrezygnowali z całodobowej sprzedaży LPG. Gadałem z pracownikiem, powód: oszczędności na ludziach.

Gaz sprzedają chyba do 22.

Napisano
  • Autor

> U mnie w mieście na Statoil zrezygnowali z całodobowej sprzedaży LPG. Gadałem z pracownikiem,

> powód: oszczędności na ludziach.

> Gaz sprzedają chyba do 22.

Tylko dlatego, że pracownik stacji obsługujący dystrybutor musi być przeszkolony do tego celu i najpewniej posiadać jakiś papier potwierdzający jego uprawnienia... Możliwe, że tak mają ustawioną pracę, że po 22 nie ma na stacji pracowników z takimi uprawnieniami, ale to już tylko własne widzimisię stacji. Ew. pracownicy boją się wychodzić poza próg budynku stacji po 22 zlosnik.gif

Napisano

> Tylko dlatego, że pracownik stacji obsługujący dystrybutor musi być przeszkolony do tego celu i

> najpewniej posiadać jakiś papier potwierdzający jego uprawnienia... Możliwe, że tak mają

> ustawioną pracę, że po 22 nie ma na stacji pracowników z takimi uprawnieniami, ale to już

> tylko własne widzimisię stacji. Ew. pracownicy boją się wychodzić poza próg budynku stacji po

> 22

Raczej chodzi tylko o to, że w nocy jest tylko 1 pracownik i nie może wychodzić poza budynek.

Napisano
  • Autor

> Raczej chodzi tylko o to, że w nocy jest tylko 1 pracownik i nie może wychodzić poza budynek.

niewiem.gif Możliwe...

Napisano

> Możliwe...

tak twierdził pracownik stacji

tylko czy faktycznie tak mało tego LPG sprzedają w nocy, ze im się nie opłaca dać 2 pracowników na zmianę?

Napisano

> Raczej chodzi tylko o to, że w nocy jest tylko 1 pracownik i nie może wychodzić poza budynek.

w miejscu pracy w hali/budynku nie może znajdować się tylko jedna osoba.

Takie są przepisy pracy.

A nawet z tego co kojarzę to na stacji musi być do tego jeden mężczyzna. Na pewno takie przepisy miał kiedyś SHELL .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.