Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oglądaczy zdjęciowych - stary grat :)

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> cena z kosmosu nawet jak na zadbaną 190, szczególnie z takim motorem

motor nie ważny - ważny automat, ma sie łagodnie turlać

> no chyba że potrzebujesz pewnego auta do jazdy, i wolisz to niż dobitego Golfa IV - wtedy rozumiem

Golfa IV już mam tyle że w nadwoziu Skody i w dobrym stanie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> http://otomoto.pl/mercedes-benz-190-C25117821.html

> Będzie coś jeszcze z tego?

Jak widzę w polskich ogłoszeniach zwroty: "kolekcjonerski", "dla fascynata" i "jedyny taki", to od razu mi się zapala czerwone światełko. Jeśli rzeczywiście zależy Ci na bdb stanie takiego staruszka, to:

- szukaj go w DE,

- poproś o wsparcie prawdziwego znawcę modelu w celu określenia oryginalności oraz usterkowości,

- wybieraj wersje bogatsze, bo dodatkowe wyposażenie dostajesz niemal "gratis".

Dla przykładu: ponad 30 egzemplarzy z Niemiec, spełniających dość wysokie wymagania dot. wyposażenia. O tutaj.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

> cena z kosmosu nawet jak na zadbaną 190, szczególnie z takim motorem

Po rozmowie ze sprzedającym okazało się, że pojechanie 200km aby obejrzeć auto byłoby stratą czasu i pieniędzy na paliwo.

O kilku rzeczach "zapomniał" napisać, kilka rzeczy nie było jednak robionych w ASO ale u w szopie, kilka kwitów potwierdzających zginęło i auto ma jednak "drobne" wady lakiernicze w postaci szpachlowanej maski i wykwitów rdzy na dwóch błotnikach.

To tyle co udało się ustalić przez telefon. Nawet nie chce wiedzieć co bym zastał na miejscu

Napisano

> To tyle co udało się ustalić przez telefon. Nawet nie chce wiedzieć co bym zastał na miejscu

Najgrosze w tym wszystkim jest to, że ludzie nie widzą niczego niestosownego w kłamstwie w ogłoszeniu.

dranio

Napisano
  • Autor

> Najgrosze w tym wszystkim jest to, że ludzie nie widzą niczego niestosownego w kłamstwie w

> ogłoszeniu.

> dranio

oglądałem nawet auto jednego z kącikowiczów które miało być cukierkiem. Pojechałem 130km w jedną stronę i kiedy wyciągnąłem czujnik lakieru od razu usłyszałem taki tekst: "No to powiem Ci od razu co było malowane". Wczesniej ani w ogłoszeniu ani przez telefon nie wspomniał o tym. Poza tym auto miało też inne wady o ktorych przekonalem się dopiero na miejscu.

Napisano

> oglądałem nawet auto jednego z kącikowiczów które miało być cukierkiem. Pojechałem 130km w jedną

> stronę i kiedy wyciągnąłem czujnik lakieru od razu usłyszałem taki tekst: "No to powiem Ci od

> razu co było malowane". Wczesniej ani w ogłoszeniu ani przez telefon nie wspomniał o tym. Poza

> tym auto miało też inne wady o ktorych przekonalem się dopiero na miejscu.

icon_eek.gif Uważam (może naiwnie), że jednak do ludzi z AK można mieć większe zaufanie.

Chociaż swego czasu trochę mnie zniesmaczyła afera z Volvo 440. zlosnik.gif

dranio

Napisano
  • Autor

> Uważam (może naiwnie), że jednak do ludzi z AK można mieć większe zaufanie.

można mieć, jednak jak pokazuje życie auto trzeba sprawdzać tak jakby się kupowało od obcego

> Chociaż swego czasu trochę mnie zniesmaczyła afera z Volvo 440.

> dranio

nie wiem nie pamiętam

Napisano

> http://otomoto.pl/mercedes-benz-190-C25117821.html

> Będzie coś jeszcze z tego?

Max drogi.

Kupiłem w zeszłym miesiącu 190D z 1992 roku, stan tapicerki i wnętrza wręcz idealny - jasny beż, stan blacharski bez zastrzeżeń, malowany tylny lewy błotnik, przebieg 240 tyś km wygląda na autentyczny, biorąc pod uwagę, że mam porównanie do poprzedniej 190-tki, która miała ok 600 tkm. Poprzednią, w dość dobyrm stanie, sprzedałem za 2 tysiące, rok 86, do zrobienia blacharsko, mechanicznie igła - sprzedawała się 2 godziny, nawet niecałe, od wystawienia na otomoto.

Tą kupiłem za 6 kpln, może nawet trochę przepłaciłem, ale podobało mi się wnętrze, elektryka szyb, która jest dość rzadka w tym modelu.

Myślę, że za dobrą, zadbaną 190-tkę można dać maksymalnie 8 kpln ze standardowymi motorami.

Jedyne czego nie mogę pojąć, to to że jest wyraźnie słabsza - ten sam motor, a muli okropnie... Po przejechaniu się tym dwoma identycznymi motorami w 190-tce, doszedłem do wniosku że poprzednia była sporo mocniejsza, ale nie wiem z czego to wynikało.

Napisano
  • Autor

> Max drogi.

> Kupiłem w zeszłym miesiącu 190D z 1992 roku, stan tapicerki i wnętrza wręcz idealny - jasny beż,

> stan blacharski bez zastrzeżeń, malowany tylny lewy błotnik, przebieg 240 tyś km wygląda na

> autentyczny, biorąc pod uwagę, że mam porównanie do poprzedniej 190-tki, która miała ok 600

> tkm. Poprzednią, w dość dobyrm stanie, sprzedałem za 2 tysiące, rok 86, do zrobienia

> blacharsko, mechanicznie igła - sprzedawała się 2 godziny, nawet niecałe, od wystawienia na

> otomoto.

> Tą kupiłem za 6 kpln, może nawet trochę przepłaciłem, ale podobało mi się wnętrze, elektryka szyb,

> która jest dość rzadka w tym modelu.

> Myślę, że za dobrą, zadbaną 190-tkę można dać maksymalnie 8 kpln ze standardowymi motorami.

> Jedyne czego nie mogę pojąć, to to że jest wyraźnie słabsza - ten sam motor, a muli okropnie... Po

> przejechaniu się tym dwoma identycznymi motorami w 190-tce, doszedłem do wniosku że poprzednia

> była sporo mocniejsza, ale nie wiem z czego to wynikało.

jak kupiłeś. Allegro, ściągałeś z DE?

Napisano

> jak kupiłeś. Allegro, ściągałeś z DE?

Przypadkiem... Znajomy coś przebąkiwał, że jego 60-letnia ciotka nie może sprzedać samochodu, bo stary grat. Od słowa do słowa, dwie godziny zastanowienia i wziąłem wink.gif

Napisano

Auto raczej nie warte tyle kasy, ani to klasyk ani nie wiadomo co. Aczkolwiek 190 w benzynie 2.0 to dość dobre auto, dobrze wyciszone, kilka lat temu miałem okazje pojeździć trochę takim.

Napisano

> Auto raczej nie warte tyle kasy, ani to klasyk ani nie wiadomo co. Aczkolwiek 190 w benzynie 2.0 to

> dość dobre auto, dobrze wyciszone, kilka lat temu miałem okazje pojeździć trochę takim.

mam takiego w garażu, ostał mi się po ojcu. Skladak z 94 roku, silnik 2.0 benz+gaz w automacie. Jeśli chodzi o wygodę podróżowania to rewelacją.Zwieszenie swietnie wybiera nierówności w środku jest po prostu cicho. Co do silnika , cóż ... demon to to nie jest, właściwie dopiero po przelaczeniu w tryb sport skrzyni jakoś się odpycha do przodu. Niewiem czy to kwestia akurat mojego egzemplarza ale po mieście pali jak smok - 17 lpg to norma, ale bardziej na to wpływ ma styl jazdy ( bardzo krótkie odcinki raz w tygodniu)

Co do blachy to właściwie robiłem tylko nadkola, błotniki.

Napisano

> motor nie ważny - ważny automat, ma sie łagodnie turlać

Kumpel ma 190 z motorem bodajże 2.3 - można powiedzieć, że w stanie 'kolekcjonerskim / igła / perełka ' - kupioną za 5k zł.

Turla się toto już z 3 czy 4 rok i psuć się nie chce

Napisano

> Jeśli chodzi o wygodę podróżowania to rewelacją.Zwieszenie swietnie wybiera nierówności w

> środku jest po prostu cicho.

Wygoda w podróżowaniu 190-tką rewelacja? W porównaniu do czego?

Napisano

> Wygoda w podróżowaniu 190-tką rewelacja? W porównaniu do czego?

Swego czasu jak miałem kapiszona to miałem wrażenie że 190 mimo wszystko lepiej wybiera nierówności, ciężko to opisać ale jakby subtelniej pracowało zawieszenie -jest tak kanapowo

Napisano

> Wygoda w podróżowaniu 190-tką rewelacja? W porównaniu do czego?

190 ma coś w sobie, jedzie się nią jak wiekszym Mercedesem mimo stosunkowo małych gabarytów....

a co do porównania...hmmm np Octavią 2 IMO gorzej się jeździ niż 190 palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.