Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gniazdo zapalniczki w bagazniku

Featured Replies

Napisano

Gdzies temat chyba juz był ale nie moge odszukać. Mam w bagażniku dodatkowe gniazdo zapalniczki, ale okazuje się, że to tylko atrapa. Jak/skąd doprowadzić tam zasilanie ? Najlepiej chciałbym pociągnąć to bezpośrdnio z aku, aby działało non stop. Którędy przejść przez gródź silnik/kabina ?

Drugie pytanie - w nadkolu tylnim jest jakaś sporawa kostka - co to ?

Napisano

> Gdzies temat chyba juz był ale nie moge odszukać. Mam w bagażniku dodatkowe gniazdo zapalniczki,

> ale okazuje się, że to tylko atrapa. Jak/skąd doprowadzić tam zasilanie ? Najlepiej chciałbym

> pociągnąć to bezpośrdnio z aku, aby działało non stop. Którędy przejść przez gródź

> silnik/kabina ?

najpierw może dokładnie poszukaj, czy to rzeczywiście tylko atrapa, bo może ktoś po prostu wtyczke wypiał (chyba, że juz jej szukałeś). Jak chcesz prosto z aku to: jakiś tekst

> Drugie pytanie - w nadkolu tylnim jest jakaś sporawa kostka - co to ?

no to zależy jak wygląda zlosnik.gif Bo znaleźć tam można różne rzeczy zlosnik.gif

Napisano

> Gdzies temat chyba juz był ale nie moge odszukać. Mam w bagażniku dodatkowe gniazdo zapalniczki,

> ale okazuje się, że to tylko atrapa. Jak/skąd doprowadzić tam zasilanie ? Najlepiej chciałbym

> pociągnąć to bezpośrdnio z aku, aby działało non stop. Którędy przejść przez gródź

> silnik/kabina ?

po lewej stronie za nadkolem z tyłu masz okablowanie (dodatkowa puszka z przekaźnikami i bezpiecznikami - do m.in. sterowania fotelami elektrycznymi itp.) tam chyba znajdziesz bezpośredni + z aku.

> Drugie pytanie - w nadkolu tylnim jest jakaś sporawa kostka - co to ?

jeśli po prawej to od czujników parkowania

mniejsze to tez od czujników, centralny od wlewu, instalacja pod AIRBAG wyłącznik tylnych poduszek w kanapie i jedna mała podwójna do dziś nieodgadnięta przez AK

Napisano

> i jedna mała podwójna do dziś nieodgadnięta przez AK

do haka holowniczego może ? hmm.gif

Może nie pomogę, ale spytam po co Ci w bagażniku zasilanie prosto z aku ? Jedyne do czego ja używam tego gniazda to lodówka turystyczna.... a tego lepiej nie zostawiać włączonego gdy silnik nie pracuje wink.gif

Napisano

> do haka holowniczego może ?

po prawej stronie to raz

i za mała - dwu piniowa

286172522-12323.jpg

> Może nie pomogę, ale spytam po co Ci w bagażniku zasilanie prosto z aku ? Jedyne do czego ja używam

> tego gniazda to lodówka turystyczna.... a tego lepiej nie zostawiać włączonego gdy silnik nie

> pracuje

Są lodówki z czujnikiem napięcia - jak spada poniżej 11.5 V sama się wyłączy

A tu dla kolegi skrzynka za nadkolem:

286172522-elektryczne_fotele.jpg

A tu wtyczki od czujników:

286172522-centralkaczujnik%F3wparkowania.jpg

Napisano
  • Autor

> Może nie pomogę, ale spytam po co Ci w bagażniku zasilanie prosto z aku ? Jedyne do czego ja używam

> tego gniazda to lodówka turystyczna.... a tego lepiej nie zostawiać włączonego gdy silnik nie

> pracuje

Mam lodówke, która sama się wyłączy przy chyba 11,5V. Pozatym w służbowym fordzie mam wszystkie gniazda czynne bez kluczyka i bardzo sobie to chwale.

Napisano

> i za mała - dwu piniowa

to jest wtyczka rzeczywiście związana z hakiem holownicznym, wpina się ją do kompa od parktronika i jest na niej podawane napięcie w momencie gdy mamy podpietą przyczepę tak by wyłączyć wtedy czujniki parkowania.

Napisano

> A tu wtyczki od czujników:

Czy ten moduł parktronika jest mocowany tuż nad rewizją do żarówek tylnej lampy? I masz może gdzieś zdjęcie jak mocowany jest głośnik?

Napisano

> Czy ten moduł parktronika jest mocowany tuż nad rewizją do żarówek tylnej lampy? I masz może gdzieś

> zdjęcie jak mocowany jest głośnik?

Dzięki za rozwiązanie zagadkowej wtyczki ok.gif

zdjęcia:

286172654-aas.jpg

mocowanie tuby:

dwie tuleje na podłodze:

286172654-bbc.jpg

i jedna na błotniku:

286172654-aae.jpg

post-120396-14352517103644_thumb.jpg

Napisano

Darkoo jak możesz wrzuć jeszcze lub jeśli mogę prosić to podeślij na priv fotę wtyczki z ori tuby jeśli posiadasz

Napisano

> Dzięki za rozwiązanie zagadkowej wtyczki

> zdjęcia:

> mocowanie tuby:

> dwie tuleje na podłodze:

> i jedna na błotniku:

Witam

A takie pytanko. Na fotkach widziałem moduł parktronika a gdzie jest ten buzzer głośniczek, brzęczek czy jak go zwał co daje sygnały przy cofaniu?? Jest gdzieś na fotce?

Napisano

Dzięki Darkooo ok.gif W sumie to mi chodziło tak jak koledze powyżej o buzer parktronika grinser006.gif

Napisano

> Dzięki Darkooo W sumie to mi chodziło tak jak koledze powyżej o buzer parktronika

Kolego dopatrzyłeś się na tych zdjęciach gdzieś tego buzzera parktronika? Bo czuję się troszkę skołowany smile.gif

Napisano

> Kolego dopatrzyłeś się na tych zdjęciach gdzieś tego buzzera parktronika? Bo czuję się troszkę

> skołowany

No właśnie nie, Darkooo wrzucił foty mocowania głośnika subwoofera.

Napisano

> Darkoo jak możesz wrzuć jeszcze lub jeśli mogę prosić to podeślij na priv fotę wtyczki z ori tuby

> jeśli posiadasz

to co na zdjęciu ale jak chcesz postaram się jutro zrobić lepsze skromny.gif

286175350-fff.jpg

post-120396-1435251710959_thumb.jpg

Napisano

> Dzięki Darkooo W sumie to mi chodziło tak jak koledze powyżej o buzer parktronika

buzzer jest gdzieś po prawej - fotek nie mam lokalizacji dokładnej nie znam - nie miałem potrzeby szukania crazy.gif

niewiem.gif

Napisano

będę Ci bardzo wdzięczny zlosnik.gif głównie to chodzi mi o to czy jest taka sama wtyczka jak w radiu czy troszkę inna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.