Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prędkość obrotowa kół :)

Featured Replies

Napisano

Witam

Z racji zabawy z hamulcami powrócił temat ABS'ów i czujników prędkości kół... mimo sprawdzenia wszystkiego i starannego oczyszczenia czujników, wciąż FES pokazuje że wszystkie koła jadą z prędkością 1,313km\h mimo że samochód stoi w miejscu.... chciałem przeprowadzić test podczas jazdy czy wszystko idzie płynnie ale niestety powyżej 20km\h ECU automatycznie się rozłacza... podczas testu do 20km\h wszystko w normie.

I teraz pytanie, czy ktoś z was był by tak miły i połączył się KKL'em do ABSów i sprawdził na postoju jaką ma predkość kół ? Nie wiem czy mam coś nie tak czy TTTM smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

Jeśli odczyty ze wszystkich kół są identyczne to TTTM, tzn. w BBM'ach zdarzało się to i nie miało wpływu na funkcjonowanie układu.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> FES pokazuje że wszystkie koła jadą z

> prędkością 1,313km\h mimo że samochód stoi w miejscu....

Parę dni temu sprawdzałem przed zakupem Stilo dla kolegi .

Nie pamiętam tylko czy test ABS-u robiłem ELM-em czy KKL-em , ale odczytywana prędkość kół była zerowa .

Dal informacji - to była wersja z ASR i ESP .

Napisano
  • Autor

> z chęcią pomogę....ale dopiero w sobotę:P

Będę bardzo wdzięczny, jestem ciekaw czy inni tez tak mają smile.gif

bas - dzięki za info, na wszystkich kołach mam dokładnie tą samą wartość, więc może faktycznie TTTM... choć troszkę mnie to drażni wpysk.gif

Napisano

> bas - dzięki za info, na wszystkich kołach mam dokładnie tą samą wartość, więc może faktycznie

> TTTM... choć troszkę mnie to drażni

Widziałem to w kilku BBM'ach, ale ABS działał. Nie wiem czy jest to wada/usterka ECU czy kwestia samego FES.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> W

> I teraz pytanie, czy ktoś z was był by tak miły i połączył się KKL'em do ABSów i sprawdził na

> postoju jaką ma predkość kół ? Nie wiem czy mam coś nie tak czy TTTM

> Pozdrawiam

u mnie też jest na każdym kole wartość 1 z kawałkiem, nie pamiętam czym robiłem diagnoze bo to było jakiś czas temu, ale chyba elmem.

Napisano
  • Autor

> Widziałem to w kilku BBM'ach, ale ABS działał. Nie wiem czy jest to wada/usterka ECU czy kwestia

> samego FES.

> Pozdrawiam BAS

No u mnie ABS też działa i to z dnia na dzień coraz lepiej (po wymianie tarcz, klockow i plynu), także prawie na pewno wszystko jest ok wink.gif Może faktycznie to FES przekłamuje albo jest to wynik opóźnienia transmisji.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.