Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wszystko rozumiem ale to chyba już przesada...

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj widziałem dość "niecodzienną" sytuację. A mianowicie dojeżdżam do skrzyżowania (2 ulice się łączą w jedną - ulica Bohaterów M.Cassino oraz Armii Krajowej w Lublinie.

Przede mną na prawym pasie ciężarówka, na lewym motocykl (ścigacz) a ja za ciężarówką na prawym.

Czerwone się zaświeciło zanim wszyscy dojechaliśmy. Ciężarówka stanęła, ja stanąłem, motocykl stanął, kierowca zerknął w lewo - nic nie jechało - i.... pojechał... icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif po prostu pojechał na czerwonym.

Nie wiem, nie znam się, głupi jestem - może jedni rzucają papierki gdzie stoją i dla nich to jest po prostu nic, może jedni biją swoje dzieci i nie widzą w tym nic złego, może ja jakiś inny jestem ale nie widziałem takiego przypadku jeszcze w życiu w wykonaniu kierowcy puszki spineyes.gif

Ok, moto jest wąski - jedzie między pasami ale żeby czerwone światło było tylko sugestią?

IMHO gość przegiął mocno a Wy co myślicie?

P.S.

Tak wiem, nie jestem święty i swoje w życiu "naprzekraczałem" 270751858-jezyk.gif możecie się czepiać.

Napisano

> IMHO gość przegiął mocno a Wy co myślicie?

debil takich sami sieją no.gif

Napisano

> Dzisiaj widziałem dość "niecodzienną" sytuację...

Ostatnio w TV mówili (chociaż sprawa jest starsza), że w stanie Illinois motocykliści mogą jechać w pewnych sytuacjach na czerwonym.

Link

Może tym bardziej się coś pop... debilowi.

PS. Abstrachując od tematu, takich amatorów zdecydowanie częściej widzę na rowerach.

Napisano

> tak, przegial i co z tego ??

To chyba taka moda teraz.

Debili nie brakuje, niestety coraz więcej ich siada na motocykle.

Napisano

> Ostatnio w TV mówili (chociaż sprawa jest starsza), że w stanie Illinois motocykliści mogą jechać w

> pewnych sytuacjach na czerwonym.

> Link

> Może tym bardziej się coś pop... debilowi.

> PS. Abstrachując od tematu, takich amatorów zdecydowanie częściej widzę na rowerach.

a ja notorycznie widzę takie wypadki wśród motorniczych tramwajow warszawskich zlosnik.gif

Napisano

Bardzo często wieczorami spotykam czarnego MB cabrio. Też "kierowca" czerwone traktuje jako sugestie. Pierwsze dwa - trzy razy szczęka mi opadła.... teraz już wiem, że TTTM.

Auto mocno rozpoznawalne, nie ma opcji abym się pomylił co do egzemplarza.

Napisano

> Ok, moto jest wąski - jedzie między pasami ale żeby czerwone światło było tylko sugestią?

To jest chyba jakaś nowa moda oslabiony.gif

Kilka dni temu stałem na tym skrzyżowaniu.

Podjechał rowerzysta/kurier. Przystanął. Za kilka sekund pojechał dalej (na czerwonym!), podjechał do tego pasa drogi poprzecznego gdzie jechały samochody na swoim zielonym. Poczekał na dziurę w ciągu aut i...przejechał icon_eek.gif

Może czasem na jakiejś bocznej uliczce to mi się zdarzy, ale kurna, na takim skrzyżowaniu robić takie jaja? icon_eek.gif

Napisano

az wstyd sie przyznac, ale sam tak czasem smigam jak jestem mega spozniony w pracy (cos na zasadzie kuriera na 2oo)

Napisano

> az wstyd sie przyznac, ale sam tak czasem smigam jak jestem mega spozniony w pracy (cos na zasadzie

> kuriera na 2oo)

No wstyd palacz.gif

Ja nie odważę się, bo akurat u mnie na tych skrzyżowaniach są kamery zlosnik.gif

Ale przyznaję, że przepycham się i ustawiam na pole position wink.gif

Napisano

Teoretycznie, gdybyś zareagował na taki debilizm i zgłosił to na Policję to idiota następnym razem by się zastanowił. Gdyby każdy tak robił to nie byłoby mnóstwa niebezpiecznych zachowań na drogach, widzianych każdego dnia. Ale jak zauważyłem, jest to teoria bo praktyka pokazuje, że się dziwimy wariatom ale nic z tym nie robimy. A obojętność wobec obserwowania łamania prawa rośnie smirk.gif

Napisano
  • Autor

> Teoretycznie, gdybyś zareagował na taki debilizm i zgłosił to na Policję to idiota następnym razem

> by się zastanowił. Gdyby każdy tak robił to nie byłoby mnóstwa niebezpiecznych zachowań na

> drogach, widzianych każdego dnia. Ale jak zauważyłem, jest to teoria bo praktyka pokazuje, że

> się dziwimy wariatom ale nic z tym nie robimy. A obojętność wobec obserwowania łamania prawa

> rośnie

Masz rację. Powinienem tak zrobić. Niestety nie zdążyłem zapamiętać jego numerów, jechałem z przyczepą a na niej wiozłem karoserię więc nie byłem w stanie go dogonić. Moje zgłoszenie nic by nie dało ale... tak, zgadzam się - jeśli tylko jest taka możliwość powinno się takie zachowania tępić.

Napisano

> Dzisiaj widziałem dość "niecodzienną" sytuację. A mianowicie dojeżdżam do skrzyżowania (2 ulice się

> łączą w jedną - ulica Bohaterów M.Cassino oraz Armii Krajowej w Lublinie.

> Przede mną na prawym pasie ciężarówka, na lewym motocykl (ścigacz) a ja za ciężarówką na prawym.

> Czerwone się zaświeciło zanim wszyscy dojechaliśmy. Ciężarówka stanęła, ja stanąłem, motocykl

> stanął, kierowca zerknął w lewo - nic nie jechało - i.... pojechał... po prostu pojechał

> na czerwonym.

> Nie wiem, nie znam się, głupi jestem - może jedni rzucają papierki gdzie stoją i dla nich to jest

> po prostu nic, może jedni biją swoje dzieci i nie widzą w tym nic złego, może ja jakiś inny

> jestem ale nie widziałem takiego przypadku jeszcze w życiu w wykonaniu kierowcy puszki

> Ok, moto jest wąski - jedzie między pasami ale żeby czerwone światło było tylko sugestią?

> P.S.

> Tak wiem, nie jestem święty i swoje w życiu "naprzekraczałem" możecie się czepiać.

wszyscy jada, ze idiota itp, ale mnie bardzo irytuje stanie na skrzyzowaniu 15 minut, az przyjedzie samochod i stanie za mna... petle indukcyjne nie lapia motocykli i mozna tak stac pod czerwonym do us..nej smierci... po prostu koles przyjal taktyke, ze jak ma czerwone, upewnia sie, ze nic nie jedzie i ostroznie przejezdza...

Napisano
  • Autor

> wszyscy jada, ze idiota itp, ale mnie bardzo irytuje stanie na skrzyzowaniu 15 minut, az przyjedzie

> samochod i stanie za mna... petle indukcyjne nie lapia motocykli i mozna tak stac pod

> czerwonym do us..nej smierci... po prostu koles przyjal taktyke, ze jak ma czerwone, upewnia

> sie, ze nic nie jedzie i ostroznie przejezdza...

Jasne. Ja kiedyś "przyjąłem taktykę" że jadę tyle ile silnik pozwoli (pozwalał 220km/h) - czyli wszystko ok, bo taka miałem taktykę? grinser006.gif

Oczywiście upewniałem się, że w nikogo nie wjadę 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Jasne. Ja kiedyś "przyjąłem taktykę" że jadę tyle ile silnik pozwoli (pozwalał 220km/h) - czyli

> wszystko ok, bo taka miałem taktykę?

> Oczywiście upewniałem się, że w nikogo nie wjadę

nie porownuj palowania do ostroznego wjazdu na skrzyzowane slinka.gif

Napisano

> nie porownuj palowania do ostroznego wjazdu na skrzyzowane

Przecież ostrożnie pałował niewiem.gif

A co to za taktyka - skoro samochody stały i oczekiwały zielonego a imbecyl jakiś uważa, że jego takie pierdoły jak sygnalizacja świetlna nie obowiązuje i przejeżdża na czerwonym? Szkoda, że go jakaś ciężarówka nie zdmuchnęła - byłoby jednego idiotę mniej ok.gif

Napisano
  • Autor

> Przecież ostrożnie pałował

> A co to za taktyka - skoro samochody stały i oczekiwały zielonego a imbecyl jakiś uważa, że jego

> takie pierdoły jak sygnalizacja świetlna nie obowiązuje i przejeżdża na czerwonym? Szkoda, że

> go jakaś ciężarówka nie zdmuchnęła - byłoby jednego idiotę mniej

Ok, było to specyficzne skrzyżowanie bo 2 drogi schodziły się w jedną. Wystarczyło zerknąć w lewo, żeby zobaczyć iż z odległości pół kilometra nic nie jedzie.... nie było szans, żeby go coś "zdmuchnęło" ale zawsze mi się wydawało, że wszystkie przepisy można mniej lub bardziej naginać (szczególnie prędkość) ale czerwone... nawet dla mnie - starego ściganta - czerwone zawsze było i jest "nienaginalne"

Napisano

> zawsze mi się wydawało, że wszystkie przepisy można mniej lub bardziej

> naginać (szczególnie prędkość) ale czerwone... nawet dla mnie -

> starego ściganta - czerwone zawsze było i jest "nienaginalne"

Eeeee tam - zrzędzisz, jak stara maruda biglaugh.gif

Ja tam jadę niezależnie od tego, co pokazuje sygnalizator -zielone, czerwone - co za różnica?

Ofkors jak mi gliniarz regulujący ruchem macha, by jechać. biglaugh.gifhehe.gifhahaha.gifhahaha.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.