Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wyjmowanie silnika w cc 700

Featured Replies

Napisano

szukałem w googlach i szukajce ale niestety nie znalazłem nigdzie konkretnej odpowiedzi na moje pytania frown.gif muszę wyciągnąć silnik z agenta i nie wiem które śruby odkręcić żeby go odpiąć od skrzyni biegów oraz czy trzeba skrzynie opuszczać, czy idzie to zrobić bez takiego manewru. Z góry dziękuję za odpowiedź

Napisano

> szukałem w googlach i szukajce ale niestety nie znalazłem nigdzie konkretnej odpowiedzi na moje

> pytania muszę wyciągnąć silnik z agenta i nie wiem które śruby odkręcić żeby go odpiąć od

> skrzyni biegów oraz czy trzeba skrzynie opuszczać, czy idzie to zrobić bez takiego manewru. Z

> góry dziękuję za odpowiedź

za dużo ci tutaj nie pomogę bo sam tego nie robiłem tylko znajomy dla mnie ale widziałem jak wyjmował - odpiął wszystko co potrzebne, nie rozłączał silnika od skrzyni, podpadł go na dwóch lewarkach, odkręcił poduchy i opuścił na lewarkach w dół - ale lepiej użyć to tego łańcuchów - a jak widać u mnie udało się z lewarkami - samochodzik - SC 0.9

Napisano

rozpinasz półosie, kable, przewody paliwowe, wybieranie biegów, linkę od prędkosciomierza, linkę ssania, gazu i w dół razem ze skrzynią, silnik gabarytowo weźmiesz pod pachę i zaniesiesz do domu smile.gif

Napisano
  • Autor

no gabarytowo to wiem jak to wygląda. problem w tym że nie chcę wyjmować skrzyni biegów dlatego zastanawiam się jak odpiąć jedno od drugiego i czy bez opuszczania skrzyni da się wyjąć silnik

Napisano

O wiele wygodniej, prościej, szybciej i lepiej będzie wydrzeć silnik ze skrzynią i na "zewnątrz" sobie rozłączyć... wink.gif

Napisano

> no gabarytowo to wiem jak to wygląda. problem w tym że nie chcę wyjmować skrzyni biegów dlatego

> zastanawiam się jak odpiąć jedno od drugiego i czy bez opuszczania skrzyni da się wyjąć silnik

ja wyciągałem z książką sam naprawiam cc i praktycznie każda sróbka i kazda linka jest tam opisana którą trzeba wyciągnąć. Co prawda jest opis wyciągania silnika ze skrzynia i tez mi sie zdaje ze ciężko będzie wyciągnąc go bez skrzyni a i zalozyć sam silnik do skrzyni tez nie będzie łatwo choć kiedys jak dawałem auto na zmiane sprzęgła to odkrecali silnik od skrzyni i poduszki odkrecali ale go nie wciągali tylko opuscili troche w dół na podnosniku).

Napisano

Silnika nie da rady wyjąć bez skrzyni,bo nie pozwoli na to wałek (jest za mało miejsca z przodu samochodu).

Jest troszke odkręcania,tłumiki,poduszki,linki,półosie,wybierak skrzyni.

osobiście nie odkręcałem belki z poduszkami tylko silnik od belki.gaźnik też odkręcałem i zostawiałem pod maską z wszystkimi przewodami żeby sie później nie pomylić (aisan)Zdejmowałem w warunkach domowych zajeło to prawie cały dzień.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.