Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stag 4 w seicento

Featured Replies

Napisano

Jest problem Panowie. Założyłem gaz do seicento (seryjne 1.1mpi). Wszystkie części nowe, oprócz elektroniki. Problem polega na tym że jest uboga mieszanka na wolnych obrotach. Pod obciążeniami jeszcze nie sprawdzałem bo jeszcze nie wyjeżdżałem na drogę. Dysze są 1.5mm silnik 54 konie. Po autokalibracji mnożnik wychodzi aż do 2.4 i dopiero wtedy zaczyna oscylować. Kolejna sprawa która mnie nurtuje to to że po przełączeniu na gaz chodzi na trzy cylindy. Cylinder nr 4 pokazuje 0ms benzyna i 0ms gaz. Po przełączeniu na benzyne znów normalnie pracuje na 4 cylindrach i na 4 pokazuje ok 2.5ms. Eny sadżeszczyns? Dodam że w sumie pierwszy raz zakładałem instalacje od zera, do tej pory robiłem tylko swapy elektroniki i zawsze wszystko działało dobrze. Ten stag był wcześniej w moim aucie, ale przeszedłem na diego, i wszysko działało ok. Wtryski valteki czerwone, parownik nowy tomasetto alaska, wielozaór tomasetto.

Napisano

sprawdz czy dobrze wpiales sie w sygnal wtryskiwaczy

czy map sensor masz dobrze podpiety (rurki)

Napisano
  • Autor

> sprawdz czy dobrze wpiales sie w sygnal wtryskiwaczy

> czy map sensor masz dobrze podpiety (rurki)

MAP(-) mam wpięty do paronika i do kolektora na trójniku. PRESSURE(+) mam wpięty do przewodu do wtryskiwaczy. Kable też są raczej dobrze przypięte bo były tak samo podłączone u mnie (też w seicento) na benzynie chodzi dobrze tak jak na serii. Ja sie zastanawiam czy czasem nie trzeba regulować parownika, bo tam jest taka śrubka i skala pressure + i pressure -. Sam już nie wiem

Napisano

dysze nie za duze jak na 1.1 silnik ?

Napisano

> dysze nie za duze jak na 1.1 silnik ?

Dla przykładu w P2 1.2 8V miałem dysze 2.0mm i dobrze kalibrowało się (na Diego) .

Dopytaj na lpg forum, ktoś pomoże.

Napisano

zamieniłeś kable na 4-cyl z paskiem do ecu bp

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.