Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klimatyzacja automatyczna Problem

Featured Replies

Napisano

Jakieś 3 tygodnie temu dobijałem klimatyzacje wersja automat w Stilonie. Wszystko śmigało super. Kilka dni temu zdarzyło się tak że mimo włączonej klimy nie leciało zimne powietrze ale po przejechaniu kilku km się załączyło wszystko i klima śmigała już ładnie. Wczoraj po uruchomieniu samochodu i ustawieniu temp nie leciało już zimne powietrze. Z racji że miałem małą traskę pojechałem na sprawdzenie dobicia - bo myślałem że może coś gdzieś się stało i uciekł czynnik ale nie czynnik jest. Po przejechaniu całej trasy bez klimy na przewietrzaniu na 2 km przed domem zakminiło i leciało zimne. Dzisiaj znowu nie leci?

Co się może dziać?

Napisano

> Jakieś 3 tygodnie temu dobijałem klimatyzacje wersja automat w Stilonie. Wszystko śmigało super.

> Kilka dni temu zdarzyło się tak że mimo włączonej klimy nie leciało zimne powietrze ale po

> przejechaniu kilku km się załączyło wszystko i klima śmigała już ładnie. Wczoraj po

> uruchomieniu samochodu i ustawieniu temp nie leciało już zimne powietrze. Z racji że miałem

> małą traskę pojechałem na sprawdzenie dobicia - bo myślałem że może coś gdzieś się stało i

> uciekł czynnik ale nie czynnik jest. Po przejechaniu całej trasy bez klimy na przewietrzaniu

> na 2 km przed domem zakminiło i leciało zimne. Dzisiaj znowu nie leci?

> Co się może dziać?

a sprężarka się w ogóle zalacza? A najlepiej to podepnij auto do kompa i poczytaj co Ci powie.

Napisano
  • Autor

> a sprężarka się w ogóle zalacza? A najlepiej to podepnij auto do kompa i poczytaj co Ci powie.

Podpiąłem się pod FiatEcuScan i nie ma żadnych błędów oprócz jednego jakiegoś od katalizatora - test sprężarki czyli tego przekaźnika OK. Kontrolka na guziku przy śnieżynce też się świeci no i wiadomo śnieżynka na wyświetlaczu panelu się też świeci.

Napisano

pewnie masz problem z przekaźnikiem raz włącza a raz nie -przerabiałem to nie dawno wymiana na nowy pomogła

Napisano
  • Autor

> pewnie masz problem z przekaźnikiem raz włącza a raz nie -przerabiałem to nie dawno wymiana na nowy

> pomogła

A gdzie go znajdę? i który to?

Napisano

pod osłoną aku masz rozrysowane

Napisano
  • Autor

Sprawdziłem dzisiaj ten przekaźnik ale jest chyba OK bo jak mam śnieżynkę wyłączoną to obroty ciut spadają a jak nacisnę śnieżynkę to obroty ciut rosną - ale zimne nie leci. Gorące jak dam na HI albo jakąś wysoką temperaturę to tak ale zimne nie.

Ponowne podpięcie pod FES nic nie wykazuje confused.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

przy niesprawnym przekaźniku też podnosi obroty, po włączeniu klimy powinno słychać charakterystyczny "klik" na sprzęgle sprężarki

Napisano
  • Autor

> przy niesprawnym przekaźniku też podnosi obroty, po włączeniu klimy powinno słychać

> charakterystyczny "klik" na sprzęgle sprężarki

Od poniedziałku albo wtorku biorę się za gruntowne zbadanie tego. Bo do tej pory nie miałem czasu podczas jazdy klima załączała się wyłączała w wybranych przez siebie momentach 270751858-jezyk.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

No to napiszę dla potomnych co było problemem i rozwiązaniem. Nie dochodziła masa do sprężarki kabelek był ułamany i czasem załączył a czasem nie.

Przy okazji jeszcze jedną nieszczelność układu mi serwisant usunął i tyle - klima działa smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

A ja mam podobny problem. Sprężarka "klika" a zimno leci kiedy chce (a raczej kiedy poruszam energicznie w prawo-lewo pokrętłem regulacji temp.). I tak się zastanawiam czy to wina pokrętła (ciepłe jest ok, ale wiadomo rzadziej "ten obszar" używany) czy inne licho?

Odnoszę też wrażenie że zwiększając temp.pokrętłem od min. np.2cm. w górę , jakby szło lżej (wyrobione ząbki!?), a czym bliżej ciepła i aż do piekła angryfire.gif, coraz ciężej.

Można to pokrętło dostać i wymienić samemu? A zrobiło mi się to po nabiciu klimy (chyba że mnie w warsztacie w h..zrobili i wina jest pokrętła).Wakacje przetrwałem,bo jak poleciało zimno to nic nie regulowałem, no ale teraz od 6-15 stopni no i się zaczęło.

Klima manualna frown.gif

Napisano

> (wyrobione ząbki!?), a czym bliżej ciepła i aż do piekła , coraz ciężej.

> Można to pokrętło dostać i wymienić samemu? A zrobiło mi się to po nabiciu klimy

Czy dostać osobno można to nie wiem, ale jak będziesz rozbierał to może Ci się przydać ten manual .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.