Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno auta bez umowy

Featured Replies

Napisano

Chcę kupić autko z 80 roku, właściciel (ma to auto po nie żyjącym dziadku) nie ma żadnych dokumentów, samochód stoi kilkanaście lat w szopie. Daję za nie go kasę i po temacie, jest tu jakieś ryzyko ?

Napisano

> Chcę kupić autko z 80 roku, właściciel (ma to auto po nie żyjącym dziadku) nie ma żadnych

> dokumentów, samochód stoi kilkanaście lat w szopie. Daję za nie go kasę i po temacie, jest tu

> jakieś ryzyko ?

ty wywozisz auto -własciciel zgłasza kradziez- ty masz ciepło busted.gif bo nie masz jak udowodnic kupno mlot.gif

Napisano

> Chcę kupić autko z 80 roku, właściciel (ma to auto po nie żyjącym dziadku) nie ma żadnych

> dokumentów, samochód stoi kilkanaście lat w szopie. Daję za nie go kasę i po temacie, jest tu

> jakieś ryzyko ?

Ryzyko jest takie, że możesz mieć auto tylko do patrzenia...

Napisano

> jakieś ryzyko ?

Była sprawa spadkowa? Jesteś pewien, że sprzedający ma prawo rozporządzać tym samochodem?

Musi być DR+odpis wyroku w sprawie spadkowej+umowa ze sprzedającym.

Jeśli nie ma DR to zaświadczenie z WK.

Bez tego wszystkiego możesz się wkopać.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> dokumentów , samochód stoi kilkanaście lat w szopie. Daję za nie go kasę i po temacie, jest tu

> jakieś ryzyko ?

Takie ze możesz kupić kradziony samochód wink.gif

Napisano

> jakieś ryzyko ?

jak bardzo chcesz to auto to pomoz obecnemu "wlascicielowi" uporzadkować papiery i wtedy je zabieraj

Napisano

> jakieś ryzyko ?

Coś mi się przypomina że był kiedys przepis mówiący o tym że jeśli auto ma ponad 25 lat (zabytek) to można je zarejstrowac na oświadczenie że jest się jego właścicielem. Alee.

1. sprzedający musiał by byc właścicielem

2. Umowe i tak musisz spisać bo niby jak się stałeś właścicielem tego auta

3. Można zarejstrowac tylko na zółte blachy.

Napisano
  • Autor

Byłem oglądać to auto, właściciel chce sprzedać bez żadnej umowy bo auto stoi kilkanaście lat bez opłat i się obawia że będzie musiał regulować zaległe składki. Ma dowód i jak widać są blachy itp. Co robić bo myśli o złomie zlosnik.gif

286205733-Obraz001b.jpg

post-32343-14352517252379_thumb.jpg

Napisano

Ale przecież to bez sensu, jak sprzeda bez umowy to tak jakby nadal nim jeździł, chyba, że chce go zezłomować...

Napisano

Muisz mieć umowę. Tak czy inaczej UFG go ścignie. Musiał by napisac że sprzeadł go 5 lat temu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.