Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przenoszenie znizek ubezpieczenia

Featured Replies

Napisano

Panowie prosze o podpowiedzi.

Jak wyglada sprawa z przenoszeniem znizek ubezpieczenia lecz .... z innego kraju.

Przykladowo przenoszac sie z Polski do UK wystarczy pismo z pieczatka od ubezpieczyciela w PL i juz znizki mozna wykozystac. Powiedzmy ze majac 6 lat angielskich znizek jak sprawa by wygladala zeby cos ubezpieczyc na siebie w Polsce?

Napisano

> Panowie prosze o podpowiedzi.

> Jak wyglada sprawa z przenoszeniem znizek ubezpieczenia lecz .... z innego kraju.

> Przykladowo przenoszac sie z Polski do UK wystarczy pismo z pieczatka od ubezpieczyciela w PL i juz

> znizki mozna wykozystac. Powiedzmy ze majac 6 lat angielskich znizek jak sprawa by wygladala

> zeby cos ubezpieczyc na siebie w Polsce?

chyba niewiele osób to praktykowało ale zniżki należą się za okres bezszkodowej jazdy jeśli ktoś miał na siebie wykupione ubezpieczenie, nie wydaje mi się, zeby było jakieś zastrzeżenie, ze w Polsce. Moim zdaniem jeśli jesteś w stanie przedstawić na potwierdzenie bezszkodowści kwit to powinno przejsć. Choć teraz coraz czesciej bezszkodowość jest sprawdzana w UFG.

Zamiast pisać na forum nie lepiej chwycic za telefon i się dowiedzieć u pierwszego z brzegu ubezpieczyciela?

Napisano

> Panowie prosze o podpowiedzi.

> Jak wyglada sprawa z przenoszeniem znizek ubezpieczenia lecz .... z innego kraju.

> Przykladowo przenoszac sie z Polski do UK wystarczy pismo z pieczatka od ubezpieczyciela w PL i juz

> znizki mozna wykozystac. Powiedzmy ze majac 6 lat angielskich znizek jak sprawa by wygladala

> zeby cos ubezpieczyc na siebie w Polsce?

Idzie kolega do tłumacza przysięgłego. Z tłumaczeniem i z oryginałem do ubezpieczyciela i tam już zniżka jesty naliczana na zasadach obowiązujących w danym Zakładzie Ubezpieczeń. ok.gif

Napisano

> Idzie kolega do tłumacza przysięgłego. Z tłumaczeniem i z oryginałem do ubezpieczyciela i tam już

> zniżka jesty naliczana na zasadach obowiązujących w danym Zakładzie Ubezpieczeń.

Moja ubezpieczając samochód w UK usłyszała, że musi sprzedać samochód w Polsce, bo angielskie przepisy są bardziej "na samochód", niż "na człowieka". Czyli jak używa zniżki w Polsce, to nie może tam. Trochę dziwne.

Napisano

> Moja ubezpieczając samochód w UK usłyszała, że musi sprzedać samochód w Polsce, bo angielskie

> przepisy są bardziej "na samochód", niż "na człowieka". Czyli jak używa zniżki w Polsce, to

> nie może tam. Trochę dziwne.

Ja informuję klientów, że nie ma takiego obowiązku. Takie mam wytyczne. Nasze (krajowe) zniżki są akceptowane na zachodzie. Jak samochód jest używany dłużej niż X dni w roku na terenie UK to automatycznie podlega pod obowiązek ubezpieczenia w angielskim T.U. Prędzej chodziło o to, że jeżdżąc z kierownicą po lewej stronie może mieć problemy w ruchu lewostronnym spineyes.gifok.gif

Napisano

> Ja informuję klientów, że nie ma takiego obowiązku. Takie mam wytyczne. Nasze (krajowe) zniżki są

> akceptowane na zachodzie. Jak samochód jest używany dłużej niż X dni w roku na terenie UK to

> automatycznie podlega pod obowiązek ubezpieczenia w angielskim T.U. Prędzej chodziło o to, że

> jeżdżąc z kierownicą po lewej stronie może mieć problemy w ruchu lewostronnym

To trochę inna sytuacja.

Ona kupiła samochód w UK, mając drugi samochód w Polsce.

Kiedy chciała go ubezpieczyć ze zniżkami z Polski, dowiedziała się, że swój polski samochód musi sprzedać. niewiem.gif

Napisano

W tej chwili klient podpisując polisę oświadcza, że posiada daną wysokość zniżek.

Jeśli zachodzi wątpliwość, to TU prosi o udokumentowanie zniżek, wtedy wystarczy mieć zaświadczenie

o przebiegu ubezpieczenia, przy czym nie ma sprecyzowania co do kraju, w którym miało się ubezpieczenia auta.

Napisano

Z Pzu dostałem ciekawe info trochę OT. Jak ktoś jeździ w firmie i ma służbówkę z AC firmowym i nie spowodował szkody to wystarczy zaświadczenie z zakładu pracy z nr polis itp naliczają 10% za każdy rok smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.