Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AH 1,3 skrzynia 6-stka. Beplatna naprawa w ASO po gwarancji

Featured Replies

Napisano

WItam,

Mialem ostatnio problem ze skrzynia w Astrze 1,3 cdti. 6-biegowa, przebieg 105 kkm, 2008 rok. Zaczely sie sypac lozyska 1/2 bieg.

Problem rozwiazalem u 2 mechanikow (wymiana lozysk) i aktualnie jest OK.

Wlasnie wrocilem do niemiec i opowiedzialem ta historie i kazdy mi mowi ze zle zrobile bo opel powinien to wymienic nawet po gwarancji (skrzynie nie moze sie zepsuc po 100 kkm). Zaczalem zglebiac temat i rzeczywiscie opel w niemczech naprawia to po gwarancji:

- bezplatnie

- czesciowo platnie (10-50% udziel wlasny)

- platnie

Warunkiem jest chyba ksiazka serwisowa (ja nie mialem 2-giego przegladu po 2 latach, wiec nie wiem czy wogole by to wchodzilo w gre). Naprawy sa rozne od wymiany skrzynie do wymiany lozysk.

Czy slyszal ktos o czyms takim (po gwarancji) w Polsce? Mnie nie przyszlo do glowy wtedy nawet spytac o cos takiego po gwarancji (chodzi o to ze skrzynia nie moze sie zepsuc po 100 kkm - blad producenta).

Pozdrawiam

Napisano

Chłopie jak nie masz przeglądu w książce to możesz zapomnieć. Ludzie serwisują samochody do końca i maja problem jak coś padnie kilka do po gwarancji a Ty tu nie masz jednego cąłego przeglądu.

Oczywiście możesz spróbować ale wątpie czy przejdzie. Swoją droga czytałem o tej twojej skrzyni i coś mi sie to nie podoba. Przebieg masz na 100 proc oryginał?

Napisano

Napisz pod adres w linku i zapytaj czy twój samochód łapie się na jakieś Akcje Serwisowe

Napisano

Niestety skrzynie M32 w Oplu są awaryjne (awarie łożysk), o ile w Oplu nie da się kupić samych łożysk o tyle we Fiacie, gdzie te skrzynie też są montowane, można kupić je bez problemu.

Napisano

> Niestety skrzynie M32 w Oplu są awaryjne (awarie łożysk), o ile w Oplu nie da się kupić samych

> łożysk o tyle we Fiacie, gdzie te skrzynie też są montowane, można kupić je bez problemu.

W Z13DTH nie ma skrzyni M32 tylko M20 idea.gif

Napisano

> W Z13DTH nie ma skrzyni M32 tylko M20

Racja, zapomniałem o tym modelu. Aczkolwiek na 99% łożyska są takie same co w M32.

Napisano

> Napisz pod adres w linku i zapytaj czy twój samochód łapie się na jakieś Akcje Serwisowe

Ja napisałem do nich to dostałem taką odpowiedź:

Temat: SRNO:489214-571443147

Treść: Please note that in responding to your request for assistance we will store your personal details and respective correspondence on our customer care database.

O co tu chodzi?

Napisano

> Ja napisałem do nich to dostałem taką odpowiedź:

> Temat: SRNO:489214-571443147

> Treść: Please note that in responding to your request for assistance we will store your personal

> details and respective correspondence on our customer care database.

> O co tu chodzi?

Czekaj na maila z właściwą odpowiedzią smile.gif

Napisano

W "niemcach" klient jest bardziej szanowany. Polska to murzyński kraj. Chociaż jest stopniowo coraz lepiej - coraz więcej białasów nie dających robić się w bambuko.

WV w tsi bez słowa wymieniał sprzęgła sprężarek (bez wzgledu na przebieg), o czym w p,l mogli własciciele jedynie marzyć!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.