Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oceniamy :)

Featured Replies

Napisano

jako ze chce zmienic samochod znalazlem cos takiego jakiś tekst , niby od makaronow a nie od dziadka z rzeszy.

Szukam tylko z wawy bo niemam zamiaru jezdzic po ulepy po 500 km.

Mozecie wywrozyc cos z fusow , niby sa faktury za naparawe glownie dwumasa i niby nie bity zastanawiaja mnie lusterka bez kierunkow (kiedy to sie zmienilo?).

Warto czy nie cena srednia - wyzsza niz w ogloszeniach.

Napisano

A nie przeszkadza Ci że zapewne będzie cały poobijany i porysowany ?

Co on ma przy tylnej rejestracji ?

Napisano

> Warto czy nie cena srednia - wyzsza niz w ogloszeniach.

zmatowione mocno lampy przednie, fotel kierowcy jak w jednym znajomym A8 po 400kkm przebiegu rzeczywistego... crazy.gif

Napisano

> Co on ma przy tylnej rejestracji ?

czujnik cofania ok.gif

Napisano

Zderzak tylni jest lekko uszkodzony.

Napisano
  • Autor

faktycznie zapewne ma z 500 tysia

Napisano

> zmatowione mocno lampy przednie, fotel kierowcy jak w jednym znajomym A8 po 400kkm przebiegu

> rzeczywistego...

w Passatach lampy matowieją blyskawicznie... duzo szybciej niz w innych autach.

Napisano

Lusterka z kierunkami sa od 2004 ale nie wiem ktorego miesiaca, wiec mozliwe ze jeszcze sie zalapal na stare lusterka.

Napisano
  • Autor

wiadomo ze 8 letni samochod bedzie mial jakies rysy i bedzie lekko poobijany tutaj np zderzaki , zastanawia mnie wytarty fotel.

Napisano
  • Autor

wiekszosc jest z kierunkami ale zdazaja sie i takie ok.gif

Napisano

> Lusterka z kierunkami sa od 2004 ale nie wiem ktorego miesiaca, wiec mozliwe ze jeszcze sie zalapal

> na stare lusterka.

w Passatach miedzy 2001 a 2004 co roku wprowadzali zmiany, tak jak kiedys w Polonezach, takze roznie mozna trafic wink.gif

Napisano

kopyrtnij sie do Belgii np., tutaj kazde auto przed sprzedaza musi przejsc przeglad w niezaleznej instytucji i jak cos jest nie tak to wlasciciel musi naprawic smile.gif ale cena odpowiednio wysoka blush.gif

Napisano

> w Passatach lampy matowieją blyskawicznie... duzo szybciej niz w innych autach.

Gdyby poliwęglanowe klosze w samochodzie z roku 2004 nie były nigdy wymieniane i nie były zmatowiałe jednocześnie, to wtedy dopiero byłoby to podejrzane zlosnik.gif - w przypadku kloszy z tworzywa postępująca degradacja to norma, przy jeździe non-stop na światłach mijania i parkowaniu pod gołym niebem trzebaby reflektory wymieniać co 2-3 lata właściwie sick.gif

Napisano

> Gdyby poliwęglanowe klosze w samochodzie z roku 2004 nie były nigdy wymieniane i nie były

> zmatowiałe jednocześnie, to wtedy dopiero byłoby to podejrzane - w przypadku kloszy z

> tworzywa postępująca degradacja to norma, przy jeździe non-stop na światłach mijania i

> parkowaniu pod gołym niebem trzebaby reflektory wymieniać co 2-3 lata właściwie

Dokladnie no.gif

Napisano
  • Autor

a czy na kloszach jest gdzies data produkcji bo jak np sa z 2007 a samochod z 2004 to wiadomo ze cos bylo.

Napisano

> a czy na kloszach jest gdzies data produkcji bo jak np sa z 2007 a samochod z 2004 to wiadomo ze

> cos bylo.

Nie ma, ale faktycznie mogl wymieniac reflektory na nowe jak mu zmatowialy, wiec tym bym sie nie sugerowal. Duzo ludzi wymienia.

Napisano
  • Autor

jak tak pacze to cos mi nie pasuje tylny rant blotnika od strony pasazera chyba ze swiatlo tak pada.

Napisano

bity przodem na bank - nic tam do niczego nie pasuje. poza tym nie widac zużycia wiekszego niz na rzekome 240kkm.

szukasz pewnego passata to rozejrzyj sie po forum vw-passat.pl

Napisano

Ja mam auto z 2004 roku, niewymieniane klosze z poliwęglanu i nie są ani odrobinę zmatowiałe. No ale to tylko DU, a nie VW 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

piszesz o tej szparze miedzy klapa a atrapa i swiatlami ??

Napisano

> Ja mam auto z 2004 roku, niewymieniane klosze z poliwęglanu i nie są ani odrobinę zmatowiałe. No

> ale to tylko DU, a nie VW

Moze malo jezdzisz? Malo uzywane nie matowieja zlosnik.gif

Ja mam Nissana z 2004r i reflektory juz rok temu wymienialem, tak zmatowialy gorzej niz w VW. Przebieg 300kkm.

Napisano

> bity przodem na bank - nic tam do niczego nie pasuje. poza tym nie widac zużycia wiekszego niz na

> rzekome 240kkm.

> szukasz pewnego passata to rozejrzyj sie po forum vw-passat.pl

Nie zebym bronil, ale moze ktos krzywo zlozyl po wymianie rozrządu - przeciez do rozrządu sie zdemuje lampy i zderzak... Tak czy inaczej tez potwierdzam ze przod krzywy.

Napisano

> Ja mam auto z 2004 roku, niewymieniane klosze z poliwęglanu i nie są ani odrobinę zmatowiałe. No

> ale to tylko DU, a nie VW

to jeszcze się pochwal przebiegiem zlosnik.gif

mi w Matizie zaczęły matowieć przy przebiegu >170kkm, tylko ja na światłach jeździłem cały czas jeszcze przed oficjalnym nakazem zlosnik.gif

Napisano

> Moze malo jezdzisz?

mało smile.gif Ale za to mam dodatkowe przekaźniki na światłach mijania i grube kable - żarówki dostają ponad 13V.

Malo uzywane nie matowieja

> Ja mam Nissana z 2004r i reflektory juz rok temu wymienialem, tak zmatowialy gorzej niz w VW.

> Przebieg 300kkm.

Tu się zgodzę - moim zdaniem mniej chodzi o wiek, a raczej o przebieg ok.gif Jeśli nawet nie matowieją to 200 czy 300kkm spowoduje zwykle, że odbłyśniki nie będą się nadawały do użytku. No chyba, że ktoś lubi jeździć w nocy na ślepo.

Napisano

> wiadomo ze 8 letni samochod bedzie mial jakies rysy i bedzie lekko poobijany tutaj np zderzaki ,

> zastanawia mnie wytarty fotel.

to jest skóra - jak dbasz tak masz - wygląda normalnie

Napisano

> to jeszcze się pochwal przebiegiem

oj tam to są szczegóły 270751858-jezyk.gif

> mi w Matizie zaczęły matowieć przy przebiegu >170kkm,

no właśnie - przebiegu, do tego zmierzałem. Ty, o ile pamiętam, miałeś rocznik 2003?

> tylko ja na światłach jeździłem cały czas

> jeszcze przed oficjalnym nakazem

Dlatego właśnie (i żeby nie wymieniać żarówek podświetlenia) zamontowałem lampy dzienne smile.gif

Napisano

> oj tam to są szczegóły

taaa ile masz z 60 kkm cfaniaczek.gif ?

> no właśnie - przebiegu, do tego zmierzałem. Ty, o ile pamiętam, miałeś rocznik 2003?

tak i przez 6 lat i dokładnie 177kkm było widać na lampach że już matowieją ok.gif

Napisano

> taaa ile masz z 60 kkm ?

no już prawie 60 270751858-jezyk.gif Dokładnie 53 270751858-jezyk.gif

> tak i przez 6 lat i dokładnie 177kkm było widać na lampach że już matowieją

ok.gif

Napisano

> faktycznie zapewne ma z 500 tysia

Podjechać i sprawdzić gruza ok.gif

Napisano

> w Passatach lampy matowieją blyskawicznie... duzo szybciej niz w innych autach.

no to masakra z jakością w takim razie crazy.gif

Napisano

> bity przodem na bank - nic tam do niczego nie pasuje. poza tym nie widac zużycia wiekszego niz na

> rzekome 240kkm.

> szukasz pewnego passata to rozejrzyj sie po forum vw-passat.pl

z tyłu zderzak też jakiś nie dopasowany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.