Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi A3 00` 1.6 ubytki oleju

Featured Replies

Napisano

Witam kilka miesięcy temu kupiłem A3 był on sprowadzony z niemiec wiec po przyjechaniu do kraju postawiłem go do warsztatu zeby przygotować go do jazdy ( rozrząd , filtry, płyny , oleje , jakies uszczeleczki i inne rzeczy ) wysztko miało być super a jednak nie jest od wymiany oleju minęły 2 miesiące i jadac wczoraj na komputerze wyskoczyła inf. ze brak oleju ze nie miałem daleko do domu to dojechałem zgasiłem silnik i ponownie właczyłem a ostrzerzenia już nie było, ale dzis rano cos mnie tkneło zeby sprawcić stan a tu co sucho nawet nic nie ma na bagnecie , przez te 2 miesiące zrobiłem raptem 3 tys km. olej który mam teraz to półsyntetyk 10w-40 castrol nie wiem co jest grane . Co może być przyczyną dodam tylko ze wjechałem na kanał i zanego wycieku z zewnątrz nie ma.

Napisano

Brawo kolego - ze świecącą kontrolką o braku oleju jechać dalej claps.gif taka kontrolka = zjechać szybko na pobocze i zgasić silnik...

Dolej oleju, sprawdź czy naprawdę nie ma żadnego wycieku spod auta - podłóż mu karton pod samochód na noc - jak rano nie będzie żadnej kropli na nim to obserwuj jak szybko ubywa olej - po prostu codziennie po jeździe sprawdzaj stan oleju i jak szybko ubywa spod max na min.

Napisano
  • Autor

> Brawo kolego - ze świecącą kontrolką o braku oleju jechać dalej taka kontrolka = zjechać szybko

> na pobocze i zgasić silnik...

> Dolej oleju, sprawdź czy naprawdę nie ma żadnego wycieku spod auta - podłóż mu karton pod samochód

> na noc - jak rano nie będzie żadnej kropli na nim to obserwuj jak szybko ubywa olej - po

> prostu codziennie po jeździe sprawdzaj stan oleju i jak szybko ubywa spod max na min.

zdaje sobie sprawe ze nie mozna jechac ale wolalem sie doturlac domu tym bardziej ze tak jak pisalem niie było daleko raptem max 800 m. niz zostawc go w szczerym polu bo wracalem po 24 270751858-jezyk.gif wlałem juz olej i zobacze ale raczej wycieku nie ma bo garaz mam betonowy i jest suchutko na posadce ale zobaczymy

Napisano

> Brawo kolego - ze świecącą kontrolką o braku oleju jechać dalej taka kontrolka = zjechać szybko

> na pobocze i zgasić silnik...

> Dolej oleju, sprawdź czy naprawdę nie ma żadnego wycieku spod auta - podłóż mu karton pod samochód

> na noc - jak rano nie będzie żadnej kropli na nim to obserwuj jak szybko ubywa olej - po

> prostu codziennie po jeździe sprawdzaj stan oleju i jak szybko ubywa spod max na min.

w a3 jest czujnik poziomu opleju a nie cisnienia-od momentu zapalnie znaczy ze stan jest mały ale olej jest wiec jechać można

Napisano

1.6 szybko sie kończy (200 tyś to juz max dla tego silnika) ze stajni vw.

Wg mnie bez remontu sie nie obejdzie

Napisano

> 1.6 szybko sie kończy (200 tyś to juz max dla tego silnika) ze stajni vw.

> Wg mnie bez remontu sie nie obejdzie

1.6 8v 100KM?

Napisano

Też mam takie wrażenie. Choć znam jednego golfika co ma teraz już pewnie pod 300kkm. Ale nie tak dawno za to się druga krzynka rozpadła wink.gif

Napisano

a to dobre hehe.gif powiedz tylko ktore 200tys bo na pewno nie pierwsze

Napisano
  • Autor

> a to dobre powiedz tylko ktore 200tys bo na pewno nie pierwsze

To znaczy moj ma przejechane 100 tys udokumentowanego przebiegu którego jestem pewien bo był on nagrany przez mojego wuja (kupywany był od jego znajomego niemca) samochód jednak dużo stał bo on już nie był w stanie jexdzic ze wzgledu na stan zdrowia aha i był jedynym właścicielem. Nie wiem czy czegoś mi nie( zniszyli smile.gif )tu u nas jak postawilem na rozrząd i gaz

aha dzis sprawdziłem po dolaniu czy nie ma zadnych wycieków bo cały dzień stał i na kartonach sucho , a na dolewke wlałem 1,5 l po przejechaniu tych 3tys od wymiany oleju

Napisano

> Nie wiem czy czegoś mi nie zje.... ali tu u nas jak postawilem na rozrząd

Brzydko. Źle. Złe słowa. czerwona.gif

mar00ha

Napisano

> To znaczy moj ma przejechane 100 tys udokumentowanego przebiegu którego jestem pewien bo był on

> nagrany przez mojego wuja (kupywany był od jego znajomego niemca) samochód jednak dużo stał bo

> on już nie był w stanie jexdzic ze wzgledu na stan zdrowia aha i był jedynym właścicielem. Nie

> wiem czy czegoś mi nie( zniszyli )tu u nas jak postawilem na rozrząd i gaz

> aha dzis sprawdziłem po dolaniu czy nie ma zadnych wycieków bo cały dzień stał i na kartonach sucho

> , a na dolewke wlałem 1,5 l po przejechaniu tych 3tys od wymiany oleju

toledo z tym silnikeim (w moich rekach od nowosci - teraz 200kkm) potrzebuje dolania max 1L miedzy wymianami (co 15kkm) - olej caly czas syntetyk 5w40

Napisano
  • Autor

> wejdź sobie na a3 klub to bedziesz wiedział o czym mówie.

> A tu jeden wpis i zobacz jakie problemy mają te silniki

> https://www.google.pl/search?client=fire...;aql=&gs_l=

Przejechałem teraz od dolewki prawie 500 km i nic nie ubyło oleju , sprawdzam po każdym dniu jazdy tak jak kolega wyżej razdził i zobaczymy co z tego wyniknie , tak myśle czy jak gaz robili nie wypuścili troche ,bo aż dziwne to jest.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.