Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

c-max 2007 - co się robi na przeglądzie 100tys?

Featured Replies

Napisano

Taki przegląd na 100 tys km to co zawiera?

Auto to c-max po lifcie.

1.8 dezel.

Mam instrukcje obsługi i tę książkę typu "sam naprawiam" ale jakoś nie mogę tego wyczytać?

Olej jak wymieniałem w styczniu to chyba nie ma sensu teraz ruszać? Zrobiłem może 7000 km, więc symbolicznie.

Ile taki przegląd kosztuje?

Napisano

> Taki przegląd na 100 tys km to co zawiera?

> Auto to c-max po lifcie.

> 1.8 dezel.

> Mam instrukcje obsługi i tę książkę typu "sam naprawiam" ale jakoś nie mogę tego wyczytać?

> Olej jak wymieniałem w styczniu to chyba nie ma sensu teraz ruszać? Zrobiłem może 7000 km, więc

> symbolicznie.

> Ile taki przegląd kosztuje?

wrzuć sobie na etis'a i będziesz wiedział wszystko smile.gif

Napisano

> 1.8 dezel.

> Mam instrukcje obsługi i tę książkę typu "sam naprawiam" ale jakoś nie mogę tego wyczytać?

> Olej jak wymieniałem w styczniu to chyba nie ma sensu teraz ruszać? Zrobiłem może 7000 km, więc

> symbolicznie.

> Ile taki przegląd kosztuje?

Taki przegląd zawiera wymianę oleju, filtra oleju i filtra przeciwpylkowego smile.gif

No i to co wyjdzie w praniu no i jak klient się zgadza oczywiście na wymianę tego i tamtego grinser006.gif

A koszt takiego przeglądu to około 700zł

Napisano

Etis >>> wpisz VIN i wydrukuj kartę przeglądu dla Twojego auta ok.gif

Napisano
  • Autor

No i załatwione.

W sumie zapłaciłem 760.

Nie wymieniali oleju ani filtra kabiny.

A to płyn chłodnicy a to hamulcowy, dezynfekcja klimy o i się uzbierało.

Wykryli wyciek spod uszczelniacza pompy paliwa. Chcieli wymieniać z rozrządem za 1300zł dodatkowo (nie zgodziłem się).

Nie do końca szczelny okazał się także IC (koszt samej częsci to 700zł) i dlatego olej z niego pokapuje - też nie robili.

Dogorywają jakieś tuleje na wahaczach z przodu (jeden cały wahacz to 700zł) - odpuściłem.

Z tyłu też niektóre gumki mają powoli dość - jak pan mi zaczął wyliczać co będzie do wymiany to wyszło tego na ok 6000 - dobrze, że akurat siedziałem : )

Ale przynajmniej wiem co jest do zrobienia i może powoli się za to zabiorę albo własnym sumptem albo skoczę do jakiegoś nie-ASO-wego warsztatu.

Napisano

> No i załatwione.

> W sumie zapłaciłem 760.

> Nie wymieniali oleju ani filtra kabiny.

> A to płyn chłodnicy a to hamulcowy, dezynfekcja klimy o i się uzbierało.

> Wykryli wyciek spod uszczelniacza pompy paliwa. Chcieli wymieniać z rozrządem za 1300zł dodatkowo

> (nie zgodziłem się).

> Nie do końca szczelny okazał się także IC (koszt samej częsci to 700zł) i dlatego olej z niego

> pokapuje - też nie robili.

> Dogorywają jakieś tuleje na wahaczach z przodu (jeden cały wahacz to 700zł) - odpuściłem.

> Z tyłu też niektóre gumki mają powoli dość - jak pan mi zaczął wyliczać co będzie do wymiany to

> wyszło tego na ok 6000 - dobrze, że akurat siedziałem : )

> Ale przynajmniej wiem co jest do zrobienia i może powoli się za to zabiorę albo własnym sumptem

> albo skoczę do jakiegoś nie-ASO-wego warsztatu.

Zawieszenie zrób sobie na częściach Meyle - ale poczekaj aż się reszta posypie, przód wymień same tuleje - Lemforder ma dobre. Reszta najlepiej ori.

Napisano

Ja dziś oddałem swojego C-Maxa do mechanika na wymianę amortyzatorów (Kayaba) i tylnych tulei wahaczy. Niedawno przeszedł też przegląd okresowy po 100 tys. km. Cieszy mnie to o tyle, że dokładnie z mechanikiem obejrzeliśmy spód auta w poszukiwaniu DPFa. Jeśli zgodnie z informacją z Inter Carsu DPF do mojego modelu ma niby wyglądać tak...

...to ja go nie mam. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.