Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obniżenie samochodu.

Featured Replies

Napisano

Witam. Sprawa jest taka że mam jakieś sprężyny obniżające firmy FK. Sam ich nie kupowałem poprostu kiedyś dostałem razem już z autem jako jakieś graty z garażu i nawet nie wiem jakie mają obniżenie. Wydaje się to być jednym kompletem sprężyn. Przednie springi przy postawieniu przy seryjnych są o 7 cm niższe więc idąc tym tropem to powinno być to obniżenie 70/50. Tył jednak stoi jak seria, wysoko jak nic, a z przodu jest gleba totalna. Czy jest to możliwe aby na jednym komplecie sprężyn była taka różnica między tyłem a przodem ? Auto ewidentnie jest pochylone strasznie do przodu i widać to z daleka. Dodam że na pokładzie jest 1.2 16V, a auto to rajdówka totalnie odchudzona, jeśli ma to jakieś znaczenie. Fotek niestety nie mam

Napisano

Bez fotek wiele nie powiemy... Mierzyłeś tylne springi do siebie i czy na pewno są z jednego kompletu ? Może poprzedni właściciel kupił tylko przód a tył osobno skądś wink.gif

Napisano

Do rajdówki się nie zakłada NIC nieznanego pochodzenia, a już napewno nie elementy zawieszenia, chyba że chcesz się zabić...

Napisano
  • Autor

> Bez fotek wiele nie powiemy... Mierzyłeś tylne springi do siebie i czy na pewno są z jednego

> kompletu ? Może poprzedni właściciel kupił tylko przód a tył osobno skądś

Też pomyślałem o tym ze może właśnie mogą być z różnych kompletów, ale jak ktoś na tym jezdził to byłoby to chyba bez sensu takie stawianie samochodu. Nie wiem juz sam. Tylne springi wydają się byc poprostu tylko o jeden zwój krótsze niz seria. Bez fotek moge to zobrazować w ten sposób że jak podchodze z przodu do samochodu to maska z przodu dotykami piszczeli zaraz poniżej kolan natomast z tyłu jest poprostu seryjny cienias tak jakbym tylko przód obnizył. Nie dam rady zrobić fotek bo auto w garażu stoi w tym momencie juz na kobyłkach bo postanowiłem się pozbyc tej gleby i zarzucić chwilowo serie jak auto będzie holowane do fachowca od montowania reszty osprzętu smile.gif Pytam sie poprostu informacyjnie co wy o tym sądzicie.

Napisano
  • Autor

> Do rajdówki się nie zakłada NIC nieznanego pochodzenia, a już napewno nie elementy zawieszenia,

> chyba że chcesz się zabić...

Uwierz mi że z takim kompletem sprężyn na pewno nie wybiorę się nigdzie ścigać smile.gif

Napisano

jesli tyl pusty znaczy lekki to bedzie stal wysoko nawet na -50

Napisano

> jesli tyl pusty znaczy lekki to bedzie stal wysoko nawet na -50

No nie tak całkiem wysoko , ile ta kanapa z pasami plasticzkami może ważyć - 30kg ? To aż tak makabrycznie do góry nie dźwignie parcha

Napisano

> No nie tak całkiem wysoko , ile ta kanapa z pasami plasticzkami może ważyć - 30kg ? To aż tak

> makabrycznie do góry nie dźwignie parcha

to dlaczego co niektorzy ziachaja po 2 zwoje z sprezyny-50 grinser006.gif

Napisano

Bo nie ma już krótszej sprężyny ? Ktoś chce mega glebe więc ciacha wink.gif Ale nie wiem czy to ma sens przy rajdówce

Napisano
  • Autor

znalazłem na cc-forum fotkę uzytkownika dawidp1984 która obrazuje praktycznie to samo co u mnie czyli przód gleba a tył wysoko i z tego co widziałem to też ten cc siedzi na fk. Proszę foto:

img1999im.jpg

Napisano

> Bo nie ma już krótszej sprężyny ? Ktoś chce mega glebe więc ciacha Ale nie wiem czy to ma sens

> przy rajdówce

do mega gleby to trzeba wszystkie geste tnac 270751858-jezyk.gifale ja nikomu nie proponuje niczego ciachac ok.gif

Napisano

Tylko Dawid ma bodajże -40/40

Napisano

Najprościej załóż tył i sobie zobaczysz jak siedzi

z tyłem nie ma dużo roboty bo auto na lewarek odkręcasz jedna śrube od amora odchylasz wahacz zdejmujesz sprezyne zakładasz druga skrecasz i masz porównanie

Napisano

> No nie tak całkiem wysoko , ile ta kanapa z pasami plasticzkami może ważyć - 30kg ? To aż tak

> makabrycznie do góry nie dźwignie parcha

Ja sie zdziwilem. Minus 30 H&R i wywalone wszystko z tyłu icon_eek.gif

286282996-wypruty.jpg

zlosnik.gif

Potem

286282996-potem.jpg

i w koncu

286282996-i.jpg

Ale dobijalo i darło ranty bo dystans 16mm był i puchar amor.

Szybko zmienilem zawias na gwint FK z jednym cieciem z tylu. Jest idealnie ok.gif

post-26729-1435251745882_thumb.jpg

Napisano

Paju jedynym rozsądnym wyjściem jest pocięcie auta na złom 270751858-jezyk.gif

Zobacz sobie na fotki mojego seledynowego Maxi i zobaczysz że może być wysoko i dobrze. Najważniejsza kwestia to dobranie amora. Ja miałem gwint, a mimo wszystko przy 16V płyta pod silnikiem jest nisko.....za nisko to źle więc lepiej było podnieść gwint. Twardość amorów była idealna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.