Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Które światła do jazdy dziennej wybrać Philips DRL4 czy NSSC

Featured Replies

Napisano

Ciągle nie przedstawiłeś jak policzyłeś ,że na ledach spala 0.1l więcej smile.gif .....

Ktoś to kiedyś liczył , DOKŁADNIE .... i jest to tak marginalne , że kwota wydana na ledy nie zwraca się nigdy wink.gif

Zamontowałem w aucie porządne car audio smile.gif wzmacniacz , skrzynia.... ma dużo większy pobór niż żarówki razem wzięte.... Jakoś nie zauwazyłem wzrostu spalania.

Klimatyzacja mi w trasie zwiększa o 0.2l zużycie , a powiesz mi ,że tyle zaoszczędzasz zmieniając na dzienne ? :D

Napisano

> Ciągle nie przedstawiłeś jak policzyłeś ,że na ledach spala 0.1l więcej .....

coś chyba pomyliłeś

> Klimatyzacja mi w trasie zwiększa o 0.2l zużycie , a powiesz mi ,że tyle zaoszczędzasz zmieniając

> na dzienne ? :D

cały czas? jakiś tekst

Sorry ale w cuda nie uwierzę , sprężarka klimy pobiera jednak znacznie większą moc niż alternator obciązony światłami zlosnik.gif

Napisano

> coś chyba pomyliłeś

mniej oczywiście miało być .... dalej nie pokazałeś jak to policzyłeś.

> cały czas? jakiś tekst

link nie działa.

> Sorry ale w cuda nie uwierzę , sprężarka klimy pobiera jednak znacznie większą moc niż alternator

> obciązony światłami

oczywiście ,że tak.... dlatego nie wierze w te 0.1 litra/100 wink.gif

klik

Quote:

Do utrzymania stosunkowo niskiej temperatury we wnętrzu wystarczało im później znacznie mniej paliwa – 0,76 do 2,11 litra więcej na każde 100 km przejechane w mieście lub od 0,09 do 0,66 litra na 100 km na autostradzie.

Mówiłem, że spalił mi więcej o 0.2l w trasie, była to trasa 650km . W jedną stronę z klimą w drugą bez nie przekraczając 105km/h na tempomacie przez większość trasy. W pierwszą 4.7l w drugą 4.5l ... Przyjmuję granicę błędu 0,1l - 0,2l;) choć styl jazdy był taki sam.

Napisano

> mniej oczywiście miało być .... dalej nie pokazałeś jak to policzyłeś.

Nie liczyłem , przeczytałem na róznych stronach w necie

Ale z ciekawości zrobię eksperyment: przejadę jakiś odcinek na trasie z ustalona prędkością raz na światłach mijania, raz na DRL i sprawdze jakie zużycie wykazał komputer w obu przypadkach

> link nie działa.

ups, mała pomyłka

jakis tekst - 1

Napisano

> Nie liczyłem , przeczytałem na róznych stronach w necie

> Ale z ciekawości zrobię eksperyment: przejadę jakiś odcinek na trasie z ustalona prędkością raz na

> światłach mijania, raz na DRL i sprawdze jakie zużycie wykazał komputer w obu przypadkach

> ups, mała pomyłka

> jakis tekst - 1

nie neguje tego ,że różnica w zużyciu paliwa jest.... Ale jest to na tyle marginalne , że komputerem pokładowym tego nie zmierzysz, a tym bardziej na krótkim odcinku.... Przy 0.1l o jakim mówisz, musiałbyś robić próby na 1000km i to nie jeden raz.

No i pytanie diesel czy benzyna?

w benzynie może tyle wyjdzie.... w dieslu nie

A co jeśli mam xenony , wszystkie żarówki podświetlenia zegarów na ledach + podświetlenie rejestracji i pozycyjne przednie .... ??

Zakup świateł do jazdy dziennej raczej by mi się nigdy nie zwrócił.

Co za tym idzie taniej pozmieniać w aucie żarówki na ledowe prócz mijania i pozycyjnych tył niż zakupić dzienne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.