Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] Używane Kombi

Featured Replies

Napisano

Temat nieśmiertelny, ale i mnie dopadło.

Więc szukam kombi rok 2008-2009, diesel, tak max do 50tyś.

Moje typy:Ford Mondeo, Citroen C5, Mazda 6.

Niestety nie miałem do czynienia z tymi samochodzikami, a ostatnią osobówkę jaką posiadałem był Lanos wink.gif

Napisano

a na czym Ci zalezy w aucie? Jakie ma byc wposazenie? Chesz tanie czy faktycznie niewalone i niekrecone w tej cenie?

Napisano

> Temat nieśmiertelny, ale i mnie dopadło.

> Więc szukam kombi rok 2008-2009, diesel, tak max do 50tyś.

> Moje typy:Ford Mondeo, Citroen C5, Mazda 6.

> Niestety nie miałem do czynienia z tymi samochodzikami, a ostatnią osobówkę jaką posiadałem był

> Lanos

Mazda 6 w tym budżecie i z tego rocznika będzie miała >150kkm.

Żeby kupić coś sensownego musisz wydać 55-60 minimum.

Napisano

Kup Cromę od PEPCIO smile.gif jak nie pasuje rocznik (on ma chyba 2006) to szukaj innej Cromy, w takich pieniążkach nawet 2010 znajdziesz

Napisano
  • Autor

> a na czym Ci zalezy w aucie? Jakie ma byc wposazenie? Chesz tanie czy faktycznie niewalone i

> niekrecone w tej cenie?

Do tej pory bujałem się dostawczakami typu sejcento 2004 i Partner 2011. Z czego Partnerem mi się fajnie śmiga.Nie mam wygórowanych wymagań, ma być wygodnie wink.gif

Napisano

> Mazda 6 w tym budżecie i z tego rocznika będzie miała Żeby kupić coś sensownego musisz wydać 55-60

> minimum.

Nie przesadzaj. W tych pieniądzach spokojnie kupi 2009r. Poszukaj poleasingowych, np. master1.pl Do wyboru do koloru...

Napisano

> Do tej pory bujałem się dostawczakami typu sejcento 2004 i Partner 2011. Z czego Partnerem mi się

> fajnie śmiga.Nie mam wygórowanych wymagań, ma być wygodnie

jak wygodnie to c5

allle zeby kupic niezajechane auto z polskiego wypustu "troche" trzeba poszukac. I cena moze nie byc niska

ja szukalem auta dobrze wyposazonego z automatem i c5tek z jakas normalna przeszloscia bylo bardzo malo. W koncu kupilem Lagune 3 w najlepszej wersji wyposazeniowej (byla sporo tansza niz c5 i bylo wiecej ofert na rynku). Oczywiscie takiego auta nie bylo w PL (automat) wiec przyjechalo z salonu Renault z DE.

Napisano

> Nie przesadzaj. W tych pieniądzach spokojnie kupi 2009r. Poszukaj poleasingowych, np. master1.pl Do

> wyboru do koloru...

Ciekawe jest to co piszesz. Wszedłeś chociaż na tą stronę ?

Bo nie widzę tam ANI JEDNEJ Mazdy 6...

Napisano

> Ciekawe jest to co piszesz. Wszedłeś chociaż na tą stronę ?

> Bo nie widzę tam ANI JEDNEJ Mazdy 6...

Przecież pytanie dotyczy też Forda Mondeo.

Napisano

> Przecież pytanie dotyczy też Forda Mondeo.

To przeczytaj jeszcze raz moją odpowiedź ...

Napisano

> Niestety nie miałem do czynienia z tymi samochodzikami, a ostatnią osobówkę jaką posiadałem był

> Lanos

Z tego rocznika nie tknal bym palcem Mazdy6 (diesela) z powodu klopotow z DPFem.

Mondeo i C5 w przypadku 2.0 beda mialy ten sam silnik. C5 pewnie fajniej wyposazony... ja bym bral Mondeo.

Napisano

> Z tego rocznika nie tknal bym palcem Mazdy6 (diesela) z powodu klopotow z DPFem.

Coś tam dzwoni, ale nie wiesz gdzie. Mazda 6 GH nie ma

problemów z DPF patrząc pod kątem awaryjności.

Napisano

> Takie we fabryce jeździły i ludzie chwalili.

Mam takie mondeo, tyle, że liftback. Mój ma ogromny bagażnik a kombi to już ciężarówka. Do tego słuszna długość i duży rozstaw osi czynią z niego na prawdę wygodny samochód.

W październiku będzie 2 lata jak jeżdżę tym cudem i na razie nic oprócz oleju i klocków nie robiłem.

Napisano

> Coś tam dzwoni, ale nie wiesz gdzie. Mazda 6 GH nie ma

> problemów z DPF patrząc pod kątem awaryjności.

Nic nie dzwoni. Problem rozwiazano cos kolo 2010-2011 jesli dobrze pamietam. Wtedy cos zmieniono z cyklem wypalania. Tak przynajmniej "mowi" forum Mazdy UK.

Napisano

> Nic nie dzwoni. Problem rozwiazano cos kolo 2010-2011 jesli dobrze pamietam. Wtedy cos zmieniono z

> cyklem wypalania. Tak przynajmniej "mowi" forum Mazdy UK.

GH od początku miał poprawiony DPF względem GY.

W 2010/11 czyli po liftingu trochę wydłużyli jedynie okresy wypalania (o kilkadziesiąt km)

Co niezmienia faktu, że DPF'y w pewnych samochodach nie ulegają awarii.

Zła opinia w PL to efekt sprowadzanych samochodów z cofniętymi licznikami / z niepewnego źródła

Jeśli ktoś rozumie co to jest DPF, jak on działa w tej Mazdzie i jakie musi mieć warunki pracy, to będzie jeździł bezproblemowo

Napisano

> GH od początku miał poprawiony DPF względem GY.

ok.gif

> W 2010/11 czyli po liftingu trochę wydłużyli jedynie okresy wypalania (o kilkadziesiąt km)

> Co niezmienia faktu, że DPF'y w pewnych samochodach nie ulegają awarii.

> Zła opinia w PL to efekt sprowadzanych samochodów z cofniętymi licznikami / z niepewnego źródła

> Jeśli ktoś rozumie co to jest DPF, jak on działa w tej Mazdzie i jakie musi mieć warunki pracy, to

> będzie jeździł bezproblemowo

Sam DPF jako taki nie ulega awarii. Problem polega na przerwaniu wypalania. O ile np. na forum Skody czytam o wielu problemach z wypalaniem, osprzetem, etc., to jeszcze nie czytalem o tym, by silnik sie zapalil. Na forum Mazdy raczej na odwrot. Oczywiscie sa to jednostkowe przypadki.

Dodatkowo mocno wysmiewane TSI od VW (i bardzo slusznie), za spitolony napinacz lanucha, wcale nie jest gorsze od Mazdy (diesel), gdzie po 3-4k mil musiano wymieniac rozrzad, bo dzwonil okrutnie.

I mowie o autach nowych, z rynku brytyjskiego. Osobiscie od dawna nie czytam polskiego forum danej marki, bo za malo jest info o autach nowych 2-3 letnich, podczas gdy na brytyjskim forum rzadkoscia jest czytanie o aucie np. 10 letnim ok.gif

Prywatnie kupilbym Mazde6, gdyby miala wnetrze zblizone do CX-5. Sam mocno myslalem nad kombi w wersji Sport 2.2d, ale skonczylo sie w innej stajni wink.gif

Napisano

> Sam DPF jako taki nie ulega awarii. Problem polega na przerwaniu wypalania. O ile np. na forum

> Skody czytam o wielu problemach z wypalaniem, osprzetem, etc., to jeszcze nie czytalem o tym,

> by silnik sie zapalil. Na forum Mazdy raczej na odwrot. Oczywiscie sa to jednostkowe

> przypadki.

No właśnie, skoro to jednostkowe przypadki, to po co robić z tego regułę ?

> Dodatkowo mocno wysmiewane TSI od VW (i bardzo slusznie), za spitolony napinacz lanucha, wcale ni

> ejest gorsze od Mazdy (diesel), gdzie po 3-4k mil musiano wymieniac rozrzad, bo dzwonil

> okrutnie.

Ale to w silnikach 2.2 - wada wieku dziecięcego.

W 2,0MZR-CD (a w takie musi celować założyciel wątku) jest pasek.

> I mowie o autach nowych, z rynku brytyjskiego. Osobiscie od dawna nie czytam polskiego forum danej

> marki, bo za malo jest info o autach nowych 2-3 letnich, podczas gdy na brytyjskim forum

> rzadkoscia jest czytanie o aucie np. 10 letnim

Forum ma to do siebie, że jak jest ok to nikt nie pisze.

Piszą tylko ludzie z problemami, więc jest to tendencyjne wink.gif

Napisano
  • Autor

> Mazda 6 w tym budżecie i z tego rocznika będzie miała Żeby kupić coś sensownego musisz wydać 55-60

> minimum.

No dobrze dokładamy te 5 tys. i możemy mieć avensis, ale czy warto?

Napisano

> No dobrze dokładamy te 5 tys. i możemy mieć avensis, ale czy warto?

2.0 diesla ?

Nie

W pracy juz w kilkunastu 2.0 d4d wymieniano silnik/ robiono remont, przebiegi 60-120kkm

Napisano

> 2.0 diesla ?

> Nie

> W pracy juz w kilkunastu 2.0 d4d wymieniano silnik/ robiono remont, przebiegi 60-120kkm

i stosunkowo duzo pali jak na klekota

Napisano

> i stosunkowo duzo pali jak na klekota

Corolle sedan mają powtarzalnie średnie 6,5l

Napisano

Lanosa tezmam,taki sentyment.

Wygodnie to C5, do Cromy sie wchodzi, a nie wsiada, i 2009 to za 35 tysi znajdziesz na bogato,moze i z klima, a za 45 to juz naprawde niebiednie;)

Zalezy co ma byc priorytetem.

Napisano

> Corolle sedan mają powtarzalnie średnie 6,5l

wydawalo mi sie, ze piszemy o avensis kombi hmm.gif

Napisano

mam podobny dylemat ... zaczynam sie rozgladac za innym autem.. juz obecne mnie nudzi grinser006.gif

Dzis bylem jeszcze w salonie posiedziec w Mondeo i w Mazdzie (z tych dwoch + dla mazdy) osobiscie ujezdzam ojca C5 (nojka byla brana) i zdecydowanie z tych trzech chyba C5 bym bral (choc troche duze jest w porownaniu z Astra H) pozniej chyba Mazda a na koncu Mondeo (choc bralem go jako faworyta po dzisiejszej wizycie w salonie rozczarowaly mnie materialy w srodku oslabiony.gif)

Napisano

> ... z tych trzech chyba C5 bym bral (choc

> troche duze jest w porownaniu z Astra H) pozniej chyba Mazda a na koncu Mondeo (choc bralem go

> jako faworyta po dzisiejszej wizycie w salonie rozczarowaly mnie materialy w srodku )

C5 mamalo miejsca z tylu. A co do Mondeo mam te same przemyslenia. Rozgladalem sie za 2.0TDCi w wersji Titanium X w skorze, i wnetrze mocno przecietne. Osobiscie bardzo mi odpowiada Cx-5, i Optima.

Napisano

> W październiku będzie 2 lata jak jeżdżę tym cudem i na razie nic oprócz oleju i klocków nie

> robiłem.

Nie masz problemów z odpadającą czarną farbą z szyby przedniej? Ostatnio oglądałem takiego 2 latka u mnie w firmie i zauważyłem ten problem icon_eek.gif

Napisano

> wydawalo mi sie, ze piszemy o avensis kombi

Silnik ten sam, ile palą nie wiem, nimi nie jeżdzę

Napisano

> No właśnie, skoro to jednostkowe przypadki, to po co robić z tego regułę ?

Nie biore tego za pewnik, czy regule. Po prostu - stwierdzam, ze jak szukalem auta, przejzalem kilka forow, i nigdzie sie silniki nie palily 270751858-jezyk.gif

> Ale to w silnikach 2.2 - wada wieku dziecięcego.

Podobno nadal 2.2 na to choruje...

> W 2,0MZR-CD (a w takie musi celować założyciel wątku) jest pasek.

ok.gif

> Forum ma to do siebie, że jak jest ok to nikt nie pisze.

> Piszą tylko ludzie z problemami, więc jest to tendencyjne

Nie no, ja to rozumiem. Ale mozna z tego cos tam odsiac, i na przykladzie Vectry wiem, ze sie 80% sprawdzilo - po prostu TTTM. Mam nadzieje, ze nowe kolka beda lepsze od Viki bo sie pochlastam spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> Lanosa tezmam,taki sentyment.

> Wygodnie to C5, do Cromy sie wchodzi, a nie wsiada, i 2009 to za 35 tysi znajdziesz na bogato,moze

> i z klima, a za 45 to juz naprawde niebiednie;)

> Zalezy co ma byc priorytetem.

To nie lepiej już AR 159?

Napisano

> C5 mamalo miejsca z tylu.

czy ja wiem... dosc szeroko jest.... a ktore auto ma az tyle miejsca z tylu... ja majac > 180 cm naprawde wygodnie w 2 osoby z tylu by usiadly... i nie ma problemow z sufitem.. w 3 nie probowalem ale rozmiarowo wydaje mi sie ze nie jest zle...

Dzis posiedzialem chwile w Mesie A klasse tej nowej i tam dopiero jest malo miejsca z tylu ...ale auto fajne ok.gif

Napisano

> czy ja wiem... dosc szeroko jest.... a ktore auto ma az tyle miejsca z tylu... ja majac

> Dzis posiedzialem chwile w Mesie A klasse tej nowej i tam dopiero jest malo miejsca z tylu ...ale

> auto fajne

Mam 1.93m i mi bylo zle, gorzej niz w mojej Viki wink.gif

Napisano
  • Autor

> Lanos

No dobrze, załóżmy, że może być benzyna, to czy te modele da się zagazować?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.