Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Scenica 1.4 16V

Featured Replies

Napisano

Do tej pory byłem szczęśliwym (na prawdę zlosnik.gif) posiadaczem Megane Scenic 1.6 16V, ale ponieważ tydzień temu zostało rozbite znów szukam Scenica. Trafiło mi się u znajomego autko z 2002 r. z silnikiem 1.4 16V, przebieg niecałe 100 kkm. Autko o tyle pewne, że wiem że o nie dbał i przebieg nie kręcony.

A teraz pytania zlosnik.gif

Auto z tym silnikiem jeździ czy to jednak za mało, tym bardziej że pójdzie do gazu?

W tym silniku występują słynne ZFR?

Są jakieś elementy które zostały spaprane przy okazji liftingu?

Napisano

> Do tej pory byłem szczęśliwym (na prawdę ) posiadaczem Megane Scenic 1.6 16V, ale ponieważ tydzień

> temu zostało rozbite znów szukam Scenica. Trafiło mi się u znajomego autko z 2002 r. z

> silnikiem 1.4 16V, przebieg niecałe 100 kkm. Autko o tyle pewne, że wiem że o nie dbał i

> przebieg nie kręcony.

> A teraz pytania

> Auto z tym silnikiem jeździ czy to jednak za mało, tym bardziej że pójdzie do gazu?

> W tym silniku występują słynne ZFR?

> Są jakieś elementy które zostały spaprane przy okazji liftingu?

Jak auto znajomego to sie przejedz i bedziesz wiedzial czy Ci pasuje grinser006.gif

ZTCW ten silnik mial jedynie klopoty z cewkami, KZFR nie posiadaok.gif

Napisano
  • Autor

> Jak auto znajomego to sie przejedz i bedziesz wiedzial czy Ci pasuje

Przejechałem się i wielkiej różnicy nie widać, ale w trasę nim nie jechałem a ostatnio często śmigam po autostradzie i tu mam pewne wątpliwości

> ZTCW ten silnik mial jedynie klopoty z cewkami, KZFR nie posiada

Jak duże te kłopoty z cewkami?

Napisano

> Przejechałem się i wielkiej różnicy nie widać, ale w trasę nim nie jechałem a ostatnio często

> śmigam po autostradzie i tu mam pewne wątpliwości

jak zabierasz się tym za wyprzedzanie... to wątpliwości mają swoje uzasadnienie

> Jak duże te kłopoty z cewkami?

takie że trzeba będzie je wcześniej czy później wymienić z fabrycznych na dobre :D ale będziesz się martwił jak będzie taka potrzeba, jeśli nie miał zmienianych to przy gazie sprawa powinna się szybko wyjasnić

Napisano

> Do tej pory byłem szczęśliwym (na prawdę ) posiadaczem Megane Scenic 1.6 16V, ale ponieważ tydzień

> temu zostało rozbite znów szukam Scenica. Trafiło mi się u znajomego autko z 2002 r. z

> silnikiem 1.4 16V, przebieg niecałe 100 kkm. Autko o tyle pewne, że wiem że o nie dbał i

> przebieg nie kręcony.

> A teraz pytania

> Auto z tym silnikiem jeździ czy to jednak za mało, tym bardziej że pójdzie do gazu?

> W tym silniku występują słynne ZFR?

> Są jakieś elementy które zostały spaprane przy okazji liftingu?

mam takie wozidło od przeszło roku i mogę powiedzieć, że jako takich awarii nie ma.

Kłopotów z cewkami jeszcze nie mialem ale jest to pewnie spowodowane tym, iż dwie z nich są już wymienione.

Co do mocy to szaleństwa nie ma ale jakoś nie narzekam. Kwestia przyzwyczajenia.

Przy tym silniku za to kompletnie nie czuć żadnych drgań czy wibracji w kabinie. Czasem mam wrażenie że auto zgasło. NIestety co za tym idzie spalanie w cyklu miejskim jest znaczne.

Co do gazu ciężko powiedzieć, osobiście nie mam instalacji i sam jestem ciekaw jak to auto zachowałoby się po zagazowaniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.