Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oświadczenie do odbioru DR

Featured Replies

Napisano

Witam.Dzisiaj mam odebrać twardy DR.Współwłaścicielami pojazdu jestem ja i ojciec zlosnik.gif I teraz pytanko jak ma wyglądać oświadczenie w którym upoważnia mnie do odbioru DR zlosnik.gif

Napisano

> Witam.Dzisiaj mam odebrać twardy DR.Współwłaścicielami pojazdu jestem ja i ojciec I teraz pytanko

> jak ma wyglądać oświadczenie w którym upoważnia mnie do odbioru DR

Ja nizej podpisany ojciec BartoSMK legitymujacy sie dowodem osobistym Seria Numer upowazniam mojego syna BartoSMK legitymujacego sie dowodem osobistym Seria Numer do odbioru dowodu rejestracyjnego pojazdu (Fiat Punto, nr rej.....), ktorego jestem wspolwlascicielem.

zlosnik.gif

Ja zawsze i wszedzie uzywam takich formulek i przechodzi, ale jak trafisz na mende w okienku to Cie pusci z kwitkiem (i nie bedzie to DR zlosnik.gif )

Napisano

> Witam.Dzisiaj mam odebrać twardy DR.Współwłaścicielami pojazdu jestem ja i ojciec I teraz pytanko

Znalezione w necie, ja coś takiego miałem zlosnik.gif

Quote:

........................................................... .......................................

(imie i nazwisko osoby, której (miejscowość i data)

dotyczy zaświadczenie)

.............................................................

(adres zamieszkania)

Nr NIP .......................................

lub PESEL .................................

Ja niżej podpisana/y legitymująca/y się dowodem osobistym

seria ...... nr .................. upoważniam Panią/Pana ..........................................

legitymującą/ego sie dowodem osobistym seria ....... nr ................................

zam. ....................................................................................................................

do odbioru w nazwa urzedu zaświadczenia

.............................................................................., dotyczącego mojej osoby.

(określić rodzaj zaświadczenia)

....................................................

(podpis własnoręczny osoby,

której dotyczy zaświadczenie)

Napisano

Ja odbierałem bez żadnych oświadczeń... Matiz jest na dziadka i na mnie i obyło się bez problemu niewiem.gif

Napisano

> Witam.Dzisiaj mam odebrać twardy DR.Współwłaścicielami pojazdu jestem ja i ojciec I teraz pytanko jak ma wyglądać oświadczenie w którym upoważnia mnie do odbioru DR

Nijak - DR odbiera na podstawie dokumentu tożsamości jeden z właścicieli - preferowane jest, żeby był to ten, który składał wniosek o zarejestrowanie pojazdu.

Napisano

> Ja odbierałem bez żadnych oświadczeń... Matiz jest na dziadka i na mnie i obyło się bez problemu

Dokładnie - jedna z osób wyszczególnionych w DR może odebrać dokument bez żadnej formy upoważnienia ze strony pozostałych - to samo z np. złożeniem wniosku o wymianę DR itp.

Napisano

A w Zawierciu niestety się obyło z problemami. Ja nie mogłem odebrać dowodu rej za Dziadka ( pierwsze miejsce w dowodzie), a Dziadek za mnie ( Ja na pierwszym miejscu w dowodzie). Pomimo, że adres mamy ten sam itd. Pani nawet próbowała Dziadkowi "wciskać ciemnotę", że obydwaj mamy się stawić po odbiór tablic i dowodu sciana.gif

Wydrukowałem pierwsze lepsze zaświadczenie/upoważnienie. Wydrukowałem, podpisałem, zeskanowałem, wysłałem @. Dziadek sobie wydrukował, Pani się w UK nawet nie zorientowała ok.gif

Napisano

> Nijak - DR odbiera na podstawie dokumentu tożsamości jeden z właścicieli - preferowane jest, żeby

> był to ten, który składał wniosek o zarejestrowanie pojazdu.

Jesteś pewien? U mnie było odwrotnie - ja składałem wniosek, a żona - współwłaściciel - musiała odebrać (być obecna) przy odbiorze.

Napisano

> Jesteś pewien? U mnie było odwrotnie - ja składałem wniosek, a żona - współwłaściciel - musiała

> odebrać (być obecna) przy odbiorze.

Ja odbieralem sam jako wspolwlasciciel, bez zadnego upowaznieniaok.gif

Napisano

> Nijak - DR odbiera na podstawie dokumentu tożsamości jeden z właścicieli - preferowane jest, żeby

> był to ten, który składał wniosek o zarejestrowanie pojazdu.

w jaw się nie dało, przy składaniu wniosku babka pytała kto będzie odbierał i dała odrazu upoważnienie - są druczki gotowe przy okienkach.

Napisano

> w jaw się nie dało, przy składaniu wniosku babka pytała kto będzie odbierał i dała odrazu upoważnienie - są druczki gotowe przy okienkach.

Czyli kolejne auto z SJ na RZ przejdzie wink.gif

Napisano

> Jesteś pewien?

W 100% - jestem współwłaścicielem kilku aut i nigdy nie miało żadnego znaczenia kto odbiera dokumenty - najczęściej kto złożył wniosek, ten szedł odbierać i nikt nigdy żadnych głupich pytań nie zadawał. Dotyczy to WK w Rzeszowie - jak Ozarek podpowiada - wymiana DR to kolejny powód do pozbycia się ostatniego SJ-ta wink.gif

Napisano
  • Autor

Przy rejestracji Pan oznajmił że potrzebne będzie upoważnienie zlosnik.gif A Pani która wydawała dowód myślałem że mnie zje za to że chciałem jej wcisnąć upoważnienie zlosnik.gif

Napisano

> Nijak - DR odbiera na podstawie dokumentu tożsamości jeden z właścicieli

Nie.

Musiałem być przy odbiorze DR jako współwłaściciel.

Ojcu jako nazwijmy to głównemu właścicielowi nie chcieli dac Dr spineyes.gif

Wydział komunikacji na Pradze pn.

Napisano

> Nie.

> Musiałem być przy odbiorze DR jako współwłaściciel.

> Ojcu jako nazwijmy to głównemu właścicielowi nie chcieli dac Dr

> Wydział komunikacji na Pradze pn.

Przeczytałem gdzieś kiedyś, że co urząd to obyczaj, trochę w to nie wierzyłem aż sam nie musiałem czegoś załatwić. Teraz twierdzę, że nawet nie urząd a urzędnik, jeden robi problemy w sytuacji którą drugi załatwia bezproblemowo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.