Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hatchback/liftback ponizej10s do setki do 12 tys.

Featured Replies

Napisano

witam..

poszukiwane auta jak w temacie roczny przebieg auta ok20,25tkm

wymagania:

-do 12-13tys

-5drzwi

-powyzej 2000r

-silnik do 2.0

-ponizej 10s

auto najlepiej benzyna =gaz bo diesla w tych pieniadzach w miare stanie bedzie ciezko silnik nie wieksza pojemnosc niz 2.0 tani w utrzymaniu i w miare jak najbardziej bez awaryjny jest kilka typow ale narazie nie chce isc zdradzac..

co byscie polecili

pozdrawiam zlosnik.gif

Napisano

> co byscie polecili

> pozdrawiam

p11.144 2.0 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

to jest faworyt moich typow zlosnik.gif

Napisano

> p11.144 2.0

Jaka jest różnica w spalaniu między 1.6 a 2.0 (w sumie różnice LPG by mnie interesowały) ?

Mam w domu 1.6 ale zastanawiam się nad jeszcze jednym i pytanie brzmi czy 1.6 czy 2.0 smile.gif

Napisano

> Jaka jest różnica w spalaniu między 1.6 a 2.0 (w sumie różnice LPG by mnie interesowały) ?

> Mam w domu 1.6 ale zastanawiam się nad jeszcze jednym i pytanie brzmi czy 1.6 czy 2.0

roznica w spalaniu pewnie niewielka a dynamika znacznie lepsza w 2.0 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

jak z awaryjnoscia z cena czesci jaki silnik jak znosi gaz i spalanie zlosnik.gif

opowiadaj zlosnik.gif

Napisano

> jak z awaryjnoscia z cena czesci jaki silnik jak znosi gaz i spalanie

> opowiadaj

Jak to jaki? 2.0T smile.gif z LPG działa to dobrze, gorzej z cewkami smile.gif

Napisano

> jak z awaryjnoscia z cena czesci jaki silnik jak znosi gaz i spalanie

> opowiadaj

awaryjnosc jak kazdego auta 10+ czyli roznie bywa, ja mialem kilka saabow i jedynie co mi sie przytrafilo to pekniete przewody wodne i raz usterka elektryczna ktora byla zwiazana z elektryka, reszta bez awaryjnie. ceny czesci to roznie wahacz kosztuje 350zl (alu i wystarcza na 100kkm) reszta czesci tyle co obslugowe czyli filtry ale to podobnie wszedzie kosztuje. gaz mialem i nie bylo problemow, zreszta zapytaj MaserTi on tez mial saaba

Napisano

> Jak to jaki? 2.0T z LPG działa to dobrze, gorzej z cewkami

ponoc padaja ja nie wymienilem ani razu, bo wszystko dzialalo, nowka zamiennik kosztuje 700zl (cala listwa 4szt)

Napisano
  • Autor

rorzad na lancuchu jak ze spalaniem i podatnoscia na podnoszenie mocy programem i ile mozna ugrac programem zlosnik.gif

Napisano

> rorzad na lancuchu jak ze spalaniem i podatnoscia na podnoszenie mocy programem i ile mozna ugrac

> programem

Programem to do 220 można dobić.

Napisano

> rorzad na lancuchu jak ze spalaniem i podatnoscia na podnoszenie mocy programem i ile mozna ugrac

> programem

rorzad na lancuchu. Spalanie w miescie u mnie w 900 NG czyli to samo prawie to ok 13-14 w miescie i 8-10 w trasie. W okolicach 2000 roku juz byly nowsze silniki (niestety mniej trwale) i one juz mniej palily.

Jesli chodzi o modyfikacje to pytaj smialo. Swojego zrobilem na 290 koni i 450 momentu. Samym programem tak jak napisali okolice 220 konikow i to juz calkiem przyzwoicie jedzie. 7-7.5 s do 100.

Napisano

> rorzad na lancuchu jak ze spalaniem

w htb5 z silnikiem 150km (i podniesionym cisnieniem na wg czyli okolice 180km) palil mi w miescie 10,5 (gazu palil okolo 13-14) przy spokojnej jezdzie do pracy, cabrio 185km podniesione do okolo 200km (mbc) palil mi 12. zawsze mozna zalozyc gaz

Napisano

> rdzewieje

ztcw to tylko nadkole/błotnik tyl i tylna czesc progu

do opanowania ok.gif

Napisano

> ztcw to tylko nadkole/błotnik tyl i tylna czesc progu

> do opanowania

moja pierwsza 900ng rdzewiala na nadkolu tylnym, 9-3 byl wolny od rudej, 900ng cabrio byla wolna od jakiejkolwiek rdzy, zreszta w kazdym podwozie bylo czysciutenkie

Napisano

> roznica w spalaniu pewnie niewielka a dynamika znacznie lepsza w 2.0

Właśnie wolę się wcześniej dowiedzieć żeby potem nie było zaskoczenia biglaugh.gif

Napisano

> Właśnie wolę się wcześniej dowiedzieć żeby potem nie było zaskoczenia

2.0 130hp spala w miescie ok 10 litrow

p11.144 1.8 pali tyle samo a dynamika znacznie lepsza w 2.0. wejdz na nissanklub.pl i tam masz kopalnie wiedzy..

Napisano
  • Autor

no to saab troche spala 270751858-jezyk.gif

a co powiecie na octavie 1.8T??

Napisano

> no to saab troche spala

> a co powiecie na octavie 1.8T??

za takie pieniadze bedzie zlom, kiedys porownywalem mojego saaba identycznego jak octa l&k i byla dobre 5-6kpln drozsza. no ale znaczek czyni cuda

Napisano
  • Autor

saaba wogole nie znam i tu jest lekka obawa spalanie jakie chcial bym osiagnac to max 12l gazu..

a saab moze troszke spalic jazda na krotkich odcinkach bo do pracy 15km w jedna strone..

czy turbo dobrze to zniesie.. ktore 2.0T najlepiej wybrac bo w oko mi wpadly 150 i 185 konne bo 200 troche przy drogie..

Napisano

> saaba wogole nie znam i tu jest lekka obawa spalanie jakie chcial bym osiagnac to max 12l gazu..

> a saab moze troszke spalic jazda na krotkich odcinkach bo do pracy 15km w jedna strone..

> czy turbo dobrze to zniesie.. ktore 2.0T najlepiej wybrac bo w oko mi wpadly 150 i 185 konne bo 200

> troche przy drogie..

to te same silniki czy 150 czy 185 czy 205 zlosnik.gif

150 od 185 rozni sie brakiem APC (automatic power control) czyli ogranicza boost na 1 i 2 begu zeby kapci nie przypalic, ja bym bral 150 i na WG podniosl cisnienie (z 0,3 na 0,6) AFR jest ok, komp sobie swietnie radzi a moc jest w okolicy 180KM

robilem htb (150KM) trasy po 500km dwa razy w miesiacu, pozniej robilem dojazdy do pracy po 14km w jedna strone i nigdy nie zastrajowal. wazne zeby odpowiednio traktowac turbo no i nie kupic zajechanego

zakoschasz sie w tych samochodach jak wyjedziesz poza centrum, i bedziesz chcial wyprzedzic, wbijesz 3 i wcisniesz gaz, swietne wrazenie. ok.gif

Napisano
  • Autor

czyli brac 150 i podkrecic zlosnik.gif albo 185 jak sie trafi boo 200i 205 raczej za moim budzetem ;p

no 150 jest najwiecej chyba i najlatwiej wyrwac w dobrej cenie zlosnik.gif

a zawieszenie.. dobrze przeczytalem ze to plyta podlogowa od vectry B..

a na co szczegolnie zwrocic uwage w tych samochodach..

Napisano

> czyli brac 150 i podkrecic albo 185 jak sie trafi boo 200i 205 raczej za moim budzetem ;p

> no 150 jest najwiecej chyba i najlatwiej wyrwac w dobrej cenie

> a zawieszenie.. dobrze przeczytalem ze to plyta podlogowa od vectry B..

> a na co szczegolnie zwrocic uwage w tych samochodach..

Tak jak mówi Piterus_123 brać 150 lub 185 (wysłać program do magika od saabów aby zrobił lekki program) i mieć na prawdę frajdę z jazdy. Wyprzedzanie w trasie powyżej 100km/h to bajka. Trzeci bieg i lecisz.

Należy zwrócić uwagę przede wszystkim na turbo(chociaż i one nie są drogie).

Sprawdź skrzynie bo często jest problem z wbiciem/wyskakujący, wstecznym.

Listwy zapłonowej raczej nie będziesz miał jak sprawdzić. U mnie jej uszkodzenie objawiało się brakiem mocy.

Rdza może się pokazywać na rantach drzwi, tylnych błotnikach.

Abyś był zadowolony z saaba musisz kupić nie zajechany egzemplarz. Jeśli kupisz zadbany i pewny to gwarantuje Ci, że będziesz zadowolony.

Jeśli chodzi o zawieszenie to niech Piotrek się wypowie ok.gif

Napisano

> a zawieszenie.. dobrze przeczytalem ze to plyta podlogowa od vectry B..

plyta jest z viki A ale zawieszenie jest konstrukcja saabowska, naprawde wytrzymale i nie przesadnie drogie, moze nie tak tanie jak do viki A ale mozna przerobic na takie z viki z tym ze traci sie wlasciwosci jezdne ktore sa znacznie lepsze niz w viki (wiem bo mialem viki A) i trwalosc spada o conajmniej polowe. uklad hamulcowy jest GM czyli bardzo tani przod tarcze tyl tarczobebny bezproblemowy uklad.

Napisano

> 2.0 130hp spala w miescie ok 10 litrow

> p11.144 1.8 pali tyle samo a dynamika znacznie lepsza w 2.0. wejdz na nissanklub.pl i tam masz

> kopalnie wiedzy..

1.8 odpada, albo 1.6 albo 2.0 smile.gif

1.6 średnio spala mi 9,5L(gazu)/100km

Poszukam dokładniejszych danych na temat spalania ok.gif

Napisano

> 1.8 odpada, albo 1.6 albo 2.0

> 1.6 średnio spala mi 9,5L(gazu)/100km

> Poszukam dokładniejszych danych na temat spalania

2.0 ok 11-12 litrów gazu w mieście. Tyle zapamiętałem jak ja szukałem informacji ok.gif

Napisano

Punto HGT

Napisano
  • Autor

po pierwsze za malo drzwi

po drugie o 1.8 nie slyszalem dobrych opini

jak bym chcial cos 3 drzwiowego to kupil bym ibize 1.8T

wybor i tak chyba padnie na saaba bo jak narazie nie widze ciekawszych propozycji

Napisano
  • Autor

to juz bardziej podoba mi sie accord..

Napisano
  • Autor

odgrzeje kotleta..

a focus 2.0 130 konny ktos mogl by sie wypowiedziec na jego temat..

Napisano

> odgrzeje kotleta..

> a focus 2.0 130 konny ktos mogl by sie wypowiedziec na jego temat..

ja mam, ujeżdżam na LPG i od roku nic nie chce się popsuć, (mam nadzieje że nie zapeszyłem oink.gif) )

co do osiągów to te 130km pupy nie urywa, w dokumentach podobno 9s do 100 ale nie czuć tego.

Ogólnie auto fajne.

Podobno zawias drogi w naprawie bo wielowachacz, ale jeszcze nie sprawdzałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.