Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spodnie na moto

Featured Replies

Napisano

Czy w takich spodniach da się polatać przy takiej pogodzie jak jesteś teraz (ranki i wieczory około 10 stopni) ?

LINK

Napisano

> Czy w takich spodniach da się polatać przy takiej pogodzie jak jesteś teraz (ranki i wieczory około

> 10 stopni) ?

> LINK

ja do zwyklych (niestety) jeansow zakladam ochraniacze siatkarskie (takie grube watowane na kolana) - da sie jezdzic wink.gif

Napisano

> Czy w takich spodniach da się polatać przy takiej pogodzie jak jesteś teraz (ranki i wieczory około

> 10 stopni) ?

> LINK

ja latam i jest ok. czasem zaloze pod nie kalesonki i wtedy w ogole jest super smile.gif

Napisano

> 10 stopni) ?

> LINK

10 st to masz jak nie jedziesz wink.gif Podczas jazdy już tak fajnie nie będzie.

Napisano

> 10 st to masz jak nie jedziesz Podczas jazdy już tak fajnie nie będzie.

a jak jedziesz to się zmienia temperatura icon_eek.gif

IMHO, na 10'C takie gacie są za zimne

Napisano

> a jak jedziesz to się zmienia temperatura

> IMHO, na 10'C takie gacie są za zimne

Oczywiście, że się zmienia - ta odczuwalna, bo podczas jazdy ona nas interesuje.

Jeździsz na moto to nie wiem dlaczego tak Cię to dziwi?

jakiś tekst

Tabelka jest uproszczona, bo nie bierze pod uwagę wilgotności powietrza.

Napisano

> Oczywiście, że się zmienia - ta odczuwalna, bo podczas jazdy ona nas interesuje.

odczuwalna owszem, _sky_ sformułował zdanie tak jak by się rzeczywista zmieniała ...

> Jeździsz na moto to nie wiem dlaczego tak Cię to dziwi?

> jakiś tekst

bardziej interesuje mnie komfort termiczny w ubraniu a nie teoretyczna temperatura na podstawie tabelki. Od tego masz windstopery, membrany, goretexy i inne wynalazki w ciuchach żeby było OK.

> Tabelka jest uproszczona, bo nie bierze pod uwagę wilgotności powietrza.

śliczna - pokaż taką samą w omawianych 10'C

Napisano

> odczuwalna owszem, _sky_ sformułował zdanie tak jak by się rzeczywista zmieniała ...

Mój błąd, za bardzo uprościłem zdanie wink.gif

> bardziej interesuje mnie komfort termiczny w ubraniu a nie teoretyczna temperatura na podstawie

> tabelki.

To napiszę z własnych obserwacji.

Jechałem na początku kwietnia do Zambrowa, rano było 6 st C (odczuwalna duuużo niższa).

Ubranie mam raczej ciepłe, do tego miałem bieliznę termoaktywną. Spodnie BF (membrana, ocieplenie).

Przegwizdało mnie nieźle. Rześko było jak nie wiem co wink.gif

Może inaczej, na krótkie odcinki po mieście (dom, praca) - pewnie jajca nie zamarzną przy 10stC, ale dalej to już nie bawiłbym się w taki spodzień wink.gif

Napisano

> Mój błąd, za bardzo uprościłem zdanie

> To napiszę z własnych obserwacji.

> Jechałem na początku kwietnia do Zambrowa, rano było 6 st C (odczuwalna duuużo niższa).

> Ubranie mam raczej ciepłe, do tego miałem bieliznę termoaktywną. Spodnie BF (membrana, ocieplenie).

> Przegwizdało mnie nieźle. Rześko było jak nie wiem co

Ja sporo jeździłem przy 5-7'C. Spodnie tekstylne z membraną + ocieplenie + ochraniacze i skórzane wstawki na kolanach i było bardzo ok.gif nie odczuwałem dyskomfortu termicznego. Z kurtką od kompletu też było OK. Największy dyskomfort miałem w okolicach szyi, wiało niemiłosiernie i nie pomagała kominiarka z windstoperem ale jestem wrażliwy na tym punkcie więc może przesadzam.

Do tego marzną ręce ale tu grzane manetki są niezastąpione ok.gif

> Może inaczej, na krótkie odcinki po mieście (dom, praca) - pewnie jajca nie zamarzną przy 10stC,

> ale dalej to już nie bawiłbym się w taki spodzień

poniżej 15'C bym tego nie założył zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.