Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rejestracja samochodu z Kanady

Featured Replies

Napisano

Cześć i czołem.

Powiedzcie mi, jakie potrzebuję dokumenty, aby zarejestrować samochód z Kanady?

Co powinienem dostać od sprzedającego?

Napisano

Mam nadzieje, że nie chodzi o pewną czerwoną Hondę po przejsciach wink.gif

Napisano
  • Autor
Dlaczego po przejściach? Pokazywałem ogłoszenie znajomym, którzy jeżdżą takimi samochodami, mówili, że samochód rarytas straszny i zapowiada się obiecująco confused.gif
Napisano

> Mam nadzieje, że nie chodzi o pewną czerwoną Hondę po przejsciach

del Sol z niskim przebiegiem?

Napisano
  • Autor
No tak, o niego mi chodzi... Dostałem dokładne zdjęcia, film jak samochód jeździ i mam zamiar wycieczkę przez pół Polski sobie po niego zrobić...
Napisano

> No tak, o niego mi chodzi... Dostałem dokładne zdjęcia, film jak samochód jeździ i mam zamiar

> wycieczkę przez pół Polski sobie po niego zrobić...

Hehe, chyba musze zagrać dziś w totka smile.gif

A czy sprzedający poinformował Cię, że auto miało konkretny strzał, czego efektem jest np. wymieniona deska z wersji USDM z dwoma poduchami na europejską bez poduchy pasażera? Pomijam bałagan pod maską.

Mam takiego idealnego delSola USDM w garażu, więc od razu wyłapuję takie "detale" smile.gif

Poza tym za 5 tysięcy, to raczej dobrego egzemplarza nikt normalny nie sprzedaje.

Napisano
  • Autor

> Hehe, chyba musze zagrać dziś w totka

> A czy sprzedający poinformował Cię, że auto miało konkretny strzał, czego efektem jest np.

> wymieniona deska z wersji USDM z dwoma poduchami na europejską bez poduchy pasażera?

Zdjęcia komory i pasa przedniego wydają się OK, ma naklejone fabrycznie paski po bokach, co też jest jakoś przekonujące, no i ten delfin z przodu- u nas praktycznie nie do dostania.

Deska jest czarna, jak powinna wyglądać, schowek jest niby jak z wersji z poduszką, tylko tej poduszki faktycznie- brak...

Przeglądałem tamtejszego ebaya, jest więcej samochodów z taką właśnie deską.

Napisano

>> Przeglądałem tamtejszego ebaya, jest więcej samochodów z taką właśnie deską.

Błąd. Wszystkie delSole USDM (Stany i Kanada) od rocznika 95 miały deskę z dwiema poduchami, zobacz przykładowe zdjęcie delSol '95 z ebay.ca:

$T2eC16FHJGIE9nnWprHOBQ,)2WlVs!~~_4.JPG

http://www.ebay.ca/itm/Honda-Del-Sol-2dr...=item2575e3a82d

Powiększony schowek występuje tylko w wersji z 2 poduchami.

Dodatkowo, spójrz na zdjęcia komory silnika tego rodzynka i porównaj z tym:

$(KGrHqN,!hUE+8EQG,5RBQ,)3y5iUg~~_4.JPG

Zastanów się dlaczego tak dziwnie zamontowany jest zbiorniczek wyrównawczy, akumulator nie ma podstawki i mocowania, a chłodnica jest z Civica EG?

Napisano
  • Autor

> Błąd. Wszystkie delSole od rocznika 95 miały deskę z dwiema poduchami, zobacz przykładowe zdjęcie z

> ebay.ca:

Czyli deskę na 100% miał wymienianą?

A pod maską dlaczego burdel? Klima rzekomo jest szczelna i nawet po tych 4 latach stania działa... Z tego co widzę, to jedynie z akumulatorem jest trochę drut, ale to pewnie przez to, że wsadzili jakiś wielki nie wiadomo skąd...

Edit: teraz się przyjrzałem, zbiorniczek wyrównawczy jakby leżał luzem, faktycznie... Chłodnica w EH nie była taka jak w EG?

Napisano

> Czyli deskę na 100% miał wymienianą?

> A pod maską dlaczego burdel? Klima rzekomo jest szczelna i nawet po tych 4 latach stania działa...

> Z tego co widzę, to jedynie z akumulatorem jest trochę drut, ale to pewnie przez to, że

> wsadzili jakiś wielki nie wiadomo skąd...

Jesli chcesz sam siebie oszukiwać...

Żeby wsadzić nieoryginalny akumulator nie trzeba wycinać podstawy ze ściany grodziowej.

Spójrz na spokojnie do postu wyżej na zdjęcie seryjnej komory silnika i sam znajdź różnice, (oprócz wymienionych wyżej: inna lewa lampa, brak naklejki na pasie, itd).

No i na koniec spójrz na cenę tego egzemplarza z przykładowego ogłoszenia na ebay.ca i zadaj sobie pytanie, czy Twój sprzedający jest tak głupi żeby sprzedawać to auto za bezcen, czy może nie jest ono wcale idealne?

Chociaż przeszło mi przez myśl aby kupić go na częsci, bo ma parę trudnych do zdobycia detali, jak np. dywaniki Honda Access, czy wspomniany dolphin. smile.gif

Napisano

> Poza tym za 5 tysięcy, to raczej dobrego egzemplarza nikt normalny nie sprzedaje.

To jest podstawowy argument ku temu, że sztuka jest trefna.

Nikt kto wie, że ma trufla nie oddaje trufla za pół darmo.

Gość świadomie pisze, że auto niespotykane i daje cenę na poziomie najniższych na allegro.

Napisano

> Gość świadomie pisze, że auto niespotykane i daje cenę na poziomie najniższych na allegro.

A co w nim niespotykanego? Na allegro dziesiatki takich. A tu jeszcze sztrucel USDM po przejsciach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.