Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bravo- ubywa płynu ham. ale nie widać wycieku(1.9 jtd)

Featured Replies

Napisano

Cześć. Mechanik wymieniał przewody hamulcowe bo znikły w którymś momencie hamulce(zrobiły się słabe aż w końcu prawie znikły, wiadomo wtedy człowiek się zaczyna interesować)) i po około miesiącu problem pojawił się ponownie.(Pomine fakt, że auto zrobiło łącznie z 200km...(czyli mało tryb 50/50)

W zbiorniku pusto płyn gdzieś wyciekł ale gdzie? Byłem jeszcze raz u mechanika sam osobiście zajrzałem pod auto i nic nie znalazłem. Doszedł do wniosku, że "to napewno siłownik sprzęgła i tego wycieku nie da się zobaczyć bo płyn zostaje w skrzyni"... oslabiony.gif

Wynika z tego, że może ma rację ale skoro sprzęgło cały czas chodzi prawidłowo a jedynie hamulce słabną to o co chodzi?

o co chodzi? bo mam już tego auta dosyć angryfire.gif

Napisano

sprawdź wyciągnij akumulator i podstawę akumulatora i wysprzeglik masz na wierzchu:) sam zobaczysz:)

Napisano

Obstawiam, któryś z tylnych cylinderków.

Pozdrawiam BAS

Napisano

U mnie w uno (servo i pompa z cromy) plyn cieknie do serva a silnik go wysysa... Sprawdz ten trop.

Napisano
  • Autor

> sprawdź wyciągnij akumulator i podstawę akumulatora i wysprzeglik masz na wierzchu:) sam

> zobaczysz:)

Dzięk smile.gifi, jutro sprawdzę a jak nie to dalej będziemy szukać

Mechanik powiedział, że sprzęgło jest hydrauliczne i trzeba całą skrzynie zdejmować jak to ta usterka... naciąga na kasę czy się nie zna niewiem.gif ??

Napisano

siłownik sprzęgła to jest jakieś 170 zł. A co do robocizny to ja za wymianę siłownika, pompy, sprzęgła i dwumasy zapłaciłem 500 zł (cały czas mówię o robocie, części były "troszkę" droższe wink.gif ). Tylko ja mam uczciwego i dobrego mechanika który się zna na Włoszkach więc pewnie dlatego mało bierze biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Cieknie z pod maski tam gdzie schodzą się wszystkie przewody do tej kostki. Ale sie wkurzyłem żebym ja musiał gadać mu gdzie cieknie i kto ma racje. angryfire.gif

Ponadto poprowadził przewody w innych miejscach niż były oryginalnie czy to jest w porządku? Zostawił stare przewody na wierzchu jako nieczynne(pod maską). Ręce opadają facepalm%5B1%5D.gif

Mało tego nowe przewody trą o silnik w czasie jazdy(drgania) kwestia iluś tam kilometrów i albo coś popuści albo się przetrą. Jak tata to zobaczył to sam się załamał może pokaże wam wieczorem będzie wesoło a ja w poniedziałek jadę i ma zrobić to poprawnie.

Paragonu nie ma więc może być ciężko aczkolwiek ma mi na miejscu zrobić tam gdzie cieknie. Ale ja chce żeby jeszcze raz wszystko zrobił bo jeszcze chciał mnie naciągnąć na pompę hamulcową (pedał wpada po jakimś czasie) a teraz wszystko jasne wpada bo jest wyciek...cwaniak i oszust w jednym. Już dowiedziałem się, że to nie jest mechanik...tylko oszust.

Te gwinty powinny być wkręcone do końca czy jest możliwe, że jest na wierzchu powiedzmy5-7mm?

Ja celowo udaje , że się nie znam ale żeby naciągać na pompę i wyciąganie skrzyni bo tam cieknie płyn hamulcowy to chyba coś jest nie tak?

• 2 tygodnie później...
Napisano

jak nakretka jest dluzsza to moze gwint wystawac

z tylu jest kiepki dostep do przewodow w bravo i aby to zrobic dobrze trzeba zdjac bak bo nad nim przewody biegna w innym wypadku robi sie sztuke na okolo

Napisano

zdjąć może nawet nie koniecznie smile.gif wystarczy troszkę opuścić i da się poprowadzić nowe przewody bez najmniejszego problemu:)

Napisano

> zdjąć może nawet nie koniecznie wystarczy troszkę opuścić i da się poprowadzić nowe przewody bez

> najmniejszego problemu:)

no moze, ja dla wygody wyjalem calkiem zbiornik, potem korektor aby wykrecic z niego przewody , reszta to juz standard ,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.