Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup wyrejestrowanego pojazdu

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Zamierzam kupić pojazd, który został kiedyś czasowo wyrejestrowany. Jest tablica rejestracyjna, dowód rejestracyjny. Rozumiem, że spisuję umowę KS. Ale co z OC? Aktualnie nie jest opłacone, bo pojazd wyrejestrowany, czy mam więc obowiązek opłaty w dniu zakupu, czy dopiero jak ponownie zarejestruję pojazd? (w dniu rejestracji?)

Napisano
  • Autor

> Ja ubezpieczyłem w dniu zakupu.

Boję się, że jak ubezpieczę w dniu zakupu, a potem Wk będzie robił problemu z rejestracją - to zostanę uwiązany w OC za niezarejestrowany pojazd oslabiony.gif

Do którego roku wyrejestrowane da się ponownie zarejestrować?

Napisano

> Boję się, że jak ubezpieczę w dniu zakupu, a potem Wk będzie robił problemu z rejestracją - to

> zostanę uwiązany w OC za niezarejestrowany pojazd

> Do którego roku wyrejestrowane da się ponownie zarejestrować?

Do czasu, kiedy można było czasowo wyrejestrowywać. hehe.gif

A skoro właścicielowi się udało, to o.k. ok.gif

Rejestrowałem przy ostatnim rzucie wskę czasowo wyrejestrowaną - bezproblemowo. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Do czasu, kiedy można było czasowo wyrejestrowywać.

Nie jestem pewien, coś mi się kiedyś obiło, że jest jakaś konkretna data - ale nic to - sprawdzę sobie...

> A skoro właścicielowi się udało, to o.k.

> Rejestrowałem przy ostatnim rzucie wskę czasowo wyrejestrowaną - bezproblemowo.

Dobra....aby zarejestrować, trzeba mieć badanie techniczne. Sprzęt, który mnie interesuje badania nie przejdzie jeszcze dość długo - muszę go odbudować. Jest wyrejestrowany na chwilę obecną. Czy mogę go zarejestrować dopiero za rok, dwa (jak odbuduje i przejdzie badanie) i z chwilą rejestracji ubezpieczyć? Czy muszę to zrobić z datą z umowy i mam płacić OC za wyrejestrowany pojazd....bo tak na logikę, to bardziej mi pasuje opcja pierwsza....ekonomicznie też jakby ma uzasadnienie grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Zadzwoń.

ok.gif zadzwonię ok.gif

Napisano
  • Autor

> Swoją drogą - co kupujesz?

Wyrejestrowany pojazd - przecież napisałem hehe.gif

dobra....WSK 175, 1984, kompletna, silnik w częściach.....cena śmieszna grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Do czasu, kiedy można było czasowo wyrejestrowywać.

KLIK - jak widzisz, nie zawsze jest różowo.... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedno pytanko - widziałem przed chwilą dowód od tego pojazdu. Wydany w '84, wbite jeszcze adnotacje "wydano kartę CPN" zlosnik.gif. Nigdzie natomiast nie ma adnotacji, że pojazd wyrejestrowano. Nie jest obcięty róg dowodu. Czy to oznacza, że pojazd dalej jest zarejestrowany? Albo inaczej - czy wyrejestrowany czasowo lub stale powinien mieć jakieś adnotacje w DR? Tablica rejestracyjna też jest przy pojeździe...

to ważne dla mnie, bo gdyby okazało się, że sprzęt jest zarejestrowany, muszę opłacić OC z datą z umowy...

Napisano

Ja miałem wpis w dowodzie: wyrejestrowany czasowo dnia 00.00.0000 (czy coś w ten deseń). ok.gif

P.S. Pisałem już, że Cię nie lubię? wpysk.gif

Napisano

> to ważne dla mnie, bo gdyby okazało się, że sprzęt jest zarejestrowany, muszę opłacić OC z datą z

> umowy...

Nie znam odpowiedzi, ale pomysl czy moglo byc tak, ze ktos zapomnial wbic pieczatke lub obciac rogu, itd.

Moze WK ma cos w archiwach i jest w stanie pomoc jak to wygladalo rzeczywiscie?

Napisano
  • Autor

> Ja miałem wpis w dowodzie: wyrejestrowany czasowo dnia 00.00.0000 (czy coś w ten deseń).

Czyli wychodzi na to, że jakieś adnotacje były wpisywane do DR. Czyli jest prawdopodobieństwo, że sprzęt jest cały czas zarejestrowany smile.gif.

Napisano
  • Autor

> Nie znam odpowiedzi, ale pomysl czy moglo byc tak, ze ktos zapomnial wbic pieczatke lub obciac

> rogu, itd.

> Moze WK ma cos w archiwach i jest w stanie pomoc jak to wygladalo rzeczywiscie?

Zapewne w WK odpowiedzieli by mi na to pytanie, jednak nie bardzo mam czas stać tam w kolejce, a przez telefon nie uzyskam takiego info. Ale może faktycznie - spiszę umowę z datą z poniedziałku i zanim ubezpieczę, spróbuję się coś dowiedzieć w WK ok.gif

Napisano
  • Autor

> P.S. Pisałem już, że Cię nie lubię?

pokaże Ci fotki hehe.gif

a teraz mnie znienawidzisz....uważaj...

200zł hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> Zapewne w WK odpowiedzieli by mi na to pytanie, jednak nie bardzo mam czas stać tam w kolejce, a

> przez telefon nie uzyskam takiego info. Ale może faktycznie - spiszę umowę z datą z

> poniedziałku i zanim ubezpieczę, spróbuję się coś dowiedzieć w WK

Takie kolejki macie w Ciechanowie, czy Wa-wie?.

W Bialymstoku rejestrowalem ostatnio auto w 0,5h od wejscia do wyjscia z budynku, a wparowalem cos kolo poludnia (co wiecej mozna przez www sie zapisac na konkretny dzien i godzine i jak mowili mi znajomi to dziala).

W Łomzy czesto bywam i tez kolejek do WK raczej nie widzialem.

Podstawa to nie przychodzic z samego rana jak otwieraja urzad, bo narod lubi jednak komunistyczna tradycje odstania swego i zbiera sie pod drzwiami odpowiednio wczesniej.

Napisano
  • Autor

> Takie kolejki macie w Ciechanowie, czy Wa-wie?.

Ciechanów

> W Bialymstoku rejestrowalem ostatnio auto w 0,5h od wejscia do wyjscia z budynku, a wparowalem cos

> kolo poludnia (co wiecej mozna przez www sie zapisac na konkretny dzien i godzine i jak mowili

> mi znajomi to dziala).

u mnie brak takiego systemu

> W Łomzy czesto bywam i tez kolejek do WK raczej nie widzialem.

> Podstawa to nie przychodzic z samego rana jak otwieraja urzad, bo narod lubi jednak komunistyczna

> tradycje odstania swego i zbiera sie pod drzwiami odpowiednio wczesniej.

A widzisz - to cenna uwaga - ostatnio byłem obok WK właśnie rano i widziałem sporo ludzi. Stąd, może błędnie założyłem, że są kolejki. Tak czy siak, muszę próbować dowiedzieć się konkretów. W przypadku czasowego wyrejestrowania OC zacząłbym płacić dopiero po ukończeniu remontu, a ten może "chwilę" potrwać. Jeżeli jednak sprzęt nie jest wyrejestrowany - opłacę OC w dniu zakupu.

Napisano

> pokaże Ci fotki

> a teraz mnie znienawidzisz....uważaj...

> 200zł

Ej, nie bądź Piggy. Pokaż publicznie co mu podkupiłeś. 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Ej, nie bądź Piggy. Pokaż publicznie co mu podkupiłeś.

Ale ja sam jeszcze nie widziałem co kupiłem hehe.gifhehe.gif

Papier jest, koła są, silnik jest w częściach. Cena śmieszna. I tak sprzęt kompleksowo będzie odbudowywany, więc wziąłem w ciemno zlosnik.gif. Sama goła rama z dowodem i tablica jest tyle albo i więcej warta, więc szkoda czasu na jeżdżenie i oglądanie. W poniedziałek biorę busa i jadę odebrać kolejną babcię Wiesię. Jedna, już odbudowana będzie miała koleżankę zlosnik.gif

Napisano

> W poniedziałek biorę busa i jadę

> odebrać kolejną babcię Wiesię. Jedna, już odbudowana będzie miała koleżankę

I w ten sposób zostaną lesbijkami na stare lata... biglaugh.gifhehe.gifoink.gif

Napisano

> Jeszcze jedno pytanko - widziałem przed chwilą dowód od tego pojazdu. Wydany w '84, wbite jeszcze

> adnotacje "wydano kartę CPN" . Nigdzie natomiast nie ma adnotacji, że pojazd wyrejestrowano.

> Nie jest obcięty róg dowodu. Czy to oznacza, że pojazd dalej jest zarejestrowany? Albo inaczej

> - czy wyrejestrowany czasowo lub stale powinien mieć jakieś adnotacje w DR? Tablica

> rejestracyjna też jest przy pojeździe...

> to ważne dla mnie, bo gdyby okazało się, że sprzęt jest zarejestrowany, muszę opłacić OC z datą z

> umowy...

Powinna być pieczątka w DR, że pojazd wyrejestrowany czy wycofany z ruchy. Może też nie być dowodu tylko kwit, że pojazd ujęty w ewidencji WK. DR obcinali chyba dopiero później. Jeśli masz dodatkowo tablice to na 99% jest zarejestrowany

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.