Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Scenic do oceny

Featured Replies

Napisano

Znajomy chce kupić tego scenica.

Czy na tych zdjęciach widzicie coś niepokojącego?

Wpatrywałem się w te zdjęcia dość długo i poza wypucowaniem do sprzedaży i różnymi kołpakami nie zauważyłem nic niepokojącego. Proszę o pomoc pad.gif

Napisano

przedni zderzak byl wymieniany "na zamiennik"... tyle widze...

Napisano
  • Autor

> przedni zderzak byl wymieniany "na zamiennik"... tyle widze...

Dziękuję, przy oglądaniu samochodu na to zwrócimy uwagę. Czy jeszcze ktoś coś widzi

Napisano

> przedni zderzak byl wymieniany "na zamiennik"... tyle widze...

skad wiesz, po czym to poznac?

totalnie nie znam sie na renowkach, a tez powoli mysle o takim scenicu lub wersji grand

Napisano

> skad wiesz, po czym to poznac?

> totalnie nie znam sie na renowkach, a tez powoli mysle o takim scenicu lub wersji grand

Nie wiem po czym poznał kolega, ale 4. zdjęciu widać róźnicę w kolorach, która wskazuje, że mógł być wymieniany smile.gif

Napisano

po otwarciu maski na zderzaku powinna byc taka plakietka - jest ona nalepiana w fabryce - jak zderzak jest wymieniany na zamiennik to tej plakietki juz nie ma...

RCxnu.jpg

Napisano

> Dziękuję, przy oglądaniu samochodu na to zwrócimy uwagę. Czy jeszcze ktoś coś widzi

Brakuje naklejek na pasie przednim. jak będziecie oglądac to zobaczcie czy ma przeźroczyste naklejki na tylnich nadkolach, i na łaczeniu tylnich błotników z bagażnikiem (po podniesieniu klapy widać). Fotki sa na tyle słabe że mało co widac.

Napisano

U mnie w Scenicu niema tam miejsca na naklejke tylko sa przetłoczenia hmm.gif 2.0 16V. Az pójdę zobaczyc jak to u mnie wygląda ale na 100% inaczej jak na Twoim foto.

I jeszcze jedno na Twojej fotce to chyba jest wzmocnienie czołowe a nie zderzak.

Napisano

Ok. U mnie sa jeszcze plastiki na tej osłonie. Czyli wypas zlosnik.gif

df35949e.jpg

Napisano

> po otwarciu maski na zderzaku powinna byc taka plakietka - jest ona nalepiana w fabryce - jak

> zderzak jest wymieniany na zamiennik to tej plakietki juz nie ma...

Dzięki, o tym nie pomyślałem/nie wiedziałem ok.gif

Napisano

> Dzięki, o tym nie pomyślałem/nie wiedziałem

Też tak nie do końca , bo mogli myć jakąś chemią mocną i zeszło. Ale brak zaślepki z przodu może potwierdzać taką wersje.

Napisano

> Też tak nie do końca , bo mogli myć jakąś chemią mocną i zeszło. Ale brak zaślepki z przodu może

> potwierdzać taką wersje.

No i jeszcze inny odcień lakieru zderzaka i mamy pewniaka co do wymiany tej cześci zlosnik.gif

Napisano

> No i jeszcze inny odcień lakieru zderzaka i mamy pewniaka co do wymiany tej cześci

Czy ja wiem. Zauważ że przeważnie elementy plastikowe mają delikatnie inny odcień niż blacha. W Fiatach bardzo jest to widoczne w Reno napewno mniej ale warto się temu przyglądnąć. Inna sprawa to taka że na zderzaku zdaje się jest nabita data produkcji zlosnik.gif

Napisano

> Znajomy chce kupić tego scenica.

- Sprawdzić działanie sensorów otwierania drzwi o ile są

- Nie ma podłokietnika- fajna a upierdliwa w dołożeniu rzecz

- Nie ma osłon o których ktoś wspomniał- może cos było z przodem robione

- Wymiana żarówek to dramat icon_rolleyes.gif

- Niech się nie wygłupi przykładając czujnik grubości lakieru do przednich błotników grinser006.gif

Napisano

> - Sprawdzić działanie sensorów otwierania drzwi o ile są

Jakich sensorów? Chodzi o te co wyczuwają dłoń? Jeżeli tak to i przyciski od zamykania w każdych drzwiach również warto sprawdzić.

> - Wymiana żarówek to dramat

Dużo łatwiej niż w zwykłym Megane II wink.gif

Ja mam Scenica który jest od nowości w jednej rodzinie, nigdy nie malowany itp a zderzaki mają lekko inny odcień... W dodatku ktoś mi zaj***ł znaczek i zaślepkę haka (tej samej nie ma ten z ogłoszenia) i też ktoś może myśleć, że coś kombinowane z przodem.

Napisano

Pytanie czemu nie ma podlokietnika ??? niewiem.gif

Wyglada z wypasu na luxe expression a te mialy podlokietnik w serii spy.gif

Napisano

> Jakich sensorów? Chodzi o te co wyczuwają dłoń? Jeżeli tak to i przyciski od zamykania w każdych

> drzwiach również warto sprawdzić.

Tak, o te mi chodzi. Jak kupowałem Scenica, to na 5 obejrzanych egzemplarzy w 3 był problem z działaniem czujników jak i samych przycisków.

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi

Samochód obejrzany.

Nie pasowały błotniki do drzwi, coś nie tak było też z tylnym zderzakiem. Innych bezpośrednich przykładów wypadku nie zauważono.

Ale ogólny stan samochodu wskazywał na zaniedbanie (rozprute było też tylne lewe siedzenie) i po krótkiej obserwacji kolega zrezygnował z zakupu.

Auto jest na lublinieckich numerach (SLU). Miało łyse opony.

Temat uważam za zamknięty

Napisano

Może się mylę (jakość zdjęć) ale coś nie halo drzwi kierowcy hmm.gif

Napisano

Nie wiem czy tak jest we wszystkich SII ale u mnie też błotniki nie pasują do drzwi. Błotnik bardziej wystaje na zewnątrz, tak aby drzwi przy otwieraniu nie obcierały, chyba szpara dzięki temu jest mniejsza. Jest tak od nowości.

Napisano

> Nie wiem czy tak jest we wszystkich SII ale u mnie też błotniki nie pasują do drzwi. Błotnik

> bardziej wystaje na zewnątrz, tak aby drzwi przy otwieraniu nie obcierały, chyba szpara dzięki

> temu jest mniejsza. Jest tak od nowości.

TTTM palacz.gif

Napisano

no i dobrze, bo golas ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.