Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ciezko chodzi kierownica

Featured Replies

Napisano

Bry ja z kącika obok i problem jest w tym ze autko jest z 2007roku bez wspomagania przejechane ma ok 25tys [ojciec jezdzi do roboty i sporadycznie gdzies] a kierownica chodzi gorzej jak w "starze " a wczesniej nie chodzila tak ciezko bo nie raz mialem okazje pojezdzic panda jakies sugestie cos sie zapielko??co ewen moglo pasc ??

pzdr

w szukajce nic nie znalazlem ciekawego

20.GIF

Napisano

Raczej niemożliwe jest, żeby kolumna się zatarła. Może maglownica? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Raczej niemożliwe jest, żeby kolumna się zatarła. Może maglownica?

tez myslalem o tym ze moze maglownica ale nie chce tez kupowac bez sensu jeszcze obstawiam lozyska amortyzatora

ewen jak sprawdzic sama maglownice ??

Napisano

> tez myslalem o tym ze moze maglownica ale nie chce tez kupowac bez sensu jeszcze obstawiam

> lozyska amortyzatora

Przy łożyskach miałem "terkanie", zgrzytanie spod maski a kierownica normalnie chodziła.

Załóż zimówki - będziesz miał wspomaganie. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Załóż zimówki - będziesz miał wspomaganie.

watpie ze cos to da bo szerokoscia to fabryczne opony nie grzesza bo prolil to kosmiczny zalozyli na te male 13felgi rotfl.gif

a jest jakis patent na sprawdzenie maglownicy ??

bo szkoda wywalic kilka stówek na nowa niepotrzebnie

Napisano

w mojej służbówce kręcenie kierownicy przypominało horror (185 tyś. nalotu), dopóki - nie śmiać się - nie sprawdziłem ciśnienia w oponach - zauważyłem, że wystarczy lekki spadek ciśnienia i była tragedia. Mam nadzieję, że od tego zacząłeś. A i jeszcze jedno - jak założyłem wielosezonówki to w ogóle się problem kręcenia kierą skończył, normalnie jakbym miał wspomaganie. A też myślałem o wymianie maglownicy.

Napisano

Podnieś najpierw jedno kolo na lewarku i pokrec kierownicą, potem drugie. Jak z jednej strony jest wyraznie ciężej to masz zatarte łożysko na amorze. Maglownica raczej nie pada w ten sposób... no ale wykluczyć też nie można. Czasem trzeba sie pogodzić z tym że auto sie starzeje i kierownica nie bedzie sie już krecić jak to było przy nówce. Nie wiem jaka jest skala tych oporow. Może porównaj z inną pandą w podobnym wieku. Na przebieg nie patrz, tutaj liczy sie wiek i starzenie materiału.

Ewentualnie zawsze możesz pomyśleć o montażu wspomagania.

Napisano

> Bry ja z kącika obok i problem jest w tym ze autko jest z 2007roku bez wspomagania przejechane ma

> ok 25tys [ojciec jezdzi do roboty i sporadycznie gdzies] a kierownica chodzi gorzej jak w

> "starze " a wczesniej nie chodzila tak ciezko bo nie raz mialem okazje pojezdzic panda jakies

> sugestie cos sie zapielko??co ewen moglo pasc ??

> pzdr

> w szukajce nic nie znalazlem ciekawego

Auto na kobylki i sprawdz jak chodzi przy podneisionych przednich kolach.

Dodatkowo .. moze lozyska w poduszkach sa juz do wymiany i maja duze opory ?

Napisano
  • Autor

> w mojej służbówce kręcenie kierownicy przypominało horror (185 tyś. nalotu), dopóki - nie śmiać się

> - nie sprawdziłem ciśnienia w oponach - zauważyłem, że wystarczy lekki spadek ciśnienia i była

> tragedia. Mam nadzieję, że od tego zacząłeś. A i jeszcze jedno - jak założyłem wielosezonówki

> to w ogóle się problem kręcenia kierą skończył, normalnie jakbym miał wspomaganie. A też

> myślałem o wymianie maglownicy.

tak cisnienie sprawdzone na wuklanizacji -zadnych zmian

zaloze pierwsze zimowki i zobacze efekty ewen pozniej auto na kobylki i dalsze sprawdzanie

lozyska wymienic to nie bedzie problem bo jak sie nie myle to sa dokladnie takie same jak w punto 2 a mam z nowymi poduchami komplecik zlosnik.gif

szkoda ze nie mam nowej maglownicy w zapasie hehe.gif

czasem auto ktore nie jezdzi jest w "gorszym" stanie jak to które jezdzi normalnie ale ojciec tego nie chce przyjac do wiadomosci mysli ze kazda czesc nie traci swoich własciwosci

montaż wspomagania odpada bo sam chcialem swego czasu do punta zalozyc ale to nie oplaca sie

Napisano

bo sam chcialem swego czasu do punta zalozyc ale to nie oplaca sie

teraz już się opłaca. ceny znacznie spadły

Napisano

> bo sam chcialem swego czasu do punta zalozyc ale to nie oplaca sie

Panda to nie Punto gdzie koszt to ponad 2tyś. W Pandzie wychodzi koło 750-800zł z robocizną.

Napisano
  • Autor

> Panda to nie Punto gdzie koszt to ponad 2tyś. W Pandzie wychodzi koło 750-800zł z robocizną.

mowisz o nowych czesciach ??

20.GIF

Napisano

> mowisz o nowych czesciach ??

Uzywki ale czasem z prawie nowych aut, na kolumnie masz date produkcji i często sie trafiają z 2011r, niektóre wygądają na nigdy nie montowane. Nie wiem skąd ci handlarze je biorą.

Napisano

Nie wiem skąd ci handlarze je biorą.

Przeważnie nocą z parkingów zlosnik.gif

Napisano

każde koło 2,2at ichodzi jaktrala

Napisano

> mowisz o nowych czesciach ??

Moje wyszło za 200zł. palacz.gif

Napisano

> Moje wyszło za 200zł.

angliki tak wychodzą smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.