Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Fluence phase II 2013 - lift

Featured Replies

Napisano

Ładny? zlosnik.gif

286386799-Renault-Fluence-2013-1-620x379.jpg

Na pocieszenie powiem tylko tyle, że te poliftowe egzemplarze z grillem a'la Koleos najpierw wchodzą do sprzedaży w krajach Ameryki Łacińskiej i Południowej. Ja mam nadzieję, że w Europie będzie raczej przód w stylu nowego Clio. Ale jest jeszcze jedna nowinka. Przeprojektowano nieco obsługę klimatyzacji automatycznej. Zamiast przycisków soft - auto - fast mamy teraz także Dual, pewnie sterujący jednocześnie temperaturą lewo-prawo (teraz trzeba klikać osobno). Ten guzik zastępujący Soft nic mi nie mówi. hmm.gif

286386799-Renault-Fluence-2013-facelift-4.jpg

post-49578-14352517805913_thumb.jpg

Napisano

renault lubi auta, ktore z przodu wygladaja jak przydepnieta zaba zlosnik.gif

Napisano

Mnie osobiście taki jak poniżej bardziej się podoba. ok.gif

286386989-Novo-Renault-FLuence-2013.jpg

post-49578-14352517806808_thumb.jpg

Napisano

> [...] Przeprojektowano

> nieco obsługę klimatyzacji automatycznej. Zamiast przycisków soft - auto - fast mamy teraz

> także Dual, pewnie sterujący jednocześnie temperaturą lewo-prawo (teraz trzeba klikać osobno).

Instrukcja od mojego mówi że żeby ustawić jednakową temperaturę lewo-prawo po 'rozkręceniu' trzeba trochę dłużej przytrzymać przycisk 'auto' i się wyrówna samo (chyba do temperatury po lewej stronie).

> Ten guzik zastępujący Soft nic mi nie mówi.

Wygląda jak automatyczny obieg wewnętrzny może z czujnikiem jakości powietrza. W Stilo takie miałem i trochę brakuje.

Ogólnie daje powietrze z zewnątrz ale jak wrzucisz wsteczny czy stoisz (w korku) to przełącza się na obieg zamknięty żeby nie wciągać spalin z zewnątrz. W Stilo było jeszcze AQS (air quality coś-tam) co badało 'jakość' powietrza na zewnątrz i jak jechałem za 25-letnim Jelczem który dymił jakby był opalany węglem to włączało obieg zamknięty.

W sumie działało to dosyć sprawnie.

Napisano

> Mnie osobiście taki jak poniżej bardziej się podoba.

Mi też. Trochę 'poszerza' przód. W moim oraz w tym z pierwszych fotek maska wygląda na dosyć wąską przez co całe auto wydaje się mniejsze.

Napisano

A gdzie przycisk ACoff? I czy ten guzik start/stop nie za nisko? hmm.gif

Napisano

> A gdzie przycisk ACoff? I czy ten guzik start/stop nie za nisko?

Guzik AC włącza / wyłącza klimatyzację. ok.gif A przycisk start nie jest za nisko (moim zdaniem) wink.gif

Napisano

> Guzik AC włącza / wyłącza klimatyzację.

A gdy chcę mieć zwykły nawiew?

> A przycisk start nie jest za nisko (moim zdaniem)

W Scenicu mam na wysokości tradycyjnej stacyjki i to mi się wydaje wygodne...

Napisano

> A gdy chcę mieć zwykły nawiew?

To właśnie wciskasz AC. I wyłącza klimatyzację. A nie cały system klimatyzacji i przewietrzania. Do wyłączenia całości jest OFF.

Napisano

> To właśnie wciskasz AC. I wyłącza klimatyzację. A nie cały system klimatyzacji i przewietrzania. Do

> wyłączenia całości jest OFF.

Czyli zrezygnowali jedynie z napisu "off" zlosnik.gif U mnie mam ACoff i działa tak samo.

Napisano

Widzę, że w radyjku dodali USB. U mnie niestety nie ma. Jeśli chcę sobie posłuchać czegoś, czego nie chcę nagrywać na płytę CD to muszę skorzystać ze smartfonu i połączyć się z radyjkiem poprzez bluetootha. Moim zdaniem USB jest wygodniejsze.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Są już potwierdzone zmiany w modelu Fluence. Poniżej link do artykułu z Forum Megane O tutaj Moim zdaniem wygląda super. ok.gif Ciekawostka to kolejna mutacja silnika 1.6 16V, teraz znowu będzie 115 KM. zlosnik.gif

Napisano

> Są już potwierdzone zmiany w modelu Fluence. Poniżej link do artykułu z Forum Megane O tutaj Moim

> zdaniem wygląda super. Ciekawostka to kolejna mutacja silnika 1.6 16V, teraz znowu będzie

> 115 KM.

I ma 1.3l/100 mniej palić. zlosnik.gif

Chyba na papierze.

Ale poza tym - ładny.

Napisano

> I ma 1.3l/100 mniej palić.

> Chyba na papierze.

W ten fakt to ja też nie wierzę. Czekam, aż kiedyś w materiałach reklamowych pojawi się info, że silnik wręcz produkuje paliwo, zamiast go zużywać. zlosnik.gif

Napisano

> W ten fakt to ja też nie wierzę. Czekam, aż kiedyś w materiałach reklamowych pojawi się info, że

> silnik wręcz produkuje paliwo, zamiast go zużywać.

No nie?

0.3, 0.5 to jeszcze. Powiedzmy dadzą Start/Stop to w cyklu miejskim czy mieszanym może trochę spaść. Ale o 1.3? screwy.gif