Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opłata dodatkowa za nieopłacony postój

Featured Replies

Napisano

Mam duży problem..... Dostałem wezwanie do zapłaty na 570zł za niezapłacone opłaty parkingowe w Katowicach.....

3 lata temu niby nie płaciłem ....

Problem w tym ,że zawsze uiszczam opłatę , pobierają ją parkingowi .

Jak mam udowodnić , że ktoś nie wyrzucił świstka i nie wziął kasy do kieszeni , a jak oni mi mają udowodnić ,że nie zapłaciłem jak jedynie za szybą zostawiają informację. Żadnych wezwań nie było a tu dziś 570zł......

Jak się od tego odwoływać , jakie są szanse?? JA nie pamiętam co miałem 3 lata temu na obiad a co dopiero gdzie parkowałem.....

Da się coś zrobić , czy płacić na słowo....?

Napisano

Był bardzo długi watek na ten temat swego czasu na forum. Wnioski były takie że nic się nie da zrobić.

Napisano
  • Autor

> Był bardzo długi watek na ten temat swego czasu na forum. Wnioski były takie że nic się nie da

> zrobić.

Bezsensu .... przecież ktoś może się pomylić przy wpisywaniu nr rejestracyjnego , bądź zagubi dowód opłaty albo po poprostu kasjer weźmie do kieszeni.

Napisano

To Oni powinni Ci udowodnić że wtedy w tym miejscu parkowałeś, powinni mieć jakąś fotkę albo twój podpis na kwitku albo inny dowód, jak nie mają to niech składają papiery do sądu. Jak wtedy stałeś bez uiszczonej opłaty to mogli zadzwonić po SM z blokadą. Odpisz im że prosisz o udowodnienie że wtedy parkowałeś w tym miejscu bo sobie nie przypominasz.

Napisano

> Mam duży problem..... Dostałem wezwanie do zapłaty na 570zł za niezapłacone opłaty parkingowe w

> Katowicach.....

> 3 lata temu niby nie płaciłem ....

> Problem w tym ,że zawsze uiszczam opłatę , pobierają ją parkingowi .

> Jak mam udowodnić , że ktoś nie wyrzucił świstka i nie wziął kasy do kieszeni , a jak oni mi mają

> udowodnić ,że nie zapłaciłem jak jedynie za szybą zostawiają informację. Żadnych wezwań nie

> było a tu dziś 570zł......

> Jak się od tego odwoływać , jakie są szanse?? JA nie pamiętam co miałem 3 lata temu na obiad a co

> dopiero gdzie parkowałem.....

> Da się coś zrobić , czy płacić na słowo....?

ja miałęm tak z ZDM w Warszawie. Przysłali mi wezwanie do zaplaty na 150 PLN - czyli 3 kary po 50. Tego straszliwego przestępstwa, jakim było parkowanie bez uiszczenia należytej opłaty parkingowej miałem dopuścić się w 2004 roku.

I owszem, w 2004 roku dostalem 50 zeta "mandatu". Naliczonego niesłusznie, bo tam nie było strefy płatnego parkowania. Wyjaśniłem to wtedy niezwłocznie, anulowano mi karę. Ale co to za dwie pozostałe? Po sprawdzeniu w kalendarzu wyszło, że jedna z tych "kar" była nałożona za parkowanie w dniu, w którym byłem na wakacjach nad morzem - więc mój samochód nie mógł być w dwóch miejscach jednocześnie, i w Warszawie i w Sopocie. A druga została nałożona, jak auto już dawno sprzedałem - żeby było śmieszniej sprzedałem je za granicę, więc marne szanse, żeby nowy właściciel parkował wtedy w Warszawie.

Po skompletowaniu informacji odpisałem złodziejom z ZDMu, że wg niepodważalnych faktów wszystkie te "kary" są wyssane z palca, mogę to bez problemu udowodnić a jak chcą mnie ścigać to zawiadomię prokuraturę o próbie wyłudzenia i spotkamy się w sądzie.

Nigdy więcej się nie odezwali.

Napisano

Przed wszystkim sprawdz cz to rzeczywiście od zarządcy strefy płatnego parkowania. Moze ktoś sie podszywa i wyłudza od naiwnych kase

Napisano

> Mam duży problem..... Dostałem wezwanie do zapłaty na 570zł za niezapłacone opłaty parkingowe w

> Katowicach.....

> 3 lata temu niby nie płaciłem ....

> Problem w tym ,że zawsze uiszczam opłatę , pobierają ją parkingowi .

> Jak mam udowodnić , że ktoś nie wyrzucił świstka i nie wziął kasy do kieszeni , a jak oni mi mają

> udowodnić ,że nie zapłaciłem jak jedynie za szybą zostawiają informację. Żadnych wezwań nie

> było a tu dziś 570zł......

> Jak się od tego odwoływać , jakie są szanse?? JA nie pamiętam co miałem 3 lata temu na obiad a co

> dopiero gdzie parkowałem.....

> Da się coś zrobić , czy płacić na słowo....?

pewnie maja zdjecie - jest dowod. Przedstaw im kwity ze zaplaciles i tyle ok.gif jezeli nie masz to podjedz, poogladaj zdjecia i zaplac

Napisano
  • Autor

urząd miasta mnie ściga... zdjęć nie posiadają.

na wezwaniu pisze wyraźnie - 7 dni na zapłate , inaczej zaczną postępowanie egzkucyjne...

Postępowanie egzekucyjne - na jakiej podstawie ??

Napisano

> urząd miasta mnie ściga... zdjęć nie posiadają.

> na wezwaniu pisze wyraźnie - 7 dni na zapłate , inaczej zaczną postępowanie egzkucyjne...

> Postępowanie egzekucyjne - na jakiej podstawie ??

jak zdjec nie posiada to niech spadaja, bo dowodu nie maja. Ja bym poczekal na tytul wykonawczy i wtedy wniosl zarzuty na posepowanie. Ale co i jak dokladnie to ci nie powiem, bo to nie moja dzialka w zarzadzie ulic

Napisano

> na wezwaniu pisze wyraźnie - 7 dni na zapłate , inaczej zaczną postępowanie egzkucyjne...

art. 190 KK § 1. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.