Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompa wody w 900

Featured Replies

Napisano

Witam!

Bawił się ktoś w wymianę łożysk na pompie wody w Seicento 900? Zaczęła mi świszczeć, wyczuwalny jest lekki luz. Nowa kosztuje koło 150zł, a za łożyska i uszczelnienia pewnie w 20-30zł by się można zmieścić. Ktoś próbował?

Dzięki!

Napisano

Obawiam się że cena reperaturki wyniesie połowę ceny nowej pompy a poza tym łatwo jest uszkodzić uszczelnienie przy zakładaniu, ja kupiłem nową a starą rozebrałem i chciałem ją zregenerować ale odpuściłem sobie.

Napisano
  • Autor

Czemu sobie odpuściłeś? Myślę że tam będą jakieś standardowe łożyska + uszczelniacz i dwa o-ringi - powinno być wszystko do kupienia w sklepie z łożyskami.

Chciałem poradzić się osób które to robiły, jakieś wskazówki byłyby na pewno przydatne. Nie wiem np. jak mocowane jest śmigło do wirnika - w serwisówce CC jest pokazane narzędzie specjalne, nie wiem czy da się to inaczej zrobić.

Napisano

. Nowa kosztuje koło 150zł, a za łożyska i uszczelnienia pewnie w 20-30zł by się

> można zmieścić.

z harta na allegro po 89zł jest zlosnik.gif

Napisano

Kup lepiej cała pompę chociaż z harta wink.gif

Napisano
  • Autor

A chciałem się pobawić 270751858-jezyk.gif Z Hartem to lepiej nie mieć za wiele wspólnego po tym co czytam o tej 'marce'. W każdym razie dzięki, jakby się znalazł ktoś kto to naprawiał to proszę napisać.

Napisano

Ja się tak podłączę do tematu:

U mnie w 900 pompa wody jest nieszczelna, rano jest kapka płynu pod nią, jest od spodu mokra.

Da się to jakoś uszczelnić? Uszczelki? Silikon temperaturowy?

Napisano

wedle epera osobno występuje uszczelka o którą można by się było pokusić, bo jej koszt to w okolicach 5 pln. Myślę, że zabawa z siliconem, a cena uszczelki mówi sama za siebie

Napisano

> wedle epera osobno występuje uszczelka o którą można by się było pokusić, bo jej koszt to w

> okolicach 5 pln. Myślę, że zabawa z siliconem, a cena uszczelki mówi sama za siebie

tylko, że potrzeba by było dwóch uszczelek, bo nie wiem w którym miejscu cieknie - czy na łączeniu z blokiem, czy na łaczeniu obydwóch części obudowy confused.gif

Napisano

no to nic innego nie zostało jak dokładnie zbadać ten problem

Napisano
  • Autor

A może się okazać że to simmering wewnątrz pompy.

Napisano

mam obydwie uszczelki. Jedna ta, która łączy dwie części pompy, a druga ta która jest pomiędzy pompą a blokiem.

Czy proponujecie coś użyć dodatkowo (np. silikon), czy sama uszczelka wystarczy?

Napisano

jak uszczelka dobra to więcej nie trzeba zlosnik.gif

Napisano

> jak uszczelka dobra to więcej nie trzeba

ricambi zlosnik.gif