Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ogrzewanie sc

Featured Replies

Napisano

panowie mam problem a mianowicie:

auto odpalone chodzi godzine czasu i z dmuchawy wieje mrozem dodam gazu robi sie cieple powietrze

termostat dobry na 100%

Napisano

zapowietrzony albo nisko poziom płynu, lepiej szybko to załatw. Kilka lat temu miałem podobnie, czego skutkiem była przepalona UPG..

Napisano

a sprawdzałesczy niemasz zasniedzionego tego "kranika" którym otwierasz i zamykasz za pomocą nawiewu ciepła czyli zimno ciepło,on jest zaraz pod ta tapicerka mod maska obok akumulatora

Napisano

Mam tak samo. Uklad odpowietrzony, poziom plynu ok. Albo masz zawalona syfem nagrzewnice albo masz instalacje lpg i cieplo leci do reduktora zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mam tak samo. Uklad odpowietrzony, poziom plynu ok. Albo masz zawalona syfem nagrzewnice albo masz

> instalacje lpg i cieplo leci do reduktora

:no ale bez przesady jest goracy ze wiatrak przy takiej temp sie wlacza. To cale cieplo na wolnych obr ucieka? A pozostale opcje bede sprawdzal dzieki

Napisano

Ja bym sprawdził najpierw czy układ jest drożny - spuścić płyn z układu, porozpinać węże i przelewać wodę np z węża ogrodowego przez węże od nagrzewnicy, jak będzie ledwo co leciało znaczy że gdzieś jest coś przytkane. Można też sprawdzić odkręcić odpowietrznik nagrzewnicy na odpalonym silniku i zobaczyć czy przez niego wypływa płyn. Ogólnie to możesz mieć powyłamywane/zmasakrowane łopatki na pompie wody i dopiero jak dodasz gazu to ruszy płyn w układzie na tyle że jest obieg... Ale żeby to sprawdzić to już trzeba rozpiąć rozrząd i wykręcić pompę wody

Napisano

ale jak by była to pompa to stojąc 1h w miejscu to by się nie zagotował ??

Napisano

Poprostu plyn nie leci przez nagrzewnice. Jak zwiekszysz cisnienie to dopiero zaczyna leciec.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Poprostu plyn nie leci przez nagrzewnice. Jak zwiekszysz cisnienie to dopiero zaczyna leciec.

powrot do tematu juz calkiem zimno a sprawa ma sie tak:

dzisiaj rano odpalilem auto zdziwilo mnie to ze na gaz sie nie przelaczyl ale nic odpalilem i czekalem az sie nagrzeje wentylatr sie wlaczyl a na benie dalej chodzil jak go na "sile" awaryjnie odpalilem na gazie to mi wtryski szronily, rura wlotu do parownika zimna a chlodnica goraca plyn tez skoro sie wentyl wlacza.wnioskuje ze cos z nagrzewnica bo woda ciepla nie wylatuje z nagrzewnicy i nie dociera do parownika ale obieg jest bo splywa wszystko do chlodnicy i wentyla zalacza wiec co jest grane ?? nagrzewnice wymienic przeczyscic ale jak bez wymontowywania itp bo juz rece opadaja angryfire.gif

Napisano

Sytuacja bardzo mi znajoma z Vectry A :D Jejku co ja z tym autem przeszedłem z ogrzewaniem i LPG ... Wywalało węże, parownik szroniał, nie chciała chodzić na LPG ... Mówie układ zapowietrzony... No ok przelałem litry płynu przez parownik... A ten pochodził nagrzał się i oszroniał ... Nikt nie wiedział co jest grane do puki znajomy nie przywiózł mi innego parownika i problem się skończył ... nawet nie odpowietrzałem a nie oszroniał i zaczęło dmuchać ciepłym powietrzem ... Jakaś membrana strzeliła i finito..