Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grande Punto 3D szyba kierowcy

Featured Replies

Napisano

Sytuacja jest następująca

auto zaparowane więc odpuscilem szybki 30km/h niech sie przewietrzy potem A/C i jakos to będzie

wyjechalem i chce podniesc a tu klops...

szyba stoi...

Zaczęło padać godzina 21h srednio, z zamiarem juz odstawienia na parking i zaklepienia dziury folią bezsilnie dotykalem wiazek guzików i nic...

jak juz mialem zakładać tą folię ze złości zaczalem ten guzik wciskac co chwile w górę i nagle .. pssss zamknela sie yikes.gif

podczas klikania generalnie była cisza

co jakiś czas było słychać takie cyk i koniec..

w dół szyba szła bez problemu..

mikrostyk jakiś ? confused.gif

wiązka? confused.gif

przechodził ktoś coś podobnego? troche głupio móc opuscic szybę a potem nie moc jej podniesc crazy.gifno.gif

Napisano

u mnie wymiany wymagały pstryki w drzwiach.

Napisano

> przechodził ktoś coś podobnego?

Ja smile.gif spróbuj przy otwartych drzwiach ok.gif chodzi o to, że przerywa się wiązka między słupkiem a drzwiami.

Napisano
  • Autor

> Ja spróbuj przy otwartych drzwiach chodzi o to, że przerywa się wiązka między słupkiem a

> drzwiami.

próbowałem w każdej mozliwej opcji uchylone otwarte szeroko pół otwarte i nic

dopiero się domknęły za n-tym razem w akcie desperacji klikając w górę

reszta działa OK, pasażera, lusterko i opuszczanie kierowcy

Napisano
  • Autor

> u mnie wymiany wymagały pstryki w drzwiach.

ten jeden mikrostyk jest wymienialny, czy cały panel razem z lusterkami ? oslabiony.gif

Napisano

> ten jeden mikrostyk jest wymienialny, czy cały panel razem z lusterkami ?

ja wymieniałem panel

Napisano
  • Autor

> ja wymieniałem panel

droga taka przyjemność?

skłaniam się ku temu ze on się wyłożył

skoro drzwiami w ogóle nie ruszałem, a za ktoryms razem cudem zaskoczyl to chyba sam bzyczyk by był walnięty hmm.gif

Napisano

> droga taka przyjemność?

> skłaniam się ku temu ze on się wyłożył

> skoro drzwiami w ogóle nie ruszałem, a za ktoryms razem cudem zaskoczyl to chyba sam bzyczyk by był

> walnięty

mam chyba gdzies w garażu moj stary - mozesz sobie od pasażera pstryka wymontować i zalożyć hmm.gif

Napisano
  • Autor

> mam chyba gdzies w garażu moj stary - mozesz sobie od pasażera pstryka wymontować i zalożyć

czyli jak go rozbiore to dam rade podmienić w panelu kierowcy, sterownaie szybą kierowcy z pasażerem i sprawdzić czy to wiązka czy mikrostyk i potem na allegro albo na szrocie kupić dowolny i podmienić?

edyta

juz widze, ze jest parowany jakiś tekst

Napisano

> droga taka przyjemność?

> skłaniam się ku temu ze on się wyłożył

> skoro drzwiami w ogóle nie ruszałem, a za ktoryms razem cudem zaskoczyl to chyba sam bzyczyk by był

> walnięty

sprawdź czy nie działa też podświetlenie - jak nie działa to chyba raczej brak porądu w ogóle.

Ja bym zaczął od wyjęcia skrzynki bezpieczników przy aku oi osuszeniu - lubiłem to robić - był już o tym temat zlosnik.gif

[edit] w sumie sam stycznik to jest minuta roboty - podważasz panel, odpinasz wiązki i rozbierasz na części pierwsze - będziesz widział styczniki i ocenisz czy wszystko ok wink.gif

[edit2] wiązkę wymieniałem jakoś w kwietniu więc tutaj bym problemu nie szukał

Napisano
  • Autor

> sprawdź czy nie działa też podświetlenie - jak nie działa to chyba raczej brak porądu w ogóle.

> Ja bym zaczął od wyjęcia skrzynki bezpieczników przy aku oi osuszeniu - lubiłem to robić - był już

> o tym temat

podświetlenie działa

działa cały panel oprócz podnoszenia szyby kierowcy hehe.gif

> [edit] w sumie sam stycznik to jest minuta roboty - podważasz panel, odpinasz wiązki i rozbierasz

> na części pierwsze - będziesz widział styczniki i ocenisz czy wszystko ok

9-17 jestem w pracy crazy.gif

jutro sie zerwe wczesniej i zajrze tam od rana jak będzie jasno, a moze wieczorem jak to takie proste to odepnę i wezme do domu, przelecę jakimś WD40 czy coś i rano po osuszeniu zerknę wink.gif

Napisano

> podświetlenie działa

> działa cały panel oprócz podnoszenia szyby kierowcy

Mi wcześniej nie działało tylko sterowanie szybą pasażera z drzwi kierowcy i okazała się wiązka walnięta - po wymianie było już ok, ale nie działało też podświetlenie.

> 9-17 jestem w pracy

> jutro sie zerwe wczesniej i zajrze tam od rana jak będzie jasno, a moze wieczorem jak to takie

> proste to odepnę i wezme do domu, przelecę jakimś WD40 czy coś i rano po osuszeniu zerknę

weź go odepnij po pracy i weź panel do domu - otwórz piwko i zanim weźmiesz pierwszego łyka masz już rozebrany panel i widzisz styczniki - trzeba trochę po podważać plastikowe zapadki i się otwiera.

Napisano
  • Autor

> Mi wcześniej nie działało tylko sterowanie szybą pasażera z drzwi kierowcy i okazała się wiązka

> walnięta - po wymianie było już ok, ale nie działało też podświetlenie.

a da się jakoś z kluczyka zamknąc/otworzyć szybę?

> weź go odepnij po pracy i weź panel do domu - otwórz piwko i zanim weźmiesz pierwszego łyka masz

> już rozebrany panel i widzisz styczniki - trzeba trochę po podważać plastikowe zapadki i się

> otwiera.

będę próbować

btw. dopiero mam 110.350km wink.gif

Napisano

> a da się jakoś z kluczyka zamknąc/otworzyć szybę?

> będę próbować

> btw. dopiero mam 110.350km

wiązkę można też odpiąć od budy i pomierzyć miernikiem kabelki czy są całe.

Jak tu będzie wszystko ok to jeszcze pozostaje skrzynka bezpieczników przy aku - jak tam się dostanie wilgoć to potrafią się dziać cuda których normalny biały człowiek wyjaśnić nie potrafi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> wiązkę można też odpiąć od budy i pomierzyć miernikiem kabelki czy są całe.

ale to pewnie trzeba cały boczek zdjać?

większa robota?

> Jak tu będzie wszystko ok to jeszcze pozostaje skrzynka bezpieczników przy aku - jak tam się

> dostanie wilgoć to potrafią się dziać cuda których normalny biały człowiek wyjaśnić nie

> potrafi

to się Włosi popisali hehe.gif

Napisano

> ale to pewnie trzeba cały boczek zdjać?

> większa robota?

trzebaby tylko znaleźć rozpiskę pinów na wejściu wiązki do budy i zmierzyć to co odepniesz od panelu z przełącznikiem z końcówką wiązki którą odepniesz od słupka. - bez demontażu

> to się Włosi popisali

w stilo jtd mają podobne problemy - jak szukałem rozwiązań swojego to trochę naczytałem się o stilo zlosnik.gif

Napisano

> a da się jakoś z kluczyka zamknąc/otworzyć szybę?

przytrzymać dłużej przycisk zamykania/otwierania drzwi na pilocie, albo wsadzić klucz do zamka i w skrajnej pozycji zamknięte/otwarte chwilę klucz przytrzymać.

Oczywiście otwierać/zamykać będa się wszystkei szyby elektryczne + ewentualnie dach jak jest.

A tak w ogóle, to wziąć instrukcję do ręki i przeczytać 270751858-jezyk.gif

Napisano

> przytrzymać dłużej przycisk zamykania/otwierania drzwi na pilocie, albo wsadzić klucz do zamka i w

> skrajnej pozycji zamknięte/otwarte chwilę klucz przytrzymać.

> Oczywiście otwierać/zamykać będa się wszystkei szyby elektryczne + ewentualnie dach jak jest.

> A tak w ogóle, to wziąć instrukcję do ręki i przeczytać

w tym konkretnym GP to nie działa bo już sprawdzłem wink.gif w ogóle w GP to chyba nie występuje powszechnie bo na inncyh forach też ludzie tego nie majo zlosnik.gif

Napisano

> przytrzymać dłużej przycisk zamykania/otwierania drzwi na pilocie,

To zadziała ok.gif

> albo wsadzić klucz do zamka i w

> skrajnej pozycji zamknięte/otwarte chwilę klucz przytrzymać.

To nie słyszałem żeby u kogoś w GP działało frown.gif

> Oczywiście otwierać/zamykać będa się wszystkei szyby elektryczne +

zgadza się ok.gif

> ewentualnie dach jak jest.

dach ani nie dygnie crazy.gif w ogóle to słabo to jest rozwiązane bo o ile "drzwi" mają zasilanie po wyjęciu kluczyka zanim otworzysz drzwi....to dach nie. crazy.gif

> A tak w ogóle, to wziąć instrukcję do ręki i przeczytać

tam jest też o "dead-lock" napisane ale to jak z inteligentną blondynką....każdy słyszał, nikt nie widział wink.gif