Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kombi potrzebuję. Przynajmniej kompakta.

Featured Replies

Napisano

Powoli rozglądam się za następcą obecnego auta. Wymagania brzegowe są dość skromne:

- kombi (koniecznie);

- przynajmniej kompakt (klasy D nie odrzucam, ale kompakt jest w pełni satysfakcjonujący);

- okolice 10 s do 100 km/h

- silniki raczej benzynowe (diesela nie odrzucam, ale nie mam dla niego uzasadnienia);

- rocznik 2008 - 2010.

Obecnie jeżdżę Golfem i jestem bardzo zadowolony. Niestety to hatchback, a Golfy kombi są brzydkie jak noc. Wstępnie interesują mnie:

- Skoda Octavia (czym się różni od Golfa? Wygłuszeniem?) - jedyną bezdyskusyjną obecnie wadą Skody jest to, że po zmianie auta wsiądę w takie samo wnętrze zlosnik.gif

- Renault Megane;

- Renault Laguna;

- Citroen C5.

Trzy ostatnie podobają mi się wizualnie. Rzecz w tym, że dla mnie najbardziej istotna jest bezawaryjność, bezusterkowość i jedna wizyta w serwisie rocznie - na przegląd zlosnik.gif

W tej sytuacji nie wiem czy auta francuskie się kwalifikują (o Lagunie czytałem sporo dobrego, ale raczej o silnikach diesela).

A jeśli nie powyższe to co innego?

Napisano

> W tej sytuacji nie wiem czy auta francuskie się kwalifikują (o Lagunie czytałem sporo dobrego, ale

> raczej o silnikach diesela).

L3 sie lapie. Natomiast nie wiem nic o benzynie. Jedyne co wiem to, ze spokojnie mozna kupowac 2.0T ale w porownianiu do diesla to ma wir w baku. Auto jest ciezkie i wypic musi.

C5ka bedzie drozsza.

Napisano
  • Autor

> Jedyne co wiem to, ze spokojnie mozna kupowac 2.0T

> ale w porownianiu do diesla to ma wir w baku. Auto jest ciezkie i wypic musi.

oslabiony.gif

Niedobrze, tym bardziej, że w sieci jest stosunkowo niewiele raportów spalania.

Napisano

> Niedobrze, tym bardziej, że w sieci jest stosunkowo niewiele raportów spalania.

od metra, ale nie benzyny zlosnik.gif

skoro malo jezdzisz - wnioskuje, ze Ci wszystko jedno czy pb czy diesel, to co za roznica ile to pali? Jak jednak duzo jezdzisz to bierz 2.0 dci bo silnik ciezki do zabicia.

Napisano
  • Autor

> od metra, ale nie benzyny

> skoro malo jezdzisz - wnioskuje, ze Ci wszystko jedno czy pb czy diesel, to co za roznica ile to

> pali?

Nie lubię tankować grinser006.gif

W sumie najchętniej kupiłbym wolnossącą benzynę, ale to gatunek na wymarciu .

W każdym razie zapamiętam, że LIII jednak nie idzie w parze z silnikiem benzynowym.

Napisano

> W każdym razie zapamiętam, że LIII jednak nie idzie w parze z silnikiem benzynowym.

nic takiego nie napislem. Po prostu poza 2.0T nic nie wiem o silnikach benzyowych.

Napisano
  • Autor

> nic takiego nie napislem. Po prostu poza 2.0T nic nie wiem o silnikach benzyowych.

ok.gif

Napisano

> Niedobrze, tym bardziej, że w sieci jest stosunkowo niewiele raportów spalania.

Mam Lagunę z z wolnosącym Pb 2.0 140 KM. Silnik Nissana na łańcuchu. Jedyne awarie (z forum, bo nic sie nie zdarzyło) to utrudnione zapalanie.Nie wiem czy to tez dotyczy wersji po lifcie. Zużycie 50% miasto (jazda dynamaniczna) Kraków ale bez pernamentnego stania w korkach) i 50% jazda podmiejska to (jazda dynamaniczna) 9.0-10.0 l/100. Na trasie Krakow-Wenecja spalił mi 8.5 l/100 jazda autostradą 140 km/h). Auto fantastycznie i super na trasy ale trzeba uwazać na speed limit bo wogóle nie czuć predkości i łatwo pojechać za szybko. Ja zakupu absolutnie nie żałuje i polecam.

Napisano

A Vectra C kombi? 2.0T 175KM, 2.2 Direct trochę ryzykowny, jest jeszcze 1.8 140KM ale pewnie będzie miał z 11s z hakiem do 100km/h.

Napisano

> Powoli rozglądam się za następcą obecnego auta. Wymagania brzegowe są dość skromne:

> - kombi (koniecznie);

> - przynajmniej kompakt (klasy D nie odrzucam, ale kompakt jest w pełni satysfakcjonujący);

> - okolice 10 s do 100 km/h

> - silniki raczej benzynowe (diesela nie odrzucam, ale nie mam dla niego uzasadnienia);

> - rocznik 2008 - 2010.

> Obecnie jeżdżę Golfem i jestem bardzo zadowolony. Niestety to hatchback, a Golfy kombi są brzydkie

> jak noc. Wstępnie interesują mnie:

> - Skoda Octavia (czym się różni od Golfa? Wygłuszeniem?) - jedyną bezdyskusyjną obecnie wadą Skody

> jest to, że po zmianie auta wsiądę w takie samo wnętrze

> - Renault Megane;

> - Renault Laguna;

> - Citroen C5.

> Trzy ostatnie podobają mi się wizualnie. Rzecz w tym, że dla mnie najbardziej istotna jest

> bezawaryjność, bezusterkowość i jedna wizyta w serwisie rocznie - na przegląd

> W tej sytuacji nie wiem czy auta francuskie się kwalifikują (o Lagunie czytałem sporo dobrego, ale

> raczej o silnikach diesela).

> A jeśli nie powyższe to co innego?

mazda 3/6

Napisano

> A Vectra C kombi? 2.0T 175KM, 2.2 Direct trochę ryzykowny, jest jeszcze 1.8 140KM ale pewnie będzie

> miał z 11s z hakiem do 100km/h.

stara konstrukcja, slabsze wyposazenie niz nowsza konkurencja.

2008 to chyba koniec produkcji... a mialo byc 2008-2010 wiec zakladam, ze im nowsze tym lepsze

poleciles kiedykolwiek cos innego niz opla?

Napisano
  • Autor

> A Vectra C kombi? 2.0T 175KM, 2.2 Direct trochę ryzykowny, jest jeszcze 1.8 140KM ale pewnie będzie

> miał z 11s z hakiem do 100km/h.

Pomijając kwestie wizualne (w końcu obecnie posiadanego auta też na początku nie brałem pod uwagę właśnie z tego względu) to obecnie na Allegro jest 7 sztuk i żadnej z tym 2.0t

oslabiony.gif

Chyba trudno będzie upolować.

Napisano
  • Autor

> mazda 3/6

Trójki chyba nie ma kombi.

Jak się miewa ruda w mazdach? Słyszałem, że poprzedni model (a i chyba aktualna 3) miał z tym problemy.

Napisano
  • Autor

> a mondeo ???

Na Mondeo zerkam co jakiś czas, ale jest jeden problem: czy istnieje wersja Mondeo, w której panel środkowy nie jest wyłożony tandetnym srebrnym plastykiem (tandetny plastyk, który nie świeci jest akceptowalny)?

Napisano
  • Autor

> 2008 to chyba koniec produkcji... a mialo byc 2008-2010 wiec zakladam, ze im nowsze tym lepsze

Modele, które są produkowane do dzisiaj mają taką zaletę, że mogę pójść do salonu i poprosić o jazdę próbną ok.gif

Napisano
  • Autor

> wersja GHIA przyklad

> jakiś tekst

Pół sukcesu zlosnik.gif

Przyciski, pokrętła, a najczęściej także radio pozostają srebrne sciana.gif

Napisano

nikt nie jest perfekcyjny

Napisano

> stara konstrukcja, slabsze wyposazenie niz nowsza konkurencja.

Tzn. czego konkretnie brakuje?

> 2008 to chyba koniec produkcji... a mialo byc 2008-2010 wiec zakladam, ze im nowsze tym lepsze

No zgadza się.

> poleciles kiedykolwiek cos innego niz opla?

Może tak, może nie. A co to ma do rzeczy? Propozycja zła czy co? Czy tak tylko przyszedłeś się przyczepić bo nie masz innego zajęcia? cfaniaczek.gif

Napisano

> Tzn. czego konkretnie brakuje?

keyless na przyklad. To samo z biksenonami skretnymi

tych 2 rzeczy nie chcialem w aucie, mam w sumie przypadkiem i sa to genialne rozwiazania.

Tak wiem, mozna sie bez tego obyc. W sumie bez wszystkiego mozna sie obyc. Tylko po co skoro aut z takim wyposazeniem jest sporo?

O takich rzeczach jak wyglad auta w srodku nie mowie bo to rzecz gustu ale wiek konstrukcji swoje robi. Po prostu VC wyglada w srodku staro. To samo dotyczy rozwiazan funckjonalnych i ciezko to wytlumaczyc nie pokazujac. Sposob rozkladania kanapy w kombi, miejsce na rolete, sposob zwijania rolety i jej rozwijania... itd niestety widac te pare lat roznicy.

Co wiecej w L3 byly tylko 3 (w porywach do 4 w zaleznosci od rynku) wersje wyposazenia i bardzo malo opcji co powoduje, ze kupujac uzywke masz w sumie kompletne auto. W markach gdzie kazda pierdółkę mozesz dokupic osobno ciezko kupic uzywke z tym co sie chce.

Jak kupowalem mondeo mk3 to porownywalem z VC i wygrywalo wtedy mondeo. Tylko, ze to bylo ladnych pare lat temu. Od tego czasu pojawily sie lepsze, ciekawsze i przyjemniejsze w srodku auta i maja normalna manetka kierunkowskazow zlosnik.gif

A teraz kupujac auto doplacilbym pare zlotych i kupil C5ke - ze wzgledu na zawieszenie ok.gif

Napisano

> keyless na przyklad. To samo z biksenonami skretnymi

> tych 2 rzeczy nie chcialem w aucie, mam w sumie przypadkiem i sa to genialne rozwiazania.

o ile keyless nie ma to ksenon skrętny jak najbardziej jest

plus podgrzewane fotele przednie i tylne, system dual audio

automatycznie zamykana klapa (wolę to, niż otwieranie bez kluczyka)

kontrola trakcji z utwardzanymi amorkami

> Tak wiem, mozna sie bez tego obyc. W sumie bez wszystkiego mozna sie obyc. Tylko po co skoro aut z

> takim wyposazeniem jest sporo?

u mnie warunkiem był nawiew na pasażerów z tyłu i aut spełniających taki niby drobiazg wcale dużo nie było

Napisano

> o ile keyless nie ma

czyli kluczyki w jajka dziabią zlosnik.gif

> spełniających taki niby drobiazg wcale dużo

> nie było

mondeo mk3 np.

Sporo fajniejsze auto od Vectry

Napisano

> czyli kluczyki w jajka dziabią

nie bo jest scyzoryk skromny.gif

> mondeo mk3 np.

> Sporo fajniejsze auto od Vectry

może i tak, ale tdci nie chciałem a benzynowego ze skrzynią automatyczną nie było

Napisano

> nic takiego nie napislem. Po prostu poza 2.0T nic nie wiem o silnikach benzyowych.

Ja natomiast, odkąd powożę L3, czytam forum Laguna Klub Polska i o benzynach też nie ma jakiś złych opinii...

Napisano

> Na Mondeo zerkam co jakiś czas, ale jest jeden problem: czy istnieje wersja Mondeo, w której panel

> środkowy nie jest wyłożony tandetnym srebrnym plastykiem (tandetny plastyk, który nie świeci

> jest akceptowalny)?

Między innymi z opisanego wyżej powodu nie kupiłem Mondeo IV. Mam MKIII i uwielbiam to auto, ale MKIV wygląda w środku po prostu brzydko frown.gif

Napisano

> automatycznie zamykana klapa (wolę to, niż otwieranie bez kluczyka)

Po pierwszym dniu użytkowania auta z hands free zmienisz zdanie smile.gifwink.gif

Napisano

> Między innymi z opisanego wyżej powodu nie kupiłem Mondeo IV. Mam MKIII i uwielbiam to auto, ale

> MKIV wygląda w środku po prostu brzydko

Jesli chodzi o wystrój wnętrz to Ford zabrnął w ślepa uliczkę (np nowy Focus). Wnętrza robi teraz a"la wiejski festyn.

Napisano

> keyless na przyklad.

Było, nawet w Astrze H była taka opcja.

> To samo z biksenonami skretnymi

j/w VC/AH nawet Meriva A miały taką opcję. Nie wiesz a się udzielasz?

> tych 2 rzeczy nie chcialem w aucie, mam w sumie przypadkiem i sa to genialne rozwiazania.

KeyLess'a nie mam, ma teściowa i jakoś mi to lata kalafiorem. AFL zamówiłem i mam.

> Tak wiem, mozna sie bez tego obyc. W sumie bez wszystkiego mozna sie obyc. Tylko po co skoro aut z

> takim wyposazeniem jest sporo?

Większość VC z ostatnich lat ma bogate wyposażenie, Karax Ci napisał co było. Cuda wianki, a że rzadko się spotyka. No nie można mieć wszystkiego. zlosnik.gif

> O takich rzeczach jak wyglad auta w srodku nie mowie bo to rzecz gustu ale wiek konstrukcji swoje

> robi. Po prostu VC wyglada w srodku staro.

Staro się nie zgodzę, jakbyś powiedział że ciosana siekierą to ok. zlosnik.gif

> To samo dotyczy rozwiazan funckjonalnych i ciezko

> to wytlumaczyc nie pokazujac.

Miałem VC i jakiś wielkich braków nie było, więcej jest w AH.

> Sposob rozkladania kanapy w kombi, miejsce na rolete, sposob

> zwijania rolety i jej rozwijania... itd niestety widac te pare lat roznicy.

W porównaniu do...? Mondeo MKIII? Toż to tylko lepsze zawieszenie ma, reszta kuleje, jakość wnętrza raczej przeciętna, funkcjonalne nie bardziej od VC. Za to gnije, co w VC się raczej nie zdarza. Każdy ma swoje wady i zalety, akurat uważam że VC ma znacznie więcej + niż -.

> Co wiecej w L3 byly tylko 3 (w porywach do 4 w zaleznosci od rynku) wersje wyposazenia i bardzo

> malo opcji co powoduje, ze kupujac uzywke masz w sumie kompletne auto. W markach gdzie kazda

> pierdółkę mozesz dokupic osobno ciezko kupic uzywke z tym co sie chce.

No w Oplu są 3 lub 4 teraz, jak było z VC nie pamiętam, więc nie będę zmyślał. Ale generalnie wersja Cosmo raczej ma już większość drobnych rzeczy, różnią się droższymi dodatkami.

> Jak kupowalem mondeo mk3 to porownywalem z VC i wygrywalo wtedy mondeo. Tylko, ze to bylo ladnych

> pare lat temu. Od tego czasu pojawily sie lepsze, ciekawsze i przyjemniejsze w srodku auta i

> maja normalna manetka kierunkowskazow

Powiem Ci że jednego dnia potrafiłem jeździć 6 różnymi sprzętami od ciężarówki DMC 26t po kilka osobówek i manetki mi zupełnie nie przeszkadzają, wręcz uważam że są wygodne. Aczkolwiek wygodniej było w Mondeo MKIII że impulsowo włączało się 3 mignięcia, a na stałe tradycyjnie.

> A teraz kupujac auto doplacilbym pare zlotych i kupil C5ke - ze wzgledu na zawieszenie

Jakbym wiedział to co wiem teraz 3 lata temu, to teraz jeździł bym Zafirą 1.9CDTI 150KM. zlosnik.gif

Napisano

> czyli kluczyki w jajka dziabią

Składany. zlosnik.gif

> mondeo mk3 np.

> Sporo fajniejsze auto od Vectry

W czym?

Napisano

> Składany.

> W czym?

w jezdzie, w odczuciu w srodku, wygodzie siedzenia w aucie.

Napisano

> w jezdzie,

Do prowadzenia, już ustaliliśmy że tak, komfort - to samo.

> w odczuciu w srodku,

Jesteś chyba bardziej sfanatykowany niż ja. Ale to już są odczucia, a o tym często ciężko dyskutować - a wręcz się nie da. wink.gif

> wygodzie siedzenia w aucie.

Tak w VC, tak i w AH mam te lekko kubełkowe fotele - elegancko się w nich jeździ. ok.gif Ale to znów odczucie więc j/w.

Napisano

> W porównaniu do...? Mondeo MKIII? Toż to tylko lepsze zawieszenie ma, reszta kuleje, jakość wnętrza

w porowaniu do aut z pierwszego watku a wiec nie tak starych.

> No w Oplu są 3 lub 4 teraz, jak było z VC nie pamiętam, więc nie będę zmyślał. Ale generalnie

> wersja Cosmo raczej ma już większość drobnych rzeczy, różnią się droższymi dodatkami.

nie zrozumiales o co chodzilo z zamknietymi opcjami konfiguracji przy zakupie auta uzywanego i chyba nie chce mi sie tlumaczyc. Po prostu wymienione auta w poscie autora watku sa nowsze konstrukcyjnie, pod wieloma wzgledami lepsze i maja szanse byc nowsze rocznikowo. Jak juz tak polecasz Opla to mozna wybrac cos z aut nadal produkowanych.

Napisano

> w porowaniu do aut z pierwszego watku a wiec nie tak starych.

> nie zrozumiales o co chodzilo z zamknietymi opcjami konfiguracji przy zakupie auta uzywanego i

> chyba nie chce mi sie tlumaczyc. Po prostu wymienione auta w poscie autora watku sa nowsze

> konstrukcyjnie, pod wieloma wzgledami lepsze i maja szanse byc nowsze rocznikowo. Jak juz tak

> polecasz Opla to mozna wybrac cos z aut nadal produkowanych.

Można, ale VC miałem, generalnie byłem z niej zadowolony (do tej pory jeździ nią mój szwagier) to i polecam. Insignię widuję na ulicy i w salonie to co mam polecać. A że nie jest to najnowsza nowość to taki ból? Podał wymagania roczników od 2008, to się łapie i tyle. To czy lepsze czy gorsze, to tak w zasadzie jeszcze nie wiadomo. Może pod względem wyglądu wnętrza to tak, bo to z VC jest lekko kulawe to fakt. zlosnik.gif A czy jest produkowane czy nie to swoją drogą jakie ma znacznie bo nie rozumiem? Zalet żadnych dodatkowych nie widzę, oprócz tego, że można sobie w salonie obejrzeć i pojeździć demówką?

Napisano

> Do prowadzenia, już ustaliliśmy że tak, komfort - to samo.

> Jesteś chyba bardziej sfanatykowany niż ja. Ale to już są odczucia, a o tym często ciężko

> dyskutować - a wręcz się nie da

Fanatyk, tak jak Ty, poleca ciagle to samo nie zauwazajac ze istnieje co innego. Ja kupuje rozne auta. Za kzdym razem wybieralem inne marki i mam jakies porownianie z paroletniego uzywania danego auta. Poniewaz ostatnio jezdze autami z segmentu D rozwazajac zakup jezdzilem ich dosc spora iloscia. Pod uwage bralem tez co sie dostaje za dane pieniadze.

Nie wiem czemu nie mozesz przyjac do wiadomosci, ze VC w MOIM ODCZUCIU jest gorszym autem od starego Mondeo Mk3. A juz zupelnie nie polecilbym komus auta tak starego konstrukyjnie kiedy w gre wchodza auta nawet 2 letnie. W tym przypadku VC i MK3 sa po prostu stare.

a z obecnego auta jestem tak zadowolony, ze zastanawiam sie pierwszy raz w zyciu czy nie kupic go ponownie. Tez w automacie, tez w tej wersji wyposazenia ale mlodsze.

Napisano

> A czy jest produkowane czy nie to swoją drogą jakie ma

> znacznie bo nie rozumiem? Zalet żadnych dodatkowych nie widzę, oprócz tego, że można sobie w

> salonie obejrzeć i pojeździć demówką?

mozna kupic auto jeszcze na gwarancji

mozna kupic auto mlodsze niz 5 letnie

mozna kupic auto z natluczonym mniejszym przebiegiem

mozna z wiekszym prawdopodobienstwem sprawdzic przeszlosc danego auta

co przeklada sie na to, ze mozna z wieszym spokojem nim dluzej pojezdzic.

Generalnie lepiej kupic auto mlodsze niz strasze. Maleje wspolczynnik fuckupu. A wiek auta czasami przeklada sie na koszt ubezpieczenia.

Napisano

> mozna kupic auto jeszcze na gwarancji

> mozna kupic auto mlodsze niz 5 letnie

> mozna kupic auto z natluczonym mniejszym przebiegiem

> mozna z wiekszym prawdopodobienstwem sprawdzic przeszlosc danego auta

> co przeklada sie na to, ze mozna z wieszym spokojem nim dluzej pojezdzic.

> Generalnie lepiej kupic auto mlodsze niz strasze. Maleje wspolczynnik fuckupu. A wiek auta czasami

> przeklada sie na koszt ubezpieczenia.

To rozumiem, ale co ma do tego nadal produkowane? Jak rok temu skończyli produkować jakiś samochód to teraz już nie warto kupować, a lepiej ten co produkują? Bo co?

Napisano

> To rozumiem, ale co ma do tego nadal produkowane? Jak rok temu skończyli produkować jakiś samochód

> to teraz już nie warto kupować, a lepiej ten co produkują? Bo co?

Bo na ogol mozna dostac wtedy wiecej. Albo w wyposazeniu albo w rozmiarach albo w wygladzie.

Napisano

> Fanatyk, tak jak Ty, poleca ciagle to samo nie zauwazajac ze istnieje co innego.

Polecam różnie.

> Ja kupuje rozne auta.

A ja nie to fakt, ale to dalej nic nie zmienia.

> Za kzdym razem wybieralem inne marki i mam jakies porownianie z paroletniego uzywania

> danego auta.

To że ja jeżdżę Oplem, nie znaczy że nie mam styczności z innymi markami na co dzień. Mam choćby z Nissanem, Volvo i Suzuki, włącznie z używaniem tychże.

> Poniewaz ostatnio jezdze autami z segmentu D rozwazajac zakup jezdzilem ich dosc

> spora iloscia. Pod uwage bralem tez co sie dostaje za dane pieniadze.

No i wybrałeś dla Ciebie najlepsze, nie znaczy że autorowi wątku nie podejdzie VC, prawda?

> Nie wiem czemu nie mozesz przyjac do wiadomosci, ze VC w MOIM ODCZUCIU jest gorszym autem od

> starego Mondeo Mk3.

Ależ ja właśnie napisałem, że rozumiem to!

> A juz zupelnie nie polecilbym komus auta tak starego konstrukyjnie kiedy w

> gre wchodza auta nawet 2 letnie.

A ja bym polecił, co właśnie uczyniłem.

> W tym przypadku VC i MK3 sa po prostu stare.

No jednak jest różnica, MK3 nie łapie się w założenia autora wątku, VC tak.

> a z obecnego auta jestem tak zadowolony, ze zastanawiam sie pierwszy raz w zyciu czy nie kupic go

> ponownie. Tez w automacie, tez w tej wersji wyposazenia ale mlodsze.

No i fajnie, mi dobrze się jeździło każdym Oplem którego miałem. Dlatego pewnie kupie i piątego. A może to będzie Chevy bo też fajne są? Oglądałem też już i40 też mi się podoba, tylko na razie ubogo z silnikami. Jak kupowałem AH to o mały włos bym miał Focusa ST, tyle że nie było kombi ST, a wtedy EcoBoost jeszcze nie był montowany.

Napisano

> Bo na ogol mozna dostac wtedy wiecej. Albo w wyposazeniu albo w rozmiarach albo w wygladzie.

Generalnie pewnie można dostać więcej w wyposażeniu, w rozmiarach to nie wiem czy tak lepiej jest w choćby L3 jak w VC? A wygląd to rzecz gustu znowu. wink.gif

Napisano

> Generalnie pewnie można dostać więcej w wyposażeniu, w rozmiarach to nie wiem czy tak lepiej jest w

> choćby L3 jak w VC? A wygląd to rzecz gustu znowu.

czemu porownujesz inne auta? Porownaj vectre z insignia albo mondeo mk3 z mk4.

Napisano

> czemu porownujesz inne auta? Porownaj vectre z insignia

Tutaj in plus pod względem miejsca wypada VC. Wnętrze lepiej wykonane i lepiej wygląda w Insignii

> albo mondeo mk3 z mk4.

Tutaj mam problem, ale wnętrze chyba trochę ładniejsze w MK4, ilość miejsca ciężko mi porównać.

Napisano

ceed hatchback cie interesuje? Mam po pełnym serwisie a z boxem okolice 10 do setki

Napisano
  • Autor

> ceed hatchback cie interesuje? Mam po pełnym serwisie a z boxem okolice 10 do setki

Nie. Ceedem (a właściwie i30) interesowałem się podczas poprzedniej zmiany auta i po jeździe próbnej byłem bardzo rozczarowany.

Poza tym nadwozie typu kombi to warunek konieczny. Htb mam teraz i jedyny powód ewentualnej zmiany to ilość miejsca.

Napisano

to tak jak ja jechałem golfem i się rozczarowałem i kupiłem ceeda i teraz chce octavie