Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mycie Cromy zimą i w ogóle

Featured Replies

Napisano

Czołem! Zima szturmuję, drogowcy zasypują solą i chemią szlaki komunikacyjne. Jak myjecie swoje auta? Konkretnie jestem ciekaw, cy korzystacie z myjni automatycznych? Otóż ja mam zamontowaną tylną lotkę nad szybą i akurat takie ustrojstwo jest na poglądowym zdjęciu na tablicach przy myjniach sieci BP. Jako przykład z czym nie wolno wjeżdżać frown.gif A chciałem na full programie obmyć podwozie z soli. Macie jakieś pomysły jak to uskutecznić? Z góry dzięki!

Napisano

jedziesz na bezdotykową i jedziesz spód:) i tyle w temacie:)

Napisano

> Czołem! Zima szturmuję, drogowcy zasypują solą i chemią szlaki komunikacyjne. Jak myjecie swoje

> auta? Konkretnie jestem ciekaw, cy korzystacie z myjni automatycznych? Otóż ja mam zamontowaną

> tylną lotkę nad szybą i akurat takie ustrojstwo jest na poglądowym zdjęciu na tablicach przy

> myjniach sieci BP. Jako przykład z czym nie wolno wjeżdżać A chciałem na full programie

> obmyć podwozie z soli. Macie jakieś pomysły jak to uskutecznić? Z góry dzięki!

bylem 2 razy na BP na szczotkach, bez problemow z lotką...

Napisano
  • Autor

> jedziesz na bezdotykową i jedziesz spód:) i tyle w temacie:)

Może u Ciebie mają inne końcówki lancy. U mnie są tak wyprofilowane, że nie mam jak obmyć podwozia frown.gif

Napisano
  • Autor

> bylem 2 razy na BP na szczotkach, bez problemow z lotką...

A ja się trochę obawiam. Gdyby nie ta pinkolona tablica informacyjna, to bym się w ogóle nad tym nie zastanawiał.

Napisano

> Czołem! Zima szturmuję, drogowcy zasypują solą i chemią szlaki komunikacyjne. Jak myjecie swoje

> auta? Konkretnie jestem ciekaw, cy korzystacie z myjni automatycznych? Otóż ja mam zamontowaną

> tylną lotkę nad szybą i akurat takie ustrojstwo jest na poglądowym zdjęciu na tablicach przy

> myjniach sieci BP. Jako przykład z czym nie wolno wjeżdżać A chciałem na full programie

> obmyć podwozie z soli. Macie jakieś pomysły jak to uskutecznić? Z góry dzięki!

Ja nie myję Krowy od pierwszych, do ostatnich opadów śniegu, poza wyjątkowymi sytuacjami. Za to późną jesienią jest dokładnie myta i nacierana twardym woskiem, to samo wiosną z dodatkowym bardzo dokładnym myciem podwozia. Po nawoskowaniu dobrym woskiem większość brudu spływa w trakcie oczyszczania ze śniegu i szybszej jazdy.

Napisano

Myje na myjkach samoobsługowych... do -10C.

Mam garaż więc spoko... hehe.gif

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Czy można na myjni automatycznej zapodać program jedynie umycia spodu auta? Tzw. podwozia.

Napisano

> Czy można na myjni automatycznej zapodać program jedynie umycia spodu auta? Tzw. podwozia.

Można, jednak nie jest to standardowy program i trzeba pogadać z obsługą.

Napisano

Tak. nie jeżdżę na myjnie automatyczne

Napisano

> Ja nie myję Krowy od pierwszych, do ostatnich opadów śniegu, poza wyjątkowymi sytuacjami. Za to

> późną jesienią jest dokładnie myta i nacierana twardym woskiem, to samo wiosną z dodatkowym

> bardzo dokładnym myciem podwozia. Po nawoskowaniu dobrym woskiem większość brudu spływa w

> trakcie oczyszczania ze śniegu i szybszej jazdy.

robię identycznie, wosk na auto i od września mój samochód nie był myty, jak temp w ciągu dnia bedzie ok 8stopni wtedy umyje auto ok.gif

Napisano

> robię identycznie, wosk na auto i od września mój samochód nie był myty, jak temp w ciągu dnia

> bedzie ok 8stopni wtedy umyje auto

Moj tez woskowany jest przed zima, ale zeby nie myc tyle czasu auta, to chyba zglupial zlosnik.gif

Napisano

> Moj tez woskowany jest przed zima

Ja woskowałem swój porządnym woskiem pod koniec grudnia - teraz nie ma już po nim nawet śladu , choć w bardziej przyjaznym klimacie utrzymuje się na aucie ponoć nawet pół roku smirk.gif

Napisano

> Moj tez woskowany jest przed zima, ale zeby nie myc tyle czasu auta, to chyba zglupial

brak garażu robi swoje, nie mam ochoty szarpać się z drzwiami bo się przymarzły ok.gif

Napisano

> brak garażu robi swoje, nie mam ochoty szarpać się z drzwiami bo się przymarzły

Masz racje, ja jednak staralem sie powycierac wode, zeby wlasnie uszczelki nie przymarzly smile.gif

Napisano

> Masz racje, ja jednak staralem sie powycierac wode, zeby wlasnie uszczelki nie przymarzly

w tygodniu robie autem ponad 1tyś km wiec mycie w taką pogodę jest dla mnie bez sensu, auto z zwenątrz widzę rano i wieczorem grinser006.gif