Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Optyk lub coaxial na 5.1

Featured Replies

Napisano

Trochę nie na temat w dziedzinie motoryzacyjnej, ale może moderatorzy nie będą do mnie strzelać. W sumie to na tym kąciku częściej bywają fachowcy od tych rzeczy.

Otóż poszukuję urządzenia, za pośrednictwem którego podłączę obecnie sprzedawany odtwarzacz dvd/blue ray z kinem domowym z wejściem dźwięku 5.1. Za wszelkie namiary z góry dziękuję.

Napisano
  • Autor

> Optyk.

Odtwarzacz jest z wyjściem opto lub coaxial, kino ma wejście 5.1. Poszukuję czegoś w rodzaju tego. Ale raczej w Polsce.

Napisano

Prościej będzie jak podasz dokładne modele sprzętów a nie strzelać w ciemno z propozycjami.

Są takie konwertery ale na starcie oczekuj gorszego sygnału.

http://www.kabelek.pl/p,pl,390,konwerter+optyczny+przejscie+coaxial+>+optical.html

Napisano

> A myslisz, ze bedzie jakas roznica w porownianiu z coaxialem??

Wszystko kwestią podłączanych urządzeń.

Napisano

> Trochę nie na temat w dziedzinie motoryzacyjnej, ale może moderatorzy nie będą do mnie strzelać. W

> sumie to na tym kąciku częściej bywają fachowcy od tych rzeczy.

> Otóż poszukuję urządzenia, za pośrednictwem którego podłączę obecnie sprzedawany odtwarzacz

> dvd/blue ray z kinem domowym z wejściem dźwięku 5.1. Za wszelkie namiary z góry dziękuję.

co masz na myśli "obecnie sprzedawany odtwarzacz" bo nie za bardzo rozumiem

Napisano

> Otóż poszukuję urządzenia, za pośrednictwem którego podłączę obecnie sprzedawany odtwarzacz

> dvd/blue ray z kinem domowym z wejściem dźwięku 5.1. Za wszelkie namiary z góry dziękuję.

Chodzi o coś takiego - HDV18A

Chyba lepiej wymienić wzmacniacz/kino na współczesne z sensownym zestawem złączy HDMI/Coaxial/optical. Albo blueray z amplitunerem.

Napisano
  • Autor

> co masz na myśli "obecnie sprzedawany odtwarzacz" bo nie za bardzo rozumiem

Zdecydowana większość odtwarzaczy dvd i chyba wszystkie blue ray nie posiadają wyjść analogowych 5.1. A takie wejście posiadam w moim kinie domowym.

Napisano

> Zdecydowana większość odtwarzaczy dvd i chyba wszystkie blue ray nie posiadają wyjść analogowych

> 5.1. A takie wejście posiadam w moim kinie domowym.

acha, mój odtwaracz dvd ma wyjście analog audio z obsługą dvd-audio, dlatego nie zajarzyłem.

Mimo to mam podłączony do ampli kablem optycznym spineyes.gif

może nie powinienem, ale tak na marginesie - myślałem o sprzedaży odtwarzacza, jeśli byłbyś zainteresowany

Napisano
  • Autor

Odtwarzacz zamierzam kupić nowy, ale chciałbym już kupić coś lepszego i póki co obsłużyć posiadane przeze mnie kino domowe.