Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zastava 1100p

Featured Replies

Napisano

Witojcie zlosnik.gif

Znajomy mi dziś mówił, że jego dziadek chce się pozbyć w/w auta. Podobno stan kolekcjonerski. Ile może to być warte zlosnik.gif

Nieukrywam, że mam ochote na tego paździerza oink.gif

Napisano

> Witojcie

> Znajomy mi dziś mówił, że jego dziadek chce się pozbyć w/w auta. Podobno stan kolekcjonerski. Ile

> może to być warte

> Nieukrywam, że mam ochote na tego paździerza

Jeśli faktycznie stan kolekcjonerski to ok. 3-4 i więcej tysięcy.

Napisano

Pytanie czy faktycznie jest to stan kolekcjonerski, bo na allegro aż roi się od różnych "larytasów" różnej maści marek, a w rzeczywistości to ponitowane strucle 270751858-jezyk.gif

Dla wyszukiwarki: Jedyny taki na allegro, rarytas, PRL, Oldschool, klasyk, Unitra, Cult, KJS zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Witojcie

> Znajomy mi dziś mówił, że jego dziadek chce się pozbyć w/w auta. Podobno stan kolekcjonerski. Ile

> może to być warte

wersja 2d czyli Mediteran będzie droższa niż 4/5d wink.gif

Napisano

> wersja 2d czyli Mediteran będzie droższa niż 4/5d

Dlaczego? hmm.gif Jakaś rzadsza, "lepsza" wersja?

Napisano

> Dlaczego? Jakaś rzadsza, "lepsza" wersja?

Zdecydowanie rzadsza. Różniła się ilością drzwi od podstawowego modelu 1100.

Zastava+1100p+mediteran+%25285%2529.jpg

Napisano

> Zdecydowanie rzadsza. Różniła się ilością drzwi od podstawowego modelu 1100.

To ja wiem, że się różniła ilością drzwi grinser006.gif Jedynie do sportu Mediteran może odrobinę lepiej się nadawać, ze względu na nieco sztywniejsze nadwozie, chociaż ponoć i tak najsłabszy jest przód auta i łatwo się rozjeżdża crazy.gif Ale nie sądziłem, że ta wersja jest rzadsza na tyle żeby cena była nieco wyższa hmm.gif

Napisano

> To ja wiem, że się różniła ilością drzwi Jedynie do sportu Mediteran może odrobinę lepiej się

> nadawać, ze względu na nieco sztywniejsze nadwozie, chociaż ponoć i tak najsłabszy jest przód

> auta i łatwo się rozjeżdża Ale nie sądziłem, że ta wersja jest rzadsza na tyle żeby cena była

> nieco wyższa

Przód rozjeżdża się w każdej zastawie zlosnik.gif. A mediteran był rzadkością nawet wtedy, gdy te auta jeździły po ulicach. O ile zastawę 5d można było dość łatwo namierzyć, o tyle wersja 3d była dość egzotyczna.

EDIT:

I jeszcze za wikipedia:

Quote:

W Polsce dokonano uzupełnienia gamy samochodu o model 3 drzwiowy, który nazwano Zastava 1100 Mediteran. Jego produkcję rozpoczęto pod koniec 1980, w początkowym okresie stosując drzwi przednie i tapicerkę z dwudrzwiowego Fiata 128. Zastava 1100 Mediteran przez pierwszy rok produkcji była wytwarzana tylko i wyłącznie w Polsce. Nadwozie Zastavy 1100 Mediteran produkowano początkowo w Kielcach. Pomimo montażu aut w kraju prawie przez cały okres wytwarzania trzeba było płacić za niego dewizami w tzw. eksporcie wewnętrznym, ale przez okres od roku 1982 do 1983 auta były dostępne w sieci Polmozbyt za złotówki.

To też powodowało, że bylo ich mało. Nie dość, że mniej praktyczna, to jeszcze tylko za dewizy zlosnik.gif

Napisano

W Sochaczewie stoi taka biała zastawa 3 drzwiowa i czeka na wybawiciela, właściciel chce jak dobrze pamiętam 700 zł nie ma papierów. Auto jest kompletne, środek w kolorze chyba jasna zieleń.

Napisano

> W Sochaczewie stoi taka biała zastawa 3 drzwiowa i czeka na wybawiciela, właściciel chce jak dobrze

> pamiętam 700 zł nie ma papierów. Auto jest kompletne, środek w kolorze chyba jasna zieleń.

Jak brakuje papierów to ciężko będzie znaleźć amatora... icon_rolleyes.gif

Napisano

> Jak brakuje papierów to ciężko będzie znaleźć amatora...

Na żółte table można taką zarejestrować, aczkolwiek ja bym takiego auta nie chciał, choćby technicznie było nie wiem jak idealne.

Napisano

> Jak brakuje papierów to ciężko będzie znaleźć amatora...

Przeszczep devil.gif

Mój Polonez nie ma tabliczki znamionowej a przejeździł już 10 kkm po zagranicy devil.gif