Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klapa od wewnątrz

Featured Replies

Napisano

Witam

Możecie mi poradzić jak wymienić 2 gumy mocowane do klapy bagażnika od wew tak żeby przytrzymywały półkę w 3 drzwiówce. Zauważyłem że moja półka troche hałasuje i drga na nierównosciach i drogą kupna nabyłem takie gumy. Myślałem że wystarczy starą wyszarpać i nową wcisnąc, ale stawiają opór.

Jakies porady?

Napisano

luźna zamek i brak docisku klapy do otworu,

regulacja spoko we własnym zakresie

Napisano

> Witam

> Możecie mi poradzić jak wymienić 2 gumy

Włóż w stare do środka gąbkę sztywniejszą i będą dobrze dociskać. Tak zrobiłem u siebie i jest OK.

Napisano

> Witam

> Możecie mi poradzić jak wymienić 2 gumy mocowane do klapy bagażnika od wew tak żeby przytrzymywały

> półkę w 3 drzwiówce. Zauważyłem że moja półka troche hałasuje i drga na nierównosciach i drogą

> kupna nabyłem takie gumy. Myślałem że wystarczy starą wyszarpać i nową wcisnąc, ale stawiają

> opór.

> Jakies porady?

wydaje mi sie ze nie wyciągniesz tej gumy bez zdejmowania plastiku z klapy.....

Napisano

> luźna zamek i brak docisku klapy do otworu,

> regulacja spoko we własnym zakresie

a możesz po polsku?

Napisano

sposob Barber'a

mam tak już 10 lat.

Napisano
  • Autor

Dzięki za rady. Ja już podklejałem taką czarną przylepną pianką te gumy żeby lepiej dociskały półkę. Kiedys bedąc w Fiacie spontnicznie szarpnąlem się na te gumy bo je wypatrzyłem w gablocie. Z tego co piszecie będzie trzeba zdejmować cały ten plastik jak się odważę to może odrazu wyciszę go jakoś od środka i wymienie te gumy.

I tutaj pojawia się nowe pytanie demontaż plastiku z klapy jest łatwy? Dużo roboty przy tym? Ktoś tak robił już?

Napisano

> I tutaj pojawia się nowe pytanie demontaż plastiku z klapy jest łatwy? Dużo roboty przy tym? Ktoś

> tak robił już?

Kilka razy zdejmowalem swoje poszycie przy okazji napraw zamka w 5d. Po odkreceniu 2 srubek na krzyzak ( po bokach ) + 2 imbusy (chyba 5) musisz bez zadnych ceregieli zdecydowanymi ruchami zerwac poszycie - jest ok 12 kolkow mocujacych. Zrob to w cieplym garazu - bo na zimno to predzej poszycie peknie a kolek nie pusci. no.gif

Napisano

>Z tego co piszecie będzie trzeba zdejmować cały ten plastik jak się odważę to może

> odrazu wyciszę go jakoś od środka i wymienie te gumy.

> I tutaj pojawia się nowe pytanie demontaż plastiku z klapy jest łatwy?

Obyś po tej operacji nie narzekał, że Ci plastykowe poszycie grzechocze smile.gif

Napisano

> Kilka razy zdejmowalem swoje poszycie przy okazji napraw zamka w 5d. Po odkreceniu 2 srubek na

> krzyzak ( po bokach ) + 2 imbusy (chyba 5) musisz bez zadnych ceregieli zdecydowanymi ruchami

> zerwac poszycie - jest ok 12 kolkow mocujacych. Zrob to w cieplym garazu - bo na zimno to

> predzej poszycie peknie a kolek nie pusci.

w 3-dzwiowym jest tak samo - dodam jedynie tyle ze jeśli zauwazysz ze jakis kołek jest wyszczerbiony to dobrze jest go od razu wymienic na nowy - koszt kołka znikomy.

PS. kołki od tapicerki z seicento są moim zdaniem lepsze gdyż ciaśniej wchodzą "łebkami" w tapicerkę i nie latają