Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automatyczne zamykanie centralnego po przekroczeniu ~15km/h

Featured Replies

Napisano

Czy aby na pewno drzwi mają zamykać się w zależności od prędkości? U mnie mam chyba prostsze rozwiązanie - centralny zamek rygluje drzwi po wrzuceniu biegu.

Napisano

> Odpada czasowe blokowanie zamka. Zdarzają się takie sytuacje, jak odpalenie samochodu i zostawienie

> go na chodzie żeby np. oskrobać szyby. I problem gotowy.Mój kolega tak już 3 razy zatrzasnął

> kluczyki w aucie (facet, więc kobiety na to tym bardziej nie narażę). Ona ogarnia zamknięcie

> się w środku, ma to wyuczone, zaraz po odpaleniu przyciska blokadę, ale chciałem jej ułatwić

> życie.

A nie mozna dorobic sobie 3 kluczyka? Tylko mechanicznego, bez immobilizera. Ewentualnie pilota do alarmu, jeśli samochód posiada takowy z funkcja sterowania CZ.I nosic go zawsze w kieszeni.

Kiedys dawno też sie tak zrobiłem w wała, na szczęscie było to obok postoju Taxi - pojechałem do domu po zapasowe kluczyki, zas inni taksiarze na postoju pilnowali mi samochodu smile.gif

Napisano

nie

> wyobrazam sobie auta, w ktorym drzwi sie nie zamykaja. Widac japonczycy o tym nie pomysleli.

a Hamerykanie tak grinser006.gif

u mnie przy 30km/h zamki się zamykają, oczywiście jest opcja wyłączenia tego i tak też zrobiłem smile.gif

Napisano
  • Autor

> A nie mozna dorobic sobie 3 kluczyka? Tylko mechanicznego, bez immobilizera. Ewentualnie pilota do

> alarmu, jeśli samochód posiada takowy z funkcja sterowania CZ.I nosic go zawsze w kieszeni.

> Kiedys dawno też sie tak zrobiłem w wała, na szczęscie było to obok postoju Taxi - pojechałem do

> domu po zapasowe kluczyki, zas inni taksiarze na postoju pilnowali mi samochodu

Nie każdy nosi coś w kieszeniach, nie każdy kobiecy ciuch ma kieszenie, nie każdy będzie pamiętał, żeby klucz przekładać między ubraniami. A poza tym to po co kombinować, wg mnie najlogiczniejsze jest blokowanie zamków w zależności od prędkości.

Napisano

> A nie mozna dorobic sobie 3 kluczyka? Tylko mechanicznego, bez immobilizera. Ewentualnie pilota do

> alarmu, jeśli samochód posiada takowy z funkcja sterowania CZ.I nosic go zawsze w kieszeni.

Francuzi już dawno temu sprzedawali małe magnetyczne pojemniczki na dodatkowy klucz, które się przyczepiało gdzieś w bezpiecznym miejscu pod karoserią.

Napisano

> Francuzi już dawno temu sprzedawali małe magnetyczne pojemniczki na dodatkowy klucz, które się

> przyczepiało gdzieś w bezpiecznym miejscu pod karoserią.

też myslałem o takim rozwiązaniu smile.gif

Napisano

> Nie każdy nosi coś w kieszeniach, nie każdy kobiecy ciuch ma kieszenie, nie każdy będzie pamiętał,

> żeby klucz przekładać między ubraniami. A poza tym to po co kombinować, wg mnie

> najlogiczniejsze jest blokowanie zamków w zależności od prędkości.

Twój wybór

Napisano

> też myslałem o takim rozwiązaniu

U nas bym się bał, że na dziurach odpadnie.

Napisano

> U nas bym się bał, że na dziurach odpadnie.

Jeszcze inny aspekt. W przypadku kradzieży auta móglby byc problem z ubezpieczeniem AC

Napisano

> Jeszcze inny aspekt. W przypadku kradzieży auta móglby byc problem z ubezpieczeniem AC

Przecież wożony w tajnej skrytce ma być 3. dorobiony klucz bez immo, byle by tylko otworzyć auto w momencie, gdy centralny zamek postanowił Ci je zamknąć z ori kluczami w środku... icon_eek.gifhorse.gif

Napisano

> Przecież wożony w tajnej skrytce ma być 3. dorobiony klucz bez immo, byle by tylko otworzyć auto w

> momencie, gdy centralny zamek postanowił Ci je zamknąć z ori kluczami w środku...

Jeszcze inny patent mi przyszedł do glowy. Jakis ukryty przycisk (albo dla pewnosci 2 połaczone szeregowo) w zderzaku od środka. Nacisniecie daje impuls do otwarcia CZ

Eliminuje to koniecznośc noszenia 3 kluczyka zlosnik.gif

Napisano

> Przecież wożony w tajnej skrytce ma być 3. dorobiony klucz bez immo, byle by tylko otworzyć auto w

Ja wyjeżdżając za granicę na wakacje, zapasowy trzeci kluczyk ale z immo, miałem schowany w gąbce wygłuszenia deski rozdzielczej. Na wypadek zgubienia-kradzieży bagaży z kluczykiem, żeby w razie coś wytłuc szybę za kilkadziesiąt pln (Felicja) i spokojnie wrócić do domu. ok.gif