Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

lekki zamach fotki potrzebne

Featured Replies

Napisano

Potrzebuję fotek lekkiego koła zamachowego CC/SC 1.1 spi. oraz jakiś krótki opis (niekoniecznie ale może być) bo chodzi mi o to żebym jak będę u tokarza żebym mu mniej więcej wytłumaczył co ma zrobić ew. pokazał fotencje.

szukałem w szukajce ale nie wyskoczyło mi to czego poszukiwałem

Napisano

> Potrzebuję fotek lekkiego koła zamachowego CC/SC 1.1 spi. oraz jakiś krótki opis (niekoniecznie ale

> może być) bo chodzi mi o to żebym jak będę u tokarza żebym mu mniej więcej wytłumaczył co ma

> zrobić ew. pokazał fotencje.

> szukałem w szukajce ale nie wyskoczyło mi to czego poszukiwałem

ok ale co z wyważeniem takiego koła po odchudzeniu ?? masz jakiś sposób ?? bo też jestem w temacie ?

Napisano

> ok ale co z wyważeniem takiego koła po odchudzeniu ?? masz jakiś sposób ?? bo też jestem w

> temacie ?

Po prostu je wyważasz tak, aby było tak samo niedoważone jak przed operacją. W innym wypadku panwy dostają w dupę, choc zdania są podzielone. Ja zawsze wyważam układ w całości (zamach, wał, i oba koła).

Napisano

> Po prostu je wyważasz tak, aby było tak samo niedoważone jak przed operacją. W innym wypadku panwy

> dostają w dupę, choc zdania są podzielone. Ja zawsze wyważam układ w całości (zamach, wał, i

> oba koła).

ok jestem tempy smile.gif jak je wyważasz ?? bo nie wiem jak to sie robi ?? trzeba mieć jakiś sprzet ?? prosze o wytłumaczenie tempakowi smile.gif

Napisano

> foto1

> foto2

> foto3

> foto4

Jeździłeś z tym kołem ? Bo ja miałbym wątpliwości.

Napisano

> Jeździłeś z tym kołem ? Bo ja miałbym wątpliwości.

Taaa jeździłem jakieś 3 lata (strach, żeby się wieniec nie urwał co nie? smile.gif)

Fakt, że to nie koło od CC, ale było mocno zjechane, ważyło ok 4kg.

Robił je Otoczak (radomsko) i zaufałem mu na słowo, że będzie ok, chociaż miałem obawy;)

Napisano

> Taaa jeździłem jakieś 3 lata (strach, żeby się wieniec nie urwał co nie? )

> Fakt, że to nie koło od CC, ale było mocno zjechane, ważyło ok 4kg.

> Robił je Otoczak (radomsko) i zaufałem mu na słowo, że będzie ok, chociaż miałem obawy;)

Robota Otoczaka pierwsza klasa, jednak do aut które są używane rekreacyjnie - wystarczy moim zdaniem samo stoczenie - bez frezowania czy wiercenia.

Napisano

> ok jestem tempy jak je wyważasz ?? bo nie wiem jak to sie robi ?? trzeba mieć jakiś sprzet ??

> prosze o wytłumaczenie tempakowi

Wszystko zależy kto co potrzebuje. Max odelżone koło to pozbawienie oryginalnego wyważenia więc należało by zrobić nowe i to wał + koło.

http://www.jurgal.com.pl/pl/index.php

Tu to zrobisz profi.

Jak ktoś chce pozbyć się tylko trochę to dobry tokarz powinien zrobić to tak że nie trzeba będzie wyważać. Z doświadczenia: można zejść do wagi koła homologowanego do rajdów bez wyważania:)

Napisano

> Wszystko zależy kto co potrzebuje. Max odelżone koło to pozbawienie oryginalnego wyważenia więc

> należało by zrobić nowe i to wał + koło.

> http://www.jurgal.com.pl/pl/index.php

> Tu to zrobisz profi.

> Jak ktoś chce pozbyć się tylko trochę to dobry tokarz powinien zrobić to tak że nie trzeba będzie

> wyważać. Z doświadczenia: można zejść do wagi koła homologowanego do rajdów bez wyważania:)

Dziękuję za odpowiedź . wysłałem PW