Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zrobi mi ktoś VT COMBO - halogeny

Featured Replies

Napisano

chciałbym wrzucić na tego pacjenta jakieś halogeny dalekosiężne potrzebuje nieraz dużo światła gdzieś na budowie itp wieczorami i tak się zastanawiam jakie halogeny dobrać 2 czy 4, okrągłe czy prostokątne, na dach czy na zderzak? doradzie coś

6078efc29a81d615ecb63ded60b600aa.jpg

Napisano

zastanawia mnie na jakiej budowie nie ma prądu żeby autem doświetlać prace.... nie raz pracowałem przy oświetleniu ale to były halogeny na statywach i oświetlające plac z góry, a nie świecące od dołu ludziom w oczy...

Napisano
  • Autor

jak jest awaria rury wodociągowej to nie koniecznie jedna koparka oświetli wszystko gdzie nie ma prądu dookoła i z kąd wziąć agregatu.... druga sprawa mam klientów gdzie mieszkają na zadupiu i zanim się dojedzie do nich po wąwozach, to też przydały by się lepsze światła

Napisano

> jak jest awaria rury wodociągowej to nie koniecznie jedna koparka oświetli wszystko gdzie nie ma

> prądu dookoła i z kąd wziąć agregatu.... druga sprawa mam klientów gdzie mieszkają na zadupiu

> i zanim się dojedzie do nich po wąwozach, to też przydały by się lepsze światła

skoro tak to proponowałbym jednak dać 4 lampy na dachu auta smile.gif

Napisano

Masz na szybko:

4 na dachu:

coombo4halogeny.jpg

2 na dachu:

coombo2halogenydach.jpg

Jak coś tam jeszcze chcesz to pisz zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

dzx, 4 bedzie dobrze wygladac smile.gif

Napisano

> 4 bedzie dobrze wygladac

Na Twoim miejscu brałbym pod uwage zamontowanie ich na jednej 'belce bagażowej' - a nie mocowania do budy, zawsze mozna to sciagnac np przy sprzedazy auta ok.gif

Napisano

> Na Twoim miejscu brałbym pod uwage zamontowanie ich na jednej 'belce bagażowej' - a nie mocowania

> do budy, zawsze mozna to sciagnac np przy sprzedazy auta

Z belką w combo tak łatwo nie będzie - przedni uchwyt do jej mocowania znajduje się nad końcem napisu (ledwo widoczny w rynience). Nie wie, jak ta belka musiałaby wyglądać, żeby halogeny miały być w tym miejscu. No i dodatkowy opór i świst powietrza chyba nie będzie dodatkowym atutem.

Jeśli już jakiekolwiek dodatkowe halogeny to chyba wyłącznie na wysokości grilla nad zderzakiem.

Napisano

> Na Twoim miejscu brałbym pod uwage zamontowanie ich na jednej 'belce bagażowej' - a nie mocowania

> do budy, zawsze mozna to sciagnac np przy sprzedazy auta

Pomysl dobry ale w combo nie do zrealizowania mam takiego gada i tak jak kolega pisze mocowanie jest za daleko

Napisano

A jakby zrobić to na zderzaku pomiędzy znaczkiem opla ?

Napisano
  • Autor

> A jakby zrobić to na zderzaku pomiędzy znaczkiem opla ?

hmm.gif moze jakie VT ?

• 3 tygodnie później...
Napisano

> jak jest awaria rury wodociągowej to nie koniecznie jedna koparka oświetli wszystko gdzie nie ma

> prądu dookoła i z kąd wziąć agregatu.... druga sprawa mam klientów gdzie mieszkają na zadupiu

> i zanim się dojedzie do nich po wąwozach, to też przydały by się lepsze światła

Dałbym dwa na zderzaku między lampami i dwa na tylnej belce skierowane do tyłu. Te pierwsze do świecenia drogi, te drugie do placu kopania i budowy (wygodniej bo i obchodzić samochodu po klamoty nie trzeba ok.gif).