Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanko mam...nie śmiać się....

Featured Replies

Napisano

mam skrzynię magnata bs30.

Po bagaju wala mi sie wzmacniacz. Zastanawiam się czy nie przykręcić wzmaka do skrzyni. Chcę uniknąć przykręcenia go do oparcia siedzenia bo planuję auto zmienić a niech mi się trafi jakiś esteta i jeszcze bedzie marudzić ze ma 4 dziurki...

Mam jednak kilka wątpliwości:

- czy drgania suba nie wpłyną negatywnie na wzmacniacz?

- czy da się trwale przykręcić ten wzmacniacz? Z czego jest skrzynka - z jakiegoś paździerza ktora mi się rozwarstwi i szlag to wszytsko trafi?

- nie zagrzeje sie to wszystko od tego koca?

dzieki

Napisano

> mam skrzynię magnata bs30.

> Po bagaju wala mi sie wzmacniacz. Zastanawiam się czy nie przykręcić wzmaka do skrzyni. Chcę

> uniknąć przykręcenia go do oparcia siedzenia bo planuję auto zmienić a niech mi się trafi

> jakiś esteta i jeszcze bedzie marudzić ze ma 4 dziurki...

> Mam jednak kilka wątpliwości:

> - czy drgania suba nie wpłyną negatywnie na wzmacniacz?

> - czy da się trwale przykręcić ten wzmacniacz? Z czego jest skrzynka - z jakiegoś paździerza ktora

> mi się rozwarstwi i szlag to wszytsko trafi?

> - nie zagrzeje sie to wszystko od tego koca?

> dzieki

90% skrzyń basowych jeżdżących w autach ma przykręcony wzmacniacz, garają i mają się dobrze. Spokojnie przykręcaj, tylko jeśli dasz wzmacniacz na skrzynię od strony oparcia, zostaw trochę miejsca na wymianę powietrza czyli chłodzeniw wzmacniacza.

Napisano

> Po bagaju wala mi sie wzmacniacz. Zastanawiam się czy nie przykręcić wzmaka do skrzyni.

Przykręcaj.

Miałem tak zrobione. Nic się nie rozwarstwi, nawierć delikatnie miejsca w które wkręcisz wkręty, nie używaj zbyt długich wkrętów.

• 2 miesiące później...
Napisano

> Po bagaju wala mi sie wzmacniacz. Zastanawiam się czy nie przykręcić wzmaka do skrzyni. Chcę

> uniknąć przykręcenia go do oparcia siedzenia bo planuję auto zmienić a niech mi się trafi

> jakiś esteta i jeszcze bedzie marudzić ze ma 4 dziurki...

> Mam jednak kilka wątpliwości:

> - czy drgania suba nie wpłyną negatywnie na wzmacniacz?

> - czy da się trwale przykręcić ten wzmacniacz? Z czego jest skrzynka - z jakiegoś paździerza ktora

> mi się rozwarstwi i szlag to wszytsko trafi?

> - nie zagrzeje sie to wszystko od tego koca?

> dzieki

też tak mam przykręcone i jest gites:) i tak jak mówią wyżej zostaw miejsce na powietrze, a i jeszcze jak będziesz wiercił dziurki to nie wywierć za dużych:) bo przy basie odkręcą się wkręty smile.gif ja bym radził wkrętami samowiercącymi i będzie bajka 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> też tak mam przykręcone i jest gites:) i tak jak mówią wyżej zostaw miejsce na powietrze, a i

> jeszcze jak będziesz wiercił dziurki to nie wywierć za dużych:) bo przy basie odkręcą się

> wkręty ja bym radził wkrętami samowiercącymi i będzie bajka

aleś odsmażył... hehe.gif

już nieaktualne - przykręcone do siedzenia jednak.

2013-01-24-698Kopiowanie_zps0fba0a37.jpg

o takim montażu zadecydowały względy praktyczne. Gdy będę potrzebować więcej miejsca w bagażniku odkręcam tylko jeden kabel głośnikowy a nie zasilanie, sterowanie, sygnał...

a dziurki to ja mam w nosie. Niech sie tym przejmuje nowy wlasciciel - w koncu "lalki" nie bedzie kupować

Napisano

Ja w kombi mam wzmaka przykręconego do płyty mdf w ten sposób. Obecny wzmacniacz ma mniejsze wymiary i lepiej leży wink.gif. Gdy składam fotele mam płaską podłogę i nie przejmuje wzmacniaczem.

286838079-DSC02410.JPG

post-43888-14352520014212_thumb.jpg