Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam pojawił się problem który od dawna nie mogłem zweryfikować-po wizycie w skp i dokładnym trzepaniu auta wykryto zbieżność tylnej osi w rozmiarze 11,8 zdecydowanie za dużo.Przekłada się to na fatalne prowadzenie auta w warunkach zimowych na drodze pokrytej ubitym sniegiem.

Jak już wiem zbieżność megane na tyle jest nieustawialna ale może istnieją jakieś triki żeby to ustawiać-podkładki itp.

czy może rama do prostowania samochodów?

Bronię się przed wymianą belki bo kupię nie wiadomo co,czy nie gorsze od tego co mam.może jakieś pomocne rady otrzymam? confused.gif

Napisano

> Witam pojawił się problem który od dawna nie mogłem zweryfikować-po wizycie w skp i dokładnym

> trzepaniu auta wykryto zbieżność tylnej osi w rozmiarze 11,8 zdecydowanie za dużo.Przekłada

> się to na fatalne prowadzenie auta w warunkach zimowych na drodze pokrytej ubitym sniegiem.

> Jak już wiem zbieżność megane na tyle jest nieustawialna ale może istnieją jakieś triki żeby to

> ustawiać-podkładki itp.

> czy może rama do prostowania samochodów?

> Bronię się przed wymianą belki bo kupię nie wiadomo co,czy nie gorsze od tego co mam.może jakieś

> pomocne rady otrzymam?

trzeba sprawdzic mocowanie do nadwozia czy nie jest przesuniete

jesli tam nie ma śladu przesuniecia to trzeba wybrać sie autem na rame w celu wykonania pomiarów

a wymiana beli to tylko na nowa... używaną masz na aucie

Napisano
  • Autor

> trzeba sprawdzic mocowanie do nadwozia czy nie jest przesuniete

> jesli tam nie ma śladu przesuniecia to trzeba wybrać sie autem na rame w celu wykonania pomiarów

> a wymiana beli to tylko na nowa... używaną masz na aucie

+właśnie do ramy mam dostęp kolega się zajmuje naprawami.

Nowa kosztuje chyba majątek nawet nie wiem gdzie takowej szukać chyba serwis tylko,używki może i dobre tylko czy aby na pewno nie można tego jakoś naprostować to prosta konstrukcja.Będę sie chciał zabrać do tego ale to jak aura się zmieni,mierząc osiowość ustawienia kół po obu stronach jest 3mm różnicyod czopa piasty do początku błotnika.

Mocowanie belki jest na 3śrubach ale teraz nie wiem czy nie ma tam jakiś kołków ustalających confused.gifte 3mm miało by aż taki wpływ

cholera,że też nie miało się co przyczepić na 100%auto nie bite zostaje jedynie zaliczenie krawężnika lub dziury ale to nie w moim wykonaniu tylko poprzedniej właścicielki.

Napisano

może krzywy jest czop na ktorym siedzi piasta, czop powinien byc wymienny

belka jako jednolita konstrukcja ciezko aby byla krzywa

Napisano
  • Autor

tu jest problem bo czop jest prawdopodobnie wspawany w belkę facepalm%5B1%5D.gif też dali rozwiązanie pad.gifgrzać to to lekka przesada i ryzyko,choć już widziałem samochody z 3części składane i jeździło to normalnie.

Napisano

> Bronię się przed wymianą belki bo kupię nie wiadomo co,czy nie gorsze od tego co mam.może jakieś

> pomocne rady otrzymam?

Kolega miał tak w Palio Weekend - skończyło się na wymianie belki - belka była przerdzewiała i zbieżność rozjechała się. Zmienił na używkę w lepszym stanie. ok.gif

Napisano

> tu jest problem bo czop jest prawdopodobnie wspawany w belkę też dali rozwiązanie grzać to to

> lekka przesada i ryzyko,choć już widziałem samochody z 3części składane i jeździło to

> normalnie.

kupic uzywana, w tej belce nie ma drazkow skretnych

mozesz miec uszkodzone elementy gumowe,tuleje i tez bedzie kolo chodzic na boki i powodowac zle prowadzenie

Napisano
  • Autor

> kupic uzywana, w tej belce nie ma drazkow skretnych

> mozesz miec uszkodzone elementy gumowe,tuleje i tez bedzie kolo chodzic na boki i powodowac zle

> prowadzenie

tam są 2tuleje gumowo metalowe byłem sprawdzać nie ma nic luzu,wiem że zakup innej może rozwiązać sprawę ale może tę można jakoś renimować.

Napisano

> tam są 2tuleje gumowo metalowe byłem sprawdzać nie ma nic luzu,wiem że zakup innej może rozwiązać

> sprawę ale może tę można jakoś renimować.

no mozna wymienic tuleje, a czop powinien byc wymienny/lub cala pista nic innego sie tam nie zrobi, jak krzywa to wymiana jedynie, le to kwal belki zeby ja skrzywić to konkretny dzwon musial by być w koło