Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogranicznik drzwi.

Featured Replies

Napisano

Witam. Już od dłuższego czasu ograniczniki dają o sobie znać. Czyszczenie itp. pomaga na krótko. Dzwoniłem dzisiaj do ASO i cena mnie przeraziła 129zł/szt. na przód i 119zł/szt na tył. Może ktoś wymieniał nieszczęsne ograniczniki? Oglądałem na fotkach z innych modeli aut (są znacznie tańsze) i wg mnie najbardziej zbliżony wyglądem są z Alfy 156, cena 49zł/szt. I teraz pytam, czy może ktoś właśnie zmieniał na te z innych modeli aut?

Napisano

a czy ograniczniki drzwi przednich do każdej wersji są takie same? Bo wedle aukcji z allegro są inne do 5D/MW a inne do 3D

Napisano

Strzelaja Ci przy otwieraniu drzwi?

Napisano
  • Autor

> tył

> przód

> jak Ci nie zależy na takich samych to możesz pokombinować jakiś tekst

Allegro już przerobiłem zanim napisałem posta, nurtuje mnie to, czy te z Alfy będą pasowały bo wydaje mi się że tak. W poniedziałek sprawdzę to organoleptycznie. Mam już praktycznie wszystkie do wymiany co w sumie daje już znaczne koszty za coś co powinno kosztować grosze. Już Audi ma te rzeczy tańsze.

Napisano

> Strzelaja Ci przy otwieraniu drzwi?

dokładnie

Napisano

> dokładnie

JA wytrzymalem tak chyba 2 miesiace, i wymienil mechanior przy okazji wymiany klamotow eksplotacyjnych wink.gif

Napisano

mnie już też to zaczyna denerwować, a na wiosnę i tak będę drzwi rozbierał, więc przy okazji można je wymienić.

Po założeniu czymś je smaruje się, czy nie ma takiego wymogu?

Napisano
  • Autor

> JA wytrzymalem tak chyba 2 miesiace, i wymienil mechanior przy okazji wymiany klamotow

> eksplotacyjnych

Ja już cierpię 6 miechów panic.gif i mam dość.

Napisano

> mnie już też to zaczyna denerwować, a na wiosnę i tak będę drzwi rozbierał, więc przy okazji można

> je wymienić.

> Po założeniu czymś je smaruje się, czy nie ma takiego wymogu?

Ja nie smarowalem niczym, to byly pozmianowe bodjaze i byly plastikiem pokryte.

Napisano

> mnie już też to zaczyna denerwować, a na wiosnę i tak będę drzwi rozbierał, więc przy okazji można

> je wymienić.

> Po założeniu czymś je smaruje się, czy nie ma takiego wymogu?

nie jestem pewnien, ale na 99,9% nie trzeba rozbierać drzwi zeby je wymienić, wyciągasz je na zewnątrz.

Napisano

> Allegro już przerobiłem zanim napisałem posta, nurtuje mnie to, czy te z Alfy będą pasowały bo

> wydaje mi się że tak. W poniedziałek sprawdzę to organoleptycznie. Mam już praktycznie

> wszystkie do wymiany co w sumie daje już znaczne koszty za coś co powinno kosztować grosze.

> Już Audi ma te rzeczy tańsze.

Miałem podobny problem dwa lata temu. Przesmarowałem (bez wyjmowania) i do dziś mam spokój i w kieszeni kilka stów. Poszukaj pod tym linkiem.

11post od góry

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&a...ue#Post28356322