Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Program diagnostyczny Xsara Picasso

Featured Replies

Napisano

Potrzebuję jakiś darmowy programik diagnostyczny pod Xsarę picasso . Polecicie coś?

Napisano

> Potrzebuję jakiś darmowy programik diagnostyczny pod Xsarę picasso . Polecicie coś?

Może być problem, bo sensownie dziła chyba tylko Lexia Proxia i inne drogie (CDIF/2).

Jest takie coś jak MAXITEST. Kosztuje od 100 do 200 zł. Jest wersja demo, która odczytuje nr błedu ale nie kasuje i opisuje co to jest. Trzeba poszukać opisu w necie. U mnie w Renault odczytywała błędy poprawnie. Maxitest działa z interfejsem ELM327.

Napisano

ja mam scanmaster doraznie

a lepszy to lexia

na aliexpres można kupić za 50$ z przesyłką

Napisano

> ja mam scanmaster doraznie

Z jakim kabelkiem go używasz i z którego roku masz XP?

Co to znaczy wg. Ciebie "doraźnie" ?

Co nim możesz sprawdzić i w jakich sytuacjach Ci pomógł?

Kupiłem kiedyś ELM327, ale jakoś nie miałem możliwości i samozaparcia, aby go przetestować. Może jak znajdę 100% pewny " soft" taki, że musi coś pokazać, to bym się z tym pobawił. Może na przyszłość by się przydało.

Istnieje jakiś soft współpracujący z ELM327 , XP 2,0HDI i Linuxem?

Napisano

> Potrzebuję jakiś darmowy programik diagnostyczny pod Xsarę picasso . Polecicie coś?

jeśli odczyty błędów mają być prawdziwe to tylko Lexia

Napisano

> Z jakim kabelkiem go używasz i z którego roku masz XP?

> Co to znaczy wg. Ciebie "doraźnie" ?

> Co nim możesz sprawdzić i w jakich sytuacjach Ci pomógł?

> Kupiłem kiedyś ELM327, ale jakoś nie miałem możliwości i samozaparcia, aby go przetestować. Może

> jak znajdę 100% pewny " soft" taki, że musi coś pokazać, to bym się z tym pobawił. Może na

> przyszłość by się przydało.

> Istnieje jakiś soft współpracujący z ELM327 , XP 2,0HDI i Linuxem?

oprócz scanmastera używam pcmscan

mam go w małym netbooku a ELM na kablu w sufladzie pod siedzeniem

kilka razy analizowałem błędy mimo ze nieraz zdarzyło się że wyświetlił bzdurę

ale ja znam ten silnik domyślam się przyczyn awarii i fejs mi tylko podpowiada przy analizie awarii

ale kilka razy w dalekich wyjazdach podczas niespodzianek przydał się jak i na początku używania tego auta

i jeszcze ważna rzecz skasujesz tym świecącą kontrolkę błędu za co mechanior sobie liczy z 50 zł co jest droższe niż sam fejs

jak masz pewne pojęcie to na pewno ELM wskaże ci kierunek

soft to musisz dobrać sobie zależy od auta jeden zadziała drugi nie jeden coś pokarze inny skłamie w necie jest masa programów darmowych i próbnych płatnych to musisz sam wybrać co ci podejdzie do gustu

ale do programowania i pełnej obsługi to tylko Lexia za poniżej 400zł lub jak rozkminisz zakupy na allexpres to 50$

Napisano

Moja historia motoryzacyjna w ostatnich latach wygląda dokładnie jak w twoim podpisie smile.gif 1,7DR i 2,0hdi w XP 270751858-jezyk.gif.

Pobawiłbym się z tym kabelkiem, ale jakoś chwilowo nie mam zacięcia. W końcu muszę to zrobić. Na mechanice i elektryce jako tako się znam i zawsze sam naprawiam prawie wszystko. Ale jakiś elektroniczny pomocnik by się przydał. Póki co od 2 lat XP tylko dwa razy dała po oczach pomarańczową kontrolką. Ale to typowo układ zasilania. Takie sprawy jak wtryski i regulator ciśnienia już zmęczone. Sama elektryka jak na razie działa pierwszorzędnie.